The ugly truth: overgewicht

Schermafbeelding 2015-09-17 om 21.17.36Weegschaal; (de; v(m);meervoud; weegschalen)

  1. toestel om te wegen
  2. (de; v(m)) teken uit de dierenriem

Dat vervloekte ding. Het apparaat dat je er telkens aan herinnert dat je een kilootje meer weegt dan gewenst. Het meest genegeerde apparaat in mijn badkamer. Gewoon niet gebruiken, dan is er niets aan de hand. Maar wie houd je voor de gek? Toch zeker alleen jezelf.

Na een periode van thuiszitten (vanwege een longontsteking) en vakantie moest ik er toch echt aan geloven. Ik had me maanden kundig uit de buurt gehouden van het meetapparaat maar langer kon ik het niet uitstellen. En toen ik er eenmaal op ging staan werd mijn vrees nog even in mooie digitale cijfertjes bevestigd. Piep… 0kg … *stapt op weegschaal* … *wacht een paar tergend lange seconden* … piep … 74,4 KG.

Whaaaaat?? OMG, zo zwaar was ik nog nooit! Gefrustreerd verplaats ik de weegschaal een paar keer en weeg me opnieuw. Helaas krijg ik telkens dezelfde cijfers te zien… f*ck!
Ik wist wel dat ik zwaarder was geworden. Mijn broeken zaten te strak en dat zegt al genoeg. Onvermijdelijk ook, als je een aantal maanden nergens op let en je helemaal te buiten gaat aan ijs, chocolade, chips, cider en pub-food. Ok, ik heb in de maand dat ik met een longontsteking op de bank moest blijven uit frustratie en pure verveling zákken chips naar binnen gewerkt. Zonder ook maar één moment na te denken over de gevolgen. En op vakantie ga je natuurlijk ook niet moeilijk doen over wat je wel en niet moet eten. Het is tenslotte vakantie. Het moet wel leuk blijven.

Maar nu werd ik geconfronteerd met the ugly truth. Meer dan 74 kilo schoon aan de haak. Mijn BMI geeft 26 aan. (25-27: Neiging tot overgewicht) Nijdig smijt ik mijn telefoon weg. Dit moet anders! Gelukkig komt mijn vriend tot dezelfde conclusie en besluiten we samen het roer om te gooien. Die kilo’s moeten eraf. Bij mij maar liefst 10kg. Wat zou ik weer graag 65 kilo wegen. Alhoewel ik me niet kan herinneren wanneer ik dat voor het laatst woog.

loesje-afvallen

We gaan beter letten op wat we eten en de hoeveelheden die we eten. En we stoppen met snoepen. We nemen ons voor 6 van de 7 dagen caloriearm te eten. Één dag in de week hoeven we minder op te letten. Mijn vriend gaat voornamelijk minderen op alcohol, wat voor mij geen zoden aan de dijk zet. Ik drink namelijk amper alcohol. Ik zal de zoetekauw in mij moeten onderdrukken. Oh dear…

De eerste paar dagen kamp ik met enorme binge-aanvallen. Ik word gewoon onrustig van het feit dat ik minder eten binnenkrijg dan ik gewend was. Zeker na 14 dagen buiten de deur eten in Ierland. Je went zo snel aan meer eten. Vreselijk. Gelukkig gaat het na een paar dagen al beter en kom ik in een ritme. Ik begin er nog lol in te krijgen ook! Het moet niet gekker worden.

Hoe dit verhaal afloopt kan ik jullie nu nog niet vertellen. Ik heb mijn doel nog niet bereikt. Maar ik houd jullie wel op de hoogte en geef tips over hoe jij dit ook kunt bereiken!

Binnenkort vertel ik jullie hoe de eerste maand is verlopen!
Ben jij ook met een dergelijk project bezig? Ik ben ook erg benieuwd naar jouw ervaringen! Tips, laat ze achter in de comments.

Wordt vervolgd!
xxx Lies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s