My minimal jewelry

Vandaag laat je ik mijn meest gedragen sieraden van het moment zien. Ik heb in mijn leven heel wat juwelen vergaard en veel verschillende fases doorgemaakt. Van bling bling tot minimalistisch. Ik heb zelfs een tijdje zelf armbanden gemaakt, maar daar viel geen brood mee te verdienen. Tegenwoordig draag ik niet meer zoveel sieraden en als dan is het vaak minimalistisch. Ik laat je mijn favorieten zien en vertel welke merken het zijn en waar ze verkrijgbaar zijn.

***

Today I show you my most worn jewelry at the moment. I collected quite some jewelry over the years. Something different for every phase of my life; from bling bling to minimalistic. Nowadays I don’t wear that much jewelry, and when I do, I keep ik minimal. I’ll show you my favorites.

Ear candy: By1Oak & Moonloft

 

Ik heb sinds januari in mijn rechteroor twee extra gaatjes laten schieten. Ik vond dat ik wat extra ruimte moest hebben om te spelen met verschillende oorbellen. Twee gaatjes was ook maar zo saai. Dus nu kan ik 4 oorbellen tegelijk dragen.

De oorbellen zijn van verschillende merken, waarvan de meeste van By1Oak komen.
De andere haalde ik bij Moonloft, een prachtig winkeltje in Zwolle dat overigens ook een hele leuke Instagram feed heeft! Ze verkopen allerlei merken waaronder ook Anna+Nina (zie je regelmatig voorbijkomen bij Anna Nooshin).
De lange oorbel, die je zo leuk door twee gaatjes kunt rijgen, kocht in in Den Bosch bij Hello! echt een te gekke winkel met kleding, sieraden en accessoires voor je huis. Helaas heb ik nergens het merk kunnen vinden.

***

I had my right ear pierced in January, so now I have some extra room to play around with my ear candy. The earrings come from different brands. Most of them are from By1Oak, then some by Moonloft.

Rings: À La & Aller Spanninga

Één sieraad dat ik altijd draag is de ring die ik van mijn vriend kreeg. Deze wit- en roségouden ring met kleine diamantjes in een sterrenhemel-zetting is het meest dierbare sieraad dat ik bezit. We zijn dan wel niet getrouwd, maar zijn naam in mijn ring voelt voor mij hetzelfde.

Verder mijn nieuwste aanwinst op sieradengebied, deze ring van À La. Ik kocht hem ook bij Moonloft. Hij bestaat uit zeven kleine zilveren ringetjes die bij elkaar gehouden worden door een staafje. Ik vond hem zo mooi dat ik hem, ondanks de hoge prijs, niet kon laten liggen. Het leuke doosje waar hij in werd verkocht maakt het een feestje om hem mee naar huis te nemen.

Als laatste een ring die ik vorig jaar van mijn moeder kreeg toen we in Ierland waren. Een zilveren ring met de woorden Grá Dilseacht Cairdeas, Iers voor liefde, loyaliteit en vriendschap. Nadat ik 12 kg ben afgevallen past de ring helaas niet meer zo goed, dus draag ik hem nu even niet. Ik wil hem graag laten verkleinen.

***

One piece I always wear is the ring my boyfriend gave me a few years ago. The little diamonds are set like a starry sky and it is just so beautiful! We may not be married, but his name is in scripted in the ring, so it feels like we are. I never leave the house without it. 

The latest addition to my collection is the ring by À La. It’s actually seven little rings (one for each day of the week) held together by a silver bar. It’s handmade in India. I couldn’t resist buying this beauty despite it’s high price. The handmade glass box it came in made it a real treat.

Last but not least, the ring my mother bought for me last year on our trip to Ireland. The Irish words “Grá Dilseacht Cairdeas” translate to Love, Loyalty and Friendship. Sadly I can’t wear it at the moment because I lost so much weight it is too big. I need to get it resized. 

Bracelet: Buddha to Buddha

Ik draag eigenlijk niet elke dag een armband, maar deze heb ik vrij regelmatig om. Ik koos voor een kleine armband ‘Nathalie Junior’ van Buddha to Buddha (zie hier). Het merk staat bekend om hun grove, stoere schakel zilveren armbanden. Ik koos echter voor een kleine uitvoering. Ik vond de grote mooi, maar waanzinnig duur. Bovendien paste de kleinere, simpelere versie toch beter bij me. Telkens wanneer ik hem draag, krijg ik er veel complimentjes over.

***

I don’t always wear a bracelet. When I do, this one by Buddha to Buddha is my favorite. The brand is known for making large chunky silver jewelry, but I chose a smaller version. The large ones are beautiful but the prices are steep. I felt a smaller piece would suit me better anyway. It’s called Nathalie Junior.

P1250973

Necklaces: Heart to get, Brian de Staic & ZAG

Er zijn drie minimalistische kettingen die ik op dit moment veel draag of combineer. Een zilveren ketting “Karma” van het Nederlandse merk Heart to Get. Deze ketting heeft een boodschap; be grateful. Ik vond hem meteen mooi, simpel en betekenisvol.
De gouden ketting met kleine grijze steentjes is van ZAG. Ik kocht hem bij La Vie in Uden.
De zilveren ketting met ogham inscriptie (ik schreef er hier al uitgebreid over) is van Brian de Staic. Een juwelier uit Dingle, Ierland.

***

I wear three minimal necklaces at the moment. A silver one by a Dutch brand; Heart to get. I liked the message, be grateful, of the necklace ‘Karma’ the most. Simple and meaningful.
The golden necklace is by ZAG Bijoux. I couldn’t find an official website for the brand.
The silver ogham necklace is by Brian de Staic (I wrote an article about it, find it here). A jeweler from Dingle, Ireland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s