I got inked: Ogham tattoo

Eindelijk heb ik het aangedurfd! Na 14 jaar denken over een tatoeage heb ik 3 weken geleden de knoop doorgehakt en deze tattoo laten zetten bij Watervast. Ik koos voor een plek die redelijk in het zicht valt, maar ook niet meteen in het oog springt. De binnenkant van mijn linker bovenarm. Dicht bij mijn hart, wat daar hoort hij.

Betekenis:
Er staat iets geschreven in een schrift dat dateert uit het vroege Ierland. Namelijk Ogham. Dit schrift stamt uit de 5e en 6e eeuw en is de eerste vorm van schrift in Ierland. Sommigen menen dat dit een geheimschrift was, gebruikt door druïden. De oorsprong is niet geheel duidelijk. Je lees dit schrift van beneden naar boven en elke groep streepjes staat voor een letter. In mijn geval staat er ‘ceol’ Iers voor muziek.

Als ik had geweten dat het veel minder pijnloos was dan ik dacht had ik hem misschien wel eerder laten zetten. Ik weet een ding zeker, het zal niet de laatste zijn.

Heb jij een tattoo? Ik ben erg benieuwd!

I finally did it! After 14 years of careful consideration I got a tattoo. I placed it on my inner left arm closest to my heart. Not very visible, but still visible enough. 

Meaning:

It is a form of very early Irish language. It dates from the 5th and 6th century but some say the earliest writing even dates back to the 1st century. Some say it was some kind of secret language used by Druids. The words a read from bottom to top. Every group of stripes represents a letter. In my case it reads ‘ceol’ meaning music in Irish. 

If I had only known it would be this painless to get tattooed, I would have gotten one much sooner I think. But it certainly won’t be my last. 

Do you have a tattoo? I’m curious about yours!

2 reacties op ‘I got inked: Ogham tattoo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s