Mag ik voorstellen…

Met grote trots stel ik jullie voor aan mijn nieuwe vriendjes.
IMG_3659

Dit zijn Fee en Midas (broer en zus). Mijn twee katten die sinds de zomervakantie bij ons zijn komen wonen. Ik ben zo verzot op deze beestjes, dat ik nu al absoluut niet meer zonder zou kunnen. Fee is een eigenwijze poes (ze heeft nu al de bijnaam Feeks) en Midas een echte rode kater.

IMG_3521
Hier zijn ze nog zo schattig klein

Vriend en ik wilden al een hele tijd een huisdier. In de eerste instantie zouden we graag een hond willen, maar daarvoor werken we allebei teveel. Ik wilde altijd al wel een kat, maar Vriend was daar wat voorzichtiger in.
Tot dat ik op een dag een foto zag hangen op de deur van een collega. Zij had namelijk een nestje katjes dat een nieuw thuis zocht.

IMG_3584
Samen knuffelen!

Ik was meteen verkocht. Wat zagen ze er snoezig uit! Van die kleine fluffy haarballetjes met hele grote ogen. Echt te schattig voor woorden.
Maar ik moest thuis Vriend nog zien over te halen… dat ging wonderbaarlijk gemakkelijk. Sterker nog, hij vond het ook een goed idee! Dat had ik niet gedacht, omdat hij naar mijn mening niet zo’n kattenmens was (dacht ik).

We hebben alle voors en tegens zorgvuldig afgewogen. Geen belangrijke beslissing nemen met haast natuurlijk. Want een kat heb je voor een jaar of 15-20.
We besloten om er meteen twee te nemen. Op die manier zijn ze niet alleen wanneer wij aan het werk zijn.

IMG_3671
Lekker lui op de bank. Als je een deken pakt ligt ze meteen op je schoot!

Na een aantal krabpalen en benodigdheden aangeschaft te hebben was op 4 augustus de grote dag. Ik ging de schatjes ophalen. Dat ging allemaal goed en eenmaal thuis renden ze al snel de hele kamer door.

Sinds die tijd zijn er alweer twee maanden voorbij en zijn mijn schatje 4,5 maand oud. Ze groeien als kool en zijn al lang niet meer zo klein als toen ik ze net kreeg, maar ik heb er geen spijt van dat we ze in huis hebben gehaald. Ze zijn zo leuk, je kunt je TV uitzetten, echt! Lekker op de bank knuffelen en spelen en dat allemaal in tweevoud!

IMG_3667
Te schattig!!!

Maar vergis je niet, het is echt niet allemaal rozengeur en maneschijn. In de tijd dat ik deze post schrijf ben ik al 10 keer opgestaan om ze van de eettafel en het aanrecht te jagen. Ze zijn vreselijk nieuwsgierig en eigenwijs. Oh ja, ze gaan achter mijn digitale muis aan, want nu liggen ze weer naast me op de bank.

Soms halen ze het bloed onder je nagels vandaan, er is geen plant meer veilig en je vloerkleden krijgen het zwaar te verduren, ze knagen door al je kabels heen (Apple laders zijn duur!), hangen in je gordijnen, springen op het aanrecht ook al schreeuw je dat ze het niet moeten doen, gooien gieters met water om, hebben zeeeeer scherpe nagels en grijpen naar alles wat beweegt (zoals mijn pen als ik mijn toetsen moet corrigeren). Maar die koppies en dat gespin maken het allemaal weer goed.

IMG_3830.JPG
Correctiewerk wordt je onmogelijk gemaakt.
IMG_3807.JPG
Saampjes stoeien!
IMG_3855.JPG
Ze kan het niet laten, ze MOET in mijn tassen kruipen.

Wees dus gewaarschuwd, er zullen regelmatig kattenfoto’s voorbij komen!

xxx
Lies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s