TRAVEL: Rees, Germany

Schermafbeelding 2014-10-24 om 14.39.36Op het moment dat jullie dit lezen ben ik mijn koffer aan het inpakken voor een paar dagen Rees, Duitsland. Nee mijn blog is nog niet zo bekend dat ik gevraagd wordt voor pers-events (helaas), de reden ligt elders. Ik werk in het voortgezet onderwijs en een onderdeel van het scholingsprogramma bestaat uit internationalisering.

Internationalisering bereidt leerlingen voor op een internationale samenleving, bevordert de professionalisering van docenten en verrijkt het curriculum (leerplan) van scholen.

Nou, need i say more? Ik ga me dus professionaliseren dames en heren! Maar dan wel op een hele leuke manier.

Samen met 4 andere landen, Spanje, Polen, Noorwegen en Duitsland, heeft onze school een samenwerkingsproject opgezet voor excellente leerlingen. In een project van 2 jaar bezoeken de scholen elkaar in hun eigen land. Bij elk bezoek staat een ander thema centraal. Zo betreft het deze keer duurzaamheid. De leerlingen bereiden opdrachten voor die te maken hebben met het thema en discussiëren daarover met elkaar. Zo krijgen ze een beter inzicht in hoe binnen Europa over bepaalde thema’s gedacht en bestuurd wordt.
De leerlingen overnachten in gastgezinnen aldaar en leren zo ook de plaatselijke cultuur en gebruiken kennen.

Van zondagmiddag t/m donderdagmiddag heeft gastland Duitsland de eer om ons in haar mooie omgeving/land rond te leiden. Het programma mag er wezen. We worden welkom geheten door de Burgemeester van Rees, maken kennis met de bondsminister van Milieu Nordrhein-Westfalen, bezoeken verschillende bedrijven die te maken hebben met duurzaamheid in verschillende steden zoals Duisburg en Keulen.

Ik ga een Photodiary bijhouden in de dagen dat ik daar ben. Hopelijk is het internet in het hotel snel genoeg om elk dag een verslag online te zetten. Ik houd jullie op de hoogte!

xxx
Lies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s