Het leed dat Apple heet; Iphone 6 of 6 Plus?

De titel klinkt misschien wat negatief, maar zo bedoel ik het helemaal niet. Ik ben namelijk een hele grote fan van Apple. In de afgelopen jaren heb ik heel wat spul verzameld en dat is nou precies het probleem.

Schermafbeelding 2014-10-13 om 12.22.11

Ik ben zo’n fan van Apple dat ik graag het nieuwste van het nieuwste heb. Dus de Iphone 6 staat ook op mijn lijstje. Ik was ziek op de dag van de presentatie, dus ik heb de hele 2,5 uur durende Keynote van Apple gekeken. Wat een fantastische producten hebben ze weer gemaakt (en dan begin ik nog niet over de Apple-watch).

IMG_3596
Zelfs Fee is helemaal gek van Apple

De Iphone, die ik zo graag wil is weer een nieuwe gadget. Mijn Iphone 5 werkt namelijk ook nog prima, maar als ik mijn abonnement mag verlengen wil ik daar ook graag een nieuwe telefoon bij. Ik moet nog wel tot 26 december wachten… dat is nog 2,5 maand! Tik tak tik tak…

Maar dat geeft me wel tijd om wat geld opzij te zetten om de Iphone te kunnen bekostigen. Ik ben er nog niet uit welk model ik wil. Natuurlijk ben ik meteen naar de Applestore gerend zodra ze beschikbaar waren. Wat zijn ze groot! Allebei de nieuwe modellen zijn een stuk groter dan de huidige 5.

De 6 kun je nog net met één hand bedienen. Apple heeft slim de knoppen verplaatst zodat dat nog steeds mogelijk is. Maar aangezien ik de telefoon vaak toch al met twee handen bedien, vond ik het ook heerlijk om de 6Plus vast te houden. Wat een enorm scherm! Dat kijkt zo lekker, maar die past natuurlijk nevernooitniet in mijn broekzak mocht ik een keertje geen tas bij me hebben (wat bijna nooit voorkomt, tenzij ik uit ga).

Toch denk ik dat ik voor de Plus zal gaan straks, mede omdat de batterij van de Plus vele malen langer meegaat dan die van de 6. Ook de camerafuncties bij de Plus zijn beter dan die van de 6. Ik heb ook het gevoel dat ik mijn Ipad niet hoef te vervangen als ik de Plus bij me heb. Daar kijk je ook gewoon lekker een filmpje op als je op vakantie bent…

Maar hoe doe ik dat als ik ergens iets ga drinken en mijn (grote hutkoffer van een) schoudertas niet mee wil zeulen? Waar laat ik die enorme telefoon dan? En hoe zit het met al die filmpjes over dat de Plus zo snel zou breken?? Dat is het enige wat me nog een beetje tegenhoud. Maar als ik de 6 zou nemen, zou ik het gevoel hebben dat er niet zoveel verschil is tussen de 5 of de 6…

En dan nog de opslaggrootte. Ik heb nu 16GB dat was toen de voordeligste optie. Maar  bij elke nieuwe update was ik genoodzaakt items van mijn telefoon te wissen omdat anders de update te weinig ruimte zou hebben. Hoe irritant! Dus ik denk dat ik voor de 64GB ga. Dat moet toch ruim voldoende zijn. De 128GB is weer €100 duurder en ik vraag me af of ik die ruimte ga gebruiken.

Keuzes keuzes, lastig lastig. Het is ook nogal wat geld voor een telefoon. Maar ik zal nooit meer overstappen op een (technisch gezien veel betere) Samsung o.i.d.
Ook al kun je meer met Adroid dan met IOS, ik houd van de eenvoud en straight forward bediening van Apple.

Kortom, i love Apple!
Hebben jullie nog ideeën over welke van de twee beter is? Ik hoor het graag, ik heb toch nog 2 maanden om erover na te denken 😉

xxx Lies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s