Urban Jungle #2: Orchids & Herbs

In een eerdere post schreef ik al over mijn missie om meer groen in huis te halen. Vandaag laat ik je zien waar mijn verzameling orchideeën een plek heeft gekregen nadat ze moest wijken voor mijn stekelige nieuwe vrienden.

Omdat mijn katten blijkbaar in alle planten interesse tonen behalve mijn orchideeën en een aantal kruiden bedacht ik me dat het een mooie manier zou zijn om ook de aanbouw (lees kattendomein) op te fleuren. Ik stalde mijn verzameling orchideeën uit op de tafel samen met een potje basilicum, oregano een lijst met een aantal van mijn favoriete foto’s en een oud stuk drijfhout.

De orchideeën zijn al behoorlijk lang in mijn bezit, en telkens verbaas ik me er weer over hoe goed ze het blijven doen! Ze zijn zo gemakkelijk in onderhoud. Wanneer de plant uitgebloeid is knip je hem terug tot de derde vertakking van de stengel. Je laat hem met rust en na een tijdje ontdek je dat er weer een nieuwe scheutje ontstaat. Dan begin je hem weer voorzichtig wat water te geven en voila! Voor je het weet bloeit hij weer volop. En omdat ik 4 planten heb, is er altijd wel eentje die bloeit. Zo ook nu.

De basilicum en oregano ruiken overheerlijk, zien er leuk uit en zijn ook nog eens nuttig! Ze staan in potjes met een waterreservoir zodat je eens in de zoveel dagen enkel het bakje met water hoeft te vullen, de plant neemt zoveel vocht als hij nodig heeft. Erg handig. De lijst (van ikea) met daarin een aantal polaroids van mijn favoriete foto’s maakt het geheel compleet en maakt het persoonlijk. De foto’s maakte ik met mijn iPhone en liet ik ontwikkelen op LaLaLab. Echt een aanrader trouwens.

De planten staan in allerlei potjes. Het leukste vind ik het om geen alledaagse potten te gebruiken. Zo staat een van mijn orchideeën in een weckpot en een andere in een emaille schenkkan van Riess. Niet bedoeld voor planten, maar deste leuker voor de verzameling.

P1260854P1260856P1260860

Today my quest to achieve a proper urban jungle continues. I showed you how I styled my cacti and succulents before, now let’s show you my beautiful orchids that have been with me for quite some time.

Orchids are great plants to have. They are very easy, and don’t need a lot of maintenance. Just water them once a week. When the flowers have died you simply cut off the stemm just above the third ‘node’. Leave the plant alone, and after a while you will see they develop a new flowering branch. Keep them in a sunny place, but not in direct sunlight and they’ll live for years!

These plants have been the only ones my cats didn’t destroy since they moved in. So luckily I still had some greens left these last two years. Since my cacti are now residing on my dining table I moved the orchids to the music room (better known as the cat domain). I combined the flowers with some herbs and a large picture frame with some recent favorite photos I took with my iPhone. I developed them at LALALAB and I was really pleased with the outcome. It makes the green collage more personal.

I used different containers for pots. Some aren’t even ment to be a planter, but that makes it even more interesting. I planted one of my orchids in a weck jar. Another got a emaille flagon for a home. Everything that is watertight will do. So get creative and make your own little urban garden!

 

Een reactie op “Urban Jungle #2: Orchids & Herbs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s