Hotspots: Nijmegen #1

Nijmegen hotspots

Cali: Recentelijk ontdekt nu al favoriet.
Locatie: Priemstraat
Net daar waar je misschien niet zult zoeken wanneer je voor het eerst in Nijmegen bent, vind je een van de leukste lunchtentjes van Nijmegen; Cali. Aan de rand van hartje centrum, maar net uit het zicht als je niet weet waar je zoeken moet, verstopt in een leuk straatje dat naar de Waalkade leidt. Als je binnenkomt valt je meteen op dat deze lunchroom met zorg en aandacht voor detail is ingericht. Prachtige lambrisering in de perfect vergrijsde blauwtint siert de muur en de hoge plafonds en ramen laten het licht vrij binnenstromen. De knusse inrichting met oude schoolstoelen en tafels maken dat je je hier meteen op je gemakt voelt. De zaak heeft een vide waar je het toilet kunt vinden en vanuit waar je een leuk kijkje in de keuken hebt. Het feit dat de tafeltjes soms iets te klein zijn voor al het lekkers dat er geserveerd wordt zien we dan maar door de vingers.
De kaart is al even leuk en gevarieerd. Van versie Chai latte tot heerlijke hotdogs en verrukkelijke warme banaan-kaneelcake, alles ziet er hier tip top uit. En zo smaakt het ook! Een aanrader is de lunch-, of maaltijdplank voor 2 of 4 personen.

Vlaamsch Broodhuys: Niet alleen om mee te nemen
Locatie: Van Broeckhuysstraat
Aan de rand van het centrum bevindt zich dit leuke tentje waar je niet alleen het heerlijk brood dat je zojuist hebt gegeten mee naar huis kunt nemen, maar ook heerlijk kunt lunchen. De winkel ademt een industriële maar warme sfeer uit met ruwe muren, een betonvloer, staal en hout. De piepkleine tafeltjes nodigen uit tot neerstrijken en de menukaart, in de vorm van een krant, ziet er erg leuk uit. Een ideale plek voor een ontbijtje of lunch. De ‘Tuna Melt’ is hemels!

Mugs & Muffins: voor de zoetekauw
Locatie: Pauwelstraat
Midden in het centrum ligt dit leuke koffiehuis waar chai-lovers hun hart op kunnen halen. De sfeer is die die je bij een koffietentje verwacht. Lekkere stoelen waar je zo in kunt ploffen staan in de oude etalage waardoor dit plekje zich uitermate goed leent om mensen te kijken, een van mijn favoriete bezigheden. Onder het genot van een heerlijke warme appelcider en een blueberry muffin kun je je hier uren vermaken.

Freddy’s: Hip and happening
Locatie: Pauwelstraat (Koningsplein)
Pal tegenover Mugs & Muffins ligt Freddy’s. Vanaf 1 juli zijn ze open. Een ‘beerkitchen’ met shagadelic drinks en lekker fingerfood. Als je van bier houdt is this the place to be. De kaart laat je duizelen. De geur van de versie kippetjes die aan het spit draaien maakt je meteen hongerig en het is moeilijk om de deur uit te lopen met enkel een drankje achter de kiezen.
’s Avonds na 22:00 draaien ze het volume open en verandert dit eettentje in een heus café om door te gaan tot in de late uurtjes.

Sid en Liv: Heerlijke sfeer, heerlijk eten.
Locatie: Van Welderenstraat 95
In deze winkel/eettent kun je alles wat je ziet ook kopen. Wanneer je binnenkomt heb je een kleine ruimte waar ze allerlei leuke hebbedingetjes verkopen. Leuk om cadeau te doen om gewoon voor jezelf.
Waar je voorheen alleen overdag terecht kon voor een overheerlijk ontbijt en lunch, kun je tegenwoordig van donderdag t/m zaterdag ook dineren bij Sid en Liv. Gelegen in de met auto’s bezaaide van Welderenstraat is deze plek een oase van rust. Loop je door de smalle zaak heen kun je bij mooi weer ook nog eens terecht in de schattige binnentuin, vanuit waar je helemaal achterin het woonhuis van de eigenaar kunt vinden.
Met een wisselende kaart kun je hier telkens genieten van nieuwe lekkernijen.

Een reactie op “Hotspots: Nijmegen #1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s