Burning Man goes Dutch: Where the sheep sleep

Al jaren volg ik de verhalen van mensen die naar Burning Man zijn geweest. Voor degenen die niet weten wat Burning Man is, het is een groot zelfvoorzienend festival middenin de Black Rock Desert in Nevada, USA.

De achterliggende gedachte is dat men gedurende Burning Man tijdelijk een gemeenschap opbouwt waar iedereen die zich de toegangsprijs kan veroorloven welkom is, ongeacht ras of afkomst, en waar iedereen zichzelf kan uiten in waar hij of zij het beste in is.

Ik vind de gedachtengang fantastisch en heb dit festival op mijn Bucket List staan. De artistieke mensen, de manier van kleden en het gevoel van vrijheid lijken me heerlijk om een keer mee te maken. Maar omdat ik weet dat ik mijn vriend niet zover ga krijgen om hierheen te gaan, verwacht ik dat het er nooit van zal komen.

Burning Man komt naar Nederland!

Nu lees ik net dat Burning Man ook een Nederlandse versie gaat opzetten! Het festival gaat Where the sheep sleep heten en volgt dezelfde basisprincipes haar grote broer in America. Je bent geheel zelfvoorzienend, er wordt alleen gezorgd voor het terrein (lees een ruimte om het festival te houden), sanitair en water. Voor alle andere behoeften zul je zelf moeten zorgen. Dat betekent dat je elkaar moet helpen. Je kunt er niets kopen, alles wordt d.m.v. ruilhandel verkregen. Geven en nemen, met de voorwaarde dat je alleen geeft wat je kunt en neemt wat je nodig hebt. Wat een prachtige gedachte!

Hoe, wat, waar?

Het festival gaat plaatsvinden op de Veluwe van 29 tm 31 juli.

burning man plattegrond
Een bijschrift invoeren

Ik verwacht niet dat het meteen zo legendarisch zal worden als de Amerikaanse versie, alleen al de setting daar zal in Nederland nooit geëvenaard kunnen worden. Maar misschien is het wel een goede manier om uit te proberen of het iets voor me is.

Je moet je van tevoren aanmelden, het is min of meer een besloten feest. Zo kan de organisatie waarschijnlijk ook beter inschatten hoeveel mensen er komen. Ik verwacht een beperkt aantal kaarten. Ik ga zeker overwegen of ik deel ga nemen, maar wil dat natuurlijk niet alleen doen. Dus maar eens even kijken wie er nog meer interesse heeft.

Wil jij ook meer te weten komen over dit festival? Ga dan naar de Nederlandse website van Burning Man. Daar vind je alle informatie die je nodig hebt. Vooral als Burner newbie zul je alle informatie goed moeten doornemen, want het is zeker geen Pinkpop of Lowlands. Je moet het wel durven.

Nog wat burner inspiratie:

Hier gaat mijn alternatieve hart sneller van kloppen. Want misschien lijk ik niet meer zo alternatief, ik was het vroeger extreem. De hele Love Parade vibe komt weer naar boven. Tijdens mijn gothic/emo periode kon ik deze alternatieve stijl al zeer waarderen en het lijkt me heerlijk om nog eens terug te gaan.

Zou jij in zijn voor dit avontuur?
xxx Lies

2 reacties op ‘Burning Man goes Dutch: Where the sheep sleep

    1. Snap ik Tessa. Ik kan me vooral niet voorstellen dat het concept hier in Europa ook zou werken. Maar het lijkt me dan ook wel weer tof om erbij te zijn als ze het voor de eerste keer gaan uitproberen.
      In ieder geval geen zandstormen 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s