Project Positive Tag

Postief

Vandaag vul ik een tag in die ik bij Anne Solveig voorbij zag komen. Hij leek me erg leuk om zelf ook te gebruiken. Het is zo gemakkelijk om te zeuren. Ik betrap mezelf er best vaak op. Alleen maar klagen over wat er allemaal niet goed is. Je werkdag was lang en de leerlingen wilden weer eens niet meewerken. Het weer is slecht, het wordt weer te snel donker. Of het is te donker als je op moet staan.
Door al dat geklaag zou je bijna vergeten dat er ook een hele hoop positieve dingen in je leven zijn. Daarom vandaag deze tag.

Wat is je favoriete quote en waarom?

 Der einzige Mist auf dem nichts wächst, ist der Pessimist.

Deze quote komt van Theodor Heuss, bondspresident in Duitsland van 1949-1959.
De quote staat ingelijst in de woonkamer. Natuurlijk vind ik de quote mooi omdat ik Duits heb gestudeerd en dus iets met de taal heb. Maar ook de inhoud is meer dan waar. Je hebt niets aan doemdenken. Het leven is zoveel gemakkelijker als je overal iets positiefs in ziet. Telkens als ik de spreuk zie staan bedenk ik welke positieve dingen er allemaal in mijn leven zijn.

Welke droom zou je in je leven willen realiseren?
Dit vind ik eigenlijk een hele moeilijke vraag. Ik zou heel graag mijn geld willen verdienen met muziek. Ik werk nu als Duits docente en dat vind ik leuk maar mijn passie is het niet. Het is mijn werk. Het liefst zou ik elke dag met mijn band op de planken staan. Lekker entertainen en muziek maken.
Ik zou graag een baan willen vinden waar ik helemaal voor leef.

Wat betekent geluk voor jou?
Geluk betekent voor mij dat ik kan doen wat ik wil. Dat ik me nergens zorgen over hoef te maken. Geluk is voor mij veel muziek maken. Als ik op het podium sta of met muziek bezig ben kan ik daar helemaal in opgaan.

Wie kan jou ontzettend opvrolijken?
Ik wordt opzettend vrolijk van muziek luisteren. Bijvoorbeeld in de auto op weg naar huis van mijn werk lekker luidkeels meezingen met de radio. Ik kan ook heel vrolijk worden van een lekker avondje stappen en dansen met vrienden (min de kater die daar meestal op volgt). Ik kan ook heel vrolijk worden van een dag wandelen, dan lekker uit eten en eventueel nog een filmpje pakken.

Voor wat mogen we je ‘s nachts wakker maken?
Voor witte chocolade cheesecake!

Waardoor kreeg je voor het laatst een lachbui?
Ik denk dat dat door één van de vunzige opmerkingen kwam die we altijd tijdens repetities maken met de band of met Angels Rule. We grappen daar altijd over; Wat als mensen zouden weten hoe vulgair we bezig zijn en dan op het podium zo serieus… zouden ze dan nog steeds naar ons komen luisteren?

Op welke prestatie ben je ontzettend trots?
Ik ben er trots op dat ik altijd mezelf ben en zeg wat ik vind. Misschien doe ik dat zelfs iets te vaak en wordt me dat niet altijd in dank afgenomen, maar liever dat dan mezelf inhouden.

Welke boodschap zou je graag aan anderen willen meegeven?
Zie overal het positieve in. Wees creatief, sommige mensen denken dat je daar niets mee bereikt en vinden het daarom tijdsverspilling, maar ik kan je vertellen dat het ervoor zorgt dat je alles van een andere kant kunt bekijken. Even out of the box denken, niet vast komen te zitten in een sleur. Maak muziek, of als je dat niet kunt, luister veel muziek. Het geeft je zoveel! Heb je wel eens een film gekeken zonder geluid? Nou, dat gevoel heb ik als ik geen muziek maak. Slaat nergens op!

Wat maakt jou echt gelukkig?
Muziek maken, leuke dingen doen met Vriend, mijn lieve katten Midas en Fee, mijn familie waar ik nooit zonder zou kunnen, mijn vrienden, mijn vrijheid om te doen en laten waar ik zin in heb.

Wat maakt jou echt gelukkig?
xxx
Lies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s