Thinking about: Getting a tattoo

Al sinds mijn pubertijd denk ik erover om een tatoeage te nemen. Wat me al die tijd tegenhield? Meerdere dingen.

Om te beginnen is het nemen van een tatoeage iets om goed over na te denken. Het is een verfraaiing van je lichaam, al is niet iedereen het daarmee eens. Maar wel een verfraaiing die je je hele leven bij je zult (moeten) dragen. Ook wanneer je ouder wordt dus. Het moet echt een weloverwogen beslissing zijn.

Ten tweede vind ik dat een tatoeage een betekenis moet hebben. Je kiest niet zomaar een plaatje omdat je dat momenteel leuk vind. Het moet iets zijn waar je over een heel aantal jaren nog altijd achter staat.

Ten derde lijkt het me toch behoorlijk pijnlijk. Ik ben zo’n miep met een lage pijngrens dus ik wéét dat ik geen leuke tijd zal hebben als de tatoeage eenmaal gezet zal worden.

Ten vierde, wat nou als de tatoeerder je ontwerp verkloot? Dan komt het nooit meer goed. Dat is een behoorlijk groot stuk vertrouwen wat je in een onbekend persoon legt. Goede research naar een tattoo-shop en een geschikt persoon is erg belangrijk.

Houden deze redenen me tegen? Nee! Het heeft alleen even wat tijd gekost voordat mijn besluit vast stond. Maar ik wil dit jaar nog een tattoo laten zetten.

Het design
Ik heb vooral erg lang moeten denken over een mooi onderwerp voor mijn tatoeage. Er zijn zoveel mooie ontwerpen te vinden, maar welke past nu echt bij míj?!

Ik heb veel met muziek. Ik zing en er gaat geen dag voorbij zonder dat ik daarmee bezig ben. Maar een geschikte tattoo over dit onderwerp kreeg ik maar niet gevonden. Zeker niet voor de plek waar ik hem graag wil. Namelijk mijn onderarm.

Maar muziek maken betekent ook vrij zijn. Muziek maken is mijn religie. Ik ben dankbaar voor elke dag dat ik muziek mag maken. Wat past daar dan bij? Vrijheid, religie, mijn (versie van) hemel, mijn vorm van kunst.

Uiteindelijk vond ik een ontwerp waar ik helemaal wild van werd.
Dit mooie design van een veer.

20140625-190517-68717496.jpg

Symboliek
Een veer staat symbool voor vrijheid, de zwaartekracht overwinnen. Met lucht als element. De indianenstammen zien een vogel als de verbinding tussen hemel en aarde. Veren zijn in die cultuur dan ook erg belangrijk.
Het staat ook bekend als een symbool voor moed en zelfontplooiing, je vleugels uitslaan.
De symboliek spreek me heel erg aan en past helemaal bij me.

20140625-190418-68658363.jpg

Ik vond dit mooie plaatje van een veer deze gaat ook zeker mee naar de tattoo shop. Ik ben erg benieuwd wat zij ervan kunnen maken.

Zodra het zover is zal ik natuurlijk snel foto’s maken!

En jij? Heb je een tattoo of wil je er graag één? Ik hoor graag jouw ervaringen en tips.

xxx
Lies

2 reacties op ‘Thinking about: Getting a tattoo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s