Gadget: NoPhone

Schermafbeelding 2014-11-04 om 20.42.14

Volgens mij is iedereen tegenwoordig bezig met zijn smartphone. Sommige mensen verafschuwen het, maar de meesten zullen toegeven niet meer zonder te kunnen.

Ik schaar mezelf onder de laatste groep. Ik sleep mijn telefoon overal mee naar toe. Om gebeld te worden? Oh, kan dat ding ook nog bellen? Nee. Om mijn agenda, to-do list, en Social Media altijd bij de hand te hebben. Ik check dagelijks de blogs die ik volg via Bloglovin’, kijk elke dag wat voor weer het morgen wordt en gebruik Whats-app in teveel groepen tegelijk.

Schermafbeelding 2014-11-04 om 20.41.41

Is het een uitkomst? Jazeker! Is het een valkuil? Jazeker! Lukt het me nog om een dag zonder telefoon door te komen? Erg moeilijk. En daar ligt nu precies het probleem waar we steeds meer tegenaan lopen. Mensen zijn alleen nog maar bezig met hun telefoon. Ben je met iemand in gesprek, kan diegene geen 5 minuten naar je luisteren zonder ondertussen met zijn telefoon bezig te zijn. Op verjaardagen en sociale bezigheden is de telefoon nooit ver weg. Heb je nog het gevoel dat mensen echt naar je luisteren en je begrijpen wanneer ze die telefoon vast hebben? Ik denk van niet.

Het zou dus fijn zijn als we eens wat minder vaak naar onze elektronische vriend zouden grijpen. Je kunt bijvoorbeeld afspreken om op een verjaardag alle telefoons op een hoopje te leggen en er pas weer naar te kijken op het moment dat je naar huis gaat. Of in de kroeg, een rondje geven als je toch de telefoon uit de stapel pakt. Want zeg nou eens eerlijk, hoeveel mis je nou ècht als je een paar uurtjes niet op je telefoon kijkt.

Schermafbeelding 2014-11-04 om 20.27.19

De NoPhone is hier een uitkomst. Deze telefoon heeft alles wat je nodig hebt om je van je (op handen zijnde) verslaving af te helpen. Het is namelijk geen echte telefoon maar een dummy die op een telefoon lijkt. Je kunt deze NoPhone dus lekker in je zak stoppen, vasthouden, op tafel leggen. Hij zal je niet storen. Zo heb je tijdens een avondje uit toch iets om vast te houden (gewoonte) maar geen stoorzender die het onmogelijk maakt om een gesprek met iemand te voeren. Back to basics.

Schermafbeelding 2014-11-04 om 20.28.11

Neem de telefoon een 1 of 2 keer per week mee in plaats van je normale telefoon en kijk wat er gebeurt. Misschien helemaal zo slecht nog niet!

Schermafbeelding 2014-11-04 om 20.28.43

De NoPhone kunt je voor 12 dollar online bestellen. Voor een paar dollar meer heb je een exemplaar met selfie-optie. Het spiegeltje laat je dagelijks jezelf bekijken en als je je foto wilt delen vraag je gewoon even of diegene achter je wil komen staan.
Check de website.

Ik pretendeer niet dat je je telefoon helemaal niet meer moet gebruiken. Dat lijkt me tegenwoordig bijna niet meer mogelijk, maar minderen kan zeker wel! Probeer het uit zou ik zeggen.

xxx
Lies

Bron: http://nophone.myshopify.com

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s