Hotspots: Nijmegen #2

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

In Hotspots Nijmegen #1 heb je al verschillende aanraders kunnen vinden. Vandaag deel 2!

Bairro alto: Urban picknick
Locatie: Kannenmarkt 6

Dit piepkleine tentje heeft een heerlijke vibe, met de leukste items aan de muur en het gerinkel van koffiekopjes. Let vooral ook even op de mooie oude gevel van het pand voor je naar binnenstapt. Of misschien kun je buiten plaatsnemen aan een van de schattige bistro tafeltjes en genieten van het mooie uitzicht op het parkje en brouwerij de Hemel aan de overkant.
Op de kaart vind je allerlei gerechten die zowel in brood-, als in saladevorm besteld kunnen worden. Heb je meer zin in iets zoets dan kun je kiezen uit verschillende huisgemaakte taarten of cakes. Of je bestelt een ontbijtje.
Een van de leukste dingen is misschien nog wel dat je je bestelling mee kunt krijgen in een picknickmandje zodat je je lekkernijen in het schattige parkje aan de overkant op kunt peuzelen.

Wally: Burger heaven
Locatie: Hertogstraat 49

In dit hippe restaurant kun je live volgen hoe de koks jouw burger maken. De weegschaal die het gewicht van de burgers aangeeft op de muur laat je meteen zien of jouw burger wel echt 200gr weegt. Een leuk detail. De kaart is niet groot, maar de burgers die verkrijgbaar zijn, zijn stuk voor stuks aanraders. Wij mochten genieten van een special met zelfgestookte mayonaise en gekaramelliseerde ui, om je vingers bij af te likken.
Alle ingrediënten zijn streekproducten. Zelfs het meubilair komt uit de buurt.

Piccolino: De lekkerste frieten van Nijmegen
Locatie: Lange Hezelstraat 23

De eigenaar met zijn Italiaanse roots bakt hier samen met zijn vrouw de lekkerste verse friet die in Nijmegen te krijgen is. Het tentje is gehuisvest in een prachtig oud hoekpand aan de Hezelstraat, vooral de gevel is zeer fraai. De puntzakken friet laten zich graag meenemen naar een van de bankjes buiten of een wandelingetje door het Kronenburgerpark even verderop.

Novia Verde: Groen, groener, groenst.
Locatie: Lange Hezelstraat 78

Ben je echter op de gezonde tour dan moet je eens langs gaan bij Novia Verde een stukje verderop in de Hezelstraat. Het voedsel is vegan, biologisch en bovendien gluten-, en lactosevrij. Ze proberen zo eerlijk mogelijk eten te produceren met zo min mogelijk suiker. Het moet wel je ding zijn, maar ik was wel enthousiast. De inrichting is minimalistisch en clean. De sandwich Romero was echt lekker.
Houd je  van vlees, ben je hier aan het verkeerde adres.

De Viking: Voor de noormannen/vrouwen onder ons
Locatie: Lange Hezelstraat 104

Weer een aantal deuren verder vind je lunchbar de Viking. Met haar stoere inrichting, compleet met koeienhuid op de vloer, is dit een leuke plek om de innerlijke mens te verzorgen. Ben je het type hoe-meer-vleesch-hoe-beter, dan ben je hier juist. Wat dacht je van een broodje speklap?
Ben je een vroege vogel, dan is een ontbijtje misschien iets voor jou. Kun je daarna weer vol aan de bak. Of gewoon een van de andere leuke adresjes uit deze lijst gaan proberen.

Down Town: Neerstrijken en mensen kijken
Locatie: Kannenmarkt 16

In hetzelfde straatje achter de Waagh vind je Down Town. Een heerlijke plek waar je de lekkerste, niet te zoete Chai Tea Latte kunt drinken en overheerlijk kunt lunchen. Mijn vriend was zeer te spreken over het gerecht met zalm en gepocheerde ei waarvan ik me de naam helaas niet meer kan herinneren.
Ikzelf ging helemaal prat op de Tuna Melt. Zo lekker! Ook voor een ontbijtje of een snack ben je hier aan het goede adres. Drink je liever een biertje dan moeten ze je hier teleurstellen. Er staat geen alcohol op de kaart.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s