Photodiary Rees: #4

IMG_8805.JPG
Outfit of the day

Wat had ik een leuke dag vandaag. Ik heb weliswaar niet overal foto’s van gemaakt. De dag begon voor ons lekker rustig aan. We hoefden pas om 09:30 op school te zijn, dus konden we vrij lang uitslapen.

IMG_0200-0.JPG

De leerlingen hebben een poster gemaakt met daarop hun visie op duurzame energie. Ik denk dat er wat meer diepgang in de opdracht had kunnen zitten. Maar de leerlingen leken er wel lol mee te hebben. Daarna werd iedereen gevraagd om een aantal vragen bedenken om aan de minister te stellen.

IMG_0202-0.JPG

Na een stevige lunch, die ik erg lekker vond, was het even pauze. We wilden een vlugge wandeling maken, maar het regende dus dronken we in het hotel een kop koffie (voor mij thee uiteraard). Om 14:00 verzamelden we ons in het lokaal waar de discussie met de minister plaats zou vinden. Ze kwam mooi op tijd, gevlogen vanuit Berlijn. Met beveiliging en al.

IMG_0201-0.JPGIk was erg onder de indruk van de leerlingen. Ze hebben een uur lang vragen gesteld en de minister heeft ze geduldig beantwoord. Het waren goede vragen en ik was erg trots dat de kids het zo goed deden. Geen pijnlijke stiltes, ik was even bang dat we de leerlingen teveel zouden moeten stimuleren om vragen te stellen. Het verliep heel vloeiend en zonder problemen. Na nog even de tijd genomen te hebben om foto’s te maken, moest de minister weer snel door naar haar volgende afspraak.

Voor mij betekende dat even rust. Ik hoefde pas weer om 18:30 op school te zijn voor het afscheidsdiner. Ik ben terug naar het hotel gegaan en wilde even relaxen. In plaats daarvan heb ik met bax.nl aan de lijn gehangen om na te vragen waarom er ineens een levertijd van 26 weken werd aangegeven in de bevestigingsmail die ik kreeg. Natuurlijk duurde het even voor ik ze zover had dat ze Sennheiser zouden gaan bellen, maar uiteindelijk is het gelukt. Blijkbaar hadden ze een fout gemaakt. De levering zou gewoon binnen een week gedaan worden, want alles was op voorraad. Gelukkig maar want ik stond op het punt om de bestelling te annuleren en de microfoon ergens anders te kopen voor meer geld.

IMG_0203-0.JPGToen was de tijd alweer om en ging het afscheidsdiner van start. Alle landen hebben eigen delicatessen meegenomen. De gastgezinnen hebben gekookt. Het zag er prachtig uit en smaakte voortreffelijk! Er waren ook een aantal leerlingen die muziek maakten. Een gitaar en piano duo, speelden erg goed. Daarna kwam een van de Spaanse leerlingen met een goochelshow. Hij was hilarisch! Zo grappig en nog goed ook. We hebben 20 min hartelijk gelachen. Daarna was er een strijkorkest van 5 leerlingen. Ze speelden ook echt heel erg goed en ik was zwaar onder de indruk.

Toen was het tijd om afscheid te nemen. Ik heb nu al zin in de volgende bijeenkomst in januari. Het team is zo gezellig.

Het waren echt een aantal enoverende, leuke, maar ook zware dagen. Dat rondsjouwen de hele dag is echt vermoeiend, maar dat hoort erbij en ik zou het zo weer doen!

Xxx
Lies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s