Keep learning: Fotocursus

6Ik ben in september begonnen met het volgen van een gevorderdencursus voor fotografie.

Ik heb een 1,5 jaar geleden al een basiscursus gevolgd waarin ik leerde om mijn camera (systeemcamera G6 Pansonic Lumix) handmatig in te stellen. Zo kan ik tegenwoordig zonder automatische stand ook al hele mooie foto’s maken. Mits ik het geduld heb om de tijd te nemen…

Maar! Ik wil blijven leren en in de eerste les van de cursus hebben we uitgebreid gesproken over hoe je panorama’s moet maken. Dus zonder dat automatische programmaatje op je telefoon of camera. Daar komt heel wat meer bij kijken dan je in de eerste instantie zou denken.

Als huiswerkopdracht moeten we de volgende keer dus alle materiaal aanleveren voor een panorama. Ik moet 4 fotoseries schieten die ik laten aan elkaar kan stitchen tot één grote foto. Best wel moeilijk, want tsja, waarvan moet ik nou foto’s maken terwijl ik potverdrie net terug ben uit Ierland?? Hier in me omgeving krijg je natuurlijk nooit zulke mooie plaatjes. Dat vergt enig denkwerk van mijn kant. Wat laat zich nou mooi fotograferen voor een panorama? Uiteindelijk heb ik wel wat locaties gevonden en ben ik erg benieuwd hoe die eruit gaan zien wanneer de panorama volledig klaar is.

Bovenstaande foto schoot ik, in panorama-stand, met mijn camera in Ierland bij de Cliffs of Moher. Één van de allermooiste natuurfenomenen die ik ooit heb gezien! Maar die automatische stand mocht ik voor de opdracht natuurlijk niet gebruiken. De panorama’s worden nog mooier en beter wanneer je ze zelf maakt. Nou, dat moeten we dan maar gaan uitproberen. Ik deel mijn foto’s met jullie zodra ze helemaal aan elkaar gestitched en bewerkt zijn.

Heeft iemand nog ideeën als geschikt onderwerp voor de opdracht? Alle input is welkom! Misschien plak ik dan na het afronden wel een minicursusje met fotografietips erachteraan. Ook handig voor jullie als lezers? Let me know of je interesse hebt!

xxx Lies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s