Urban Jungle #3: Hanging garden

Vandaag deel 3 van mijn Urban Jungle (Deel 1 & 2). Mijn hangende tuin. Natuurlijk moet je met katten in huis behoorlijk vindingrijk zijn. Inmiddels laten ze de cactussen zelf met rust, maar het blijft ontzettend interessant om ze uit te graven.

Gelukkig kunnen ze niet bij de hangende planten. Na verschillende doe-het-zelf filmpjes over macramé op YouTube te hebben bekeken, was ik eigenlijk van plan om zelf plantenhangers te gaan maken. Tot ik in Nijmegen bij de winkel “Ieder zijn Vak” kant en klare, zeer betaalbare, modellen tegen het lijf liep. Voor die paar euro kon ik zelf de benodigdheden niet eens kopen en ook deze waren me de hand gemaakt. Ik kocht de kleur lichtgrijs gemêleerd en donkergrijs/paars. Ook vond ik een leuke geometrische kandelaar, waar een klein plantje in zou passen.

Bij  Dille en Kamille kocht ik daarna een aantal planten waaronder een blauwvaren en een rode klaver, de potjes voor de macramé hangers en tot slot nog een complete plantenhanger met ronde pot en een ophangsysteem van touw.

Eenmaal thuis hing ik alle potten aan een gordijnrails met behulp van dun ijzerdraad. Het draad is bijna onzichtbaar waardoor de planten lijken te zweven. Bij een bloemist kocht ik twee kleine luchtplantjes die een thuis kregen in de kandelaar. Zo ziet de huiskamer er weer een stuk groener uit, zonder dat mijn katten de boel kunnen verstieren. Foto’s vind je beneden!

***

My urban jungle continues with this third post (find 1 & 2 here). The hanging garden. Every cat owner know how inventive you have to be to make sure cats don’t destroy your… well everything. My cactuses are quite safe now but my feline friends love to dig out the soil.

Luckily they can’t reach the hanging plants. I bought some macrame plant hangers, some pots and cute plants like red clover. I used an old curtain rail and some wire to hang them from the ceiling in front of our sitting room window. The wire is so thin it looks like the plants are floating.

I also used a geometric girandole with a glass tube ment for a little candle as a container for my little air plants. This way my living room looks so much greener without my cats ruining it.

It’s so easy, you can easily do this in your own home. If you’re really handy, maybe try and knot the plant hangers yourself!

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

2 reacties op ‘Urban Jungle #3: Hanging garden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s