Feature wallpaper

IMG_4560Vandaag wil ik over een item praten waar ik normaal gesproken een godsgruwelijke hekel aan heb. Behang.

Toen ik voor het eerst ging samenwonen huurden vriend en ik een huis in Nijmegen. Het bovenste gedeelte, de eerste etage en de zolder dus, was voor ons, de badkamer en de keuken moesten we delen met een andere bewoner. We hadden dus twee kleine slaapkamers over de lengte van het huis tot onze beschikking plus een grote zolder.

We hebben toen meteen de muur tussen de slaapkamers afgebroken om er een lange grote ruimte van de maken. Het was een enorme pijpenla maar het werkte als woonkamer op zich prima.

We wilden over het behang heen verven, maar dat was geen succes. Dus moest het van de muur. Wat een vreselijke klus was dat. Het zat direct op het ruwe beton gelijmd en was er niet af te krijgen. We wilden het beton verven, maar er zaten zoveel gaten in dat dat niet mogelijk was. Dus hebben we besloten dan maar opnieuw te behangen.

Toen we thuis het behang op de muur plakten, merkten we meteen dat er iets niet klopte. Ja hoor, de kleuren waren niet hetzelfde. Aaaargh! Dus toen hebben we uiteindelijk de verf alsnog over het nieuwe behang heen gestreken.
Je kunt je voorstellen dat ik he-le-maal klaar was met behang en alles wat er maar bij hoorde.

Maar nu ik ideeën aan het verzamelen ben voor een nieuwe keuken kom ik steeds meer leuke plaatjes tegen waarin het behang een belangrijke rol speelt. Ik moest deze mooie ideeën even met jullie delen.

Ik vind het echt heel gaaf om je kamer een extra dimensie te geven door een groot stuk muur te behangen. Maar dan wel met fotobehang. Zo geef je je keuken een stoere look door een behang van een oude verweerde bakstenen muur te gebruiken. Of maak je een kamer extra romantisch met een mooi bosbehang of een mooie macro-foto (zoals die met de paardenbloem).

Zo zou ik graag een stuk muur behangen met een oude portret foto van iemand waarvan je de ziel in zijn of haar ogen kunt lezen. De foto met de badkamer vind ik ook heel gaaf. Zo lijkt hij een stuk groter!

Heb jij ook zo’n gaaf fotobehang in je huis? Laat je foto achter in een reactie! Of tag me op Instagram @itsalizlife. Ik ben benieuwd!

Xxx
Lies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s