Keepsake: A very special necklace

Toen ik twee weken geleden weer naar Ierland mocht, dit keer voor mijn werk, was ik op zoek naar een bijzonder aandenken om mijn tijd daar te herinneren. In augustus zocht ik er ook al naar, maar ben ik niet geslaagd. Gelukkig lukte het me deze keer wel! Ik kocht deze mooie zilveren ketting met Ogham schrift. Degenen die mijn blog vaker lezen zal dit bekend voorkomen. Ik heb er namelijk ook net een tatoeage van laten zetten (lees er hier meer over).

Op deze hanger staat echter net iets anders geschreven. Ik wilde natuurlijk niet precies hetzelfde op de hanger en op mijn arm hebben staan. Als je van onder naar boven leest zie je 7 groepen streepjes. Elke groep streepjes staat voor een letter. De 7 letters spellen mijn naam, Marlies. Op de achterkant heb ik een G-sleutel laten graveren, zodat ook in dit sieraad mijn sterke band met muziek terug te zien is.

Het sieraad werd met de hand gemaakt bij een juwelier in Dingle, Brain de Staic. Zij maken de meest mooie sieraden, veel daarvan met het Ogham schrift. Allemaal persoonlijk en uniek. Ik ben er zo blij mee! Telkens wanneer ik het draag zal ik terugdenken aan de mooie tijden die ik in Ierland heb gehad. Hopelijk zullen er nog vele mooie herinneringen bijkomen, want ik ben mijn volgende trip alweer aan het plannen!

***

Two weeks ago I visited Ireland for the third time. This time for work though. I searched for a keepsake to remember all the good times I had in Ireland. I tried to find something special last august, but sadly couldn’t find anything then. This time I did! I bought this beautiful silver necklace with an Ogham inscription. For those of you who follow me regularly, yes the ogham looks familiar. I recently got a tattoo using the same language (find our more about that here).

This pendant however says something different from my tattoo. Reading from bottom to top, it spells out my name Marlies. Each group of stripes represents a letter. On the back I had a G key in scripted. Again a reference to my strong connection with music.

The necklace was hand crafted in Dingle by Brian de Staic jewellers. They make the most beautiful jewelry, many of them in scripted with ogham. Al of it personalized and unique. I’m so glad with my necklace! Every time I wear it, or someone askes about it, I will remember the ‘grand’ times I had in Ireland. Hopefully there will be many more to come, because I’m already planning my next trip!

2 reacties op ‘Keepsake: A very special necklace

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s