Photodiary Rees: #2

IMG_0192-1.JPG

Om 06:00 ben ik wakker. Ik heb niet bijzonder goed geslapen maar ook niet slecht. God zij dank is de hotelkamer niet zo warm als degenen die ik hiervoor wel eens heb gehad. Ik heb minder moeite met opstaan dan ik had gedacht. Het ontbijtbuffet ziet er werkelijk prachtig uit. Lekker uitgebreid en alles vers. Ik eet yoghurt met cornflakes en veel vers fruit en daarna een kaasbroodje.

IMG_0193-0.JPG

Die dag hebben we het eerste deel van ons programma op school. We worden welkom geheten door de burgemeester van Rees die ons helaas niet in het Engels te woord kan staan. Een docent Engels fungeert als tolk. Na een kennismaking wordt er gediscussieerd over milieuvriendelijke manieren van stroomopwekking in de verschillende landen. Daarna maken we een korte wandeling om een frisse neus te halen. Na een snelle lunch stappen we om 14:00 in de bus richting Duisburg.

IMG_0194-0.JPG

Om 15:30 start onze rondleiding bij de ijzerfabrikant ThyssenKrupps. Dit bedrijf produceert op 10 km2 meer dan 33.000 ton staal per dag. Indrukwekkend om de hoogovens in actie te zien van zo dichtbij. Alhoewel ik had verwacht dat je 1400 Graden Celsius van 10m afstand toch meer zou voelen dan daadwerkelijk het geval was. Na een rondleiding van 3 uur (ja ik leest het goed, drie uur!) strompelen we afgeladen met informatie terug naar de bus.
De reis brengt ons naar CentrO Oberhausen een groot overdekt winkelcentrum waar we 1,5 uur de tijd hebben om iets te eten. We kiezen een Italiaan uit eten heerlijk, ik heb als voorgerecht aubergine uit de oven, als hoofd pasta met groente en kan het niet laten om ook de Crème Brulèe te bestellen. Achteraf gezien had ik dat beter niet kunnen doen. We redden het net. Om 21:01 komen we weer bij de bus aan om vervolgens te merken dat iedereen al op ons zat te wachten. Te laat! Alhoewel ik van mening was dat zij te vroeg waren en wij gewoon op tijd. Anyhow… Na een korte terugreis van 35 minuten komen we aan bij het hotel. Ik ben helemaal op. Vandaar dat deze post iets minder uitgebreid is dan ik graag zou willen.

Morgen staat Keulen op het programma!
Xxx
Lies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s