Urban jungle #1: Cacti & succulents

Wanneer je thuis komt van vakantie en moet wennen aan de orde van de dag is het extra leuk wanneer je huis voelt als een thuis. Bij mij was dit altijd al wel het geval, maar sinds we katten hebben is het groen in huis vrij schaars geworden. De katten hebben alle planten gesloopt behalve mijn orchideeën. Waar ik vroeger het hele huis vol had staan met bloemen en planten, is het tegenwoordig leeg. Ik kan geen bos bloemen mee naar huis nemen of hij wordt aangerand door twee haarballen die er niet bij weg te slaan zijn. Daar moest verandering in komen!

Ik liep al een tijdje met het idee om weer meer groen in huis te halen, maar hoe wist ik nog niet precies. Want het moet natuurlijk wel katten-proof worden.
Ik vond cactussen en vetplantjes erg leuk, echt een trend nu, dus daarmee ging ik aan de slag.

Samen met vriend stapte ik de auto in en reed naar het dichtstbijzijnde tuincentrum. Aldaar begon de urenlange zoektocht naar de geschikte planten en potten. Een paar uur, 2 tuincentra en €75 verder kwamen we thuis met een mooie verzameling. We kochten cactussen, vetplantjes en een grote hangplant voor aan het plafond.

Onze urban jungle begon vorm te krijgen. De hangplant was toch niet helemaal praktisch. Hij had al zo’n lange takken dat je moest bukken om eronderdoor te lopen. Dus deze heeft een mooie plek gekregen bovenop onze buffetkast waar hij mooi naar beneden kan groeien. Ik vraag me af waarom ik niet veel eerder op dat idee ben gekomen, want het staat prachtig én buiten bereik van onze poezels.
De cactussen en vetplanten werden omgepoot en uitgestald op onze eettafel. De drie minicactussen kregen een plekje onder een stolp, waarin eerst een paar oude spitzen lagen, maar die waren inmiddels zo verkleurd dat ik ze weg heb gedaan.

Ik ben erg blij met het resultaat!
De volgende keer deel 2 van mijn urban jungle avontuur! Daarin staan mijn orchideeën centraal. Ben jij ook een plantengek? Of heb je er helemaal niets mee. Laat je horen in de comments.

I’m back from my holidays and wanted to bring back some greens in my home. Since the arrival of my cats they destroyed every plant except for my orchids, so the last few years our living rooms was rather greenless. 

That needed to change so I got in my car and drove to the nearest garden center. After a few hours, 2 garden centers and €75 less we came home with a nice collection. Some cacti, succulents and a hanging plant.

I repotted the cacti and arranged them on the dining table (my orchids had to make room, where I put them you’ll find out in a later post). The mini cacti I placed under a glass dome. The hanging plant got a nice home upon the sideboard (why didn’t I think of that sooner?).

Hopefully my furry friends will leave the cacti alone so I can enjoy this nice urban jungle for a long time. What do you think the result? Let me know!

2 reacties op ‘Urban jungle #1: Cacti & succulents

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s