Keep cup: jouw favoriete drankje in een verantwoorde beker.

Ik ben gek op Starbucks. Het is maar goed dat er geen bij mij om de hoek zit, anders zou je me er elke dag vinden. Ik probeer de Chai Latte na te maken thuis. Dit lukt aardig, al zeg ik het zelf.

Telkens als ik bij de Starbucks ben, haal ik een Chai Latte ‘to go’. Waar ik niet zo’n fan van ben, zijn de wegwerpbekers. Wat slecht voor het milieu eigenlijk… Natuurlijk heeft Starbucks daar zelf al een oplossing voor. Zij hebben een plastic beker die je kunt hergebruiken. Daarmee krijg je ook nog een klein percentage korting op je aankoop. Goed idee! Lekker genieten van je favoriete drankje zonder dat het milieu er al teveel onder lijdt.

Ik heb deze beker niet gekocht, omdat ik via internet al een andere oplossing vond die mij nog iets duurzamer leek dan de beker van de Starbucks en vooral een mooier design heeft.

De Keep Cup:

Deze leuke bekers zijn gemaakt van kunststof of glas. Ze zijn verkrijgbaar in 5 maten.
XS – 120ml
SX – 177ml
S – 227ml
M – 340ml
L – 454ml

Schermafbeelding 2014-05-19 om 17.59.08

Handig om ’s ochtends je koffie of thee in de gieten een mee te nemen in bus/trein/auto. Ik heb zelf de Keep Cup brew besteld in een zelf samengestelde kleur (maat M). Hij is van glas ipv plastic en daarmee doorzichtig. Ik houd ervan om te zien wat ik in mijn beker heb zitten. Dus zo’n dichte Cup bevalt me niet zo goed.

Schermafbeelding 2014-05-19 om 18.03.50

Natuurlijk is hij kwestbaarder dan een Cup van kunststof, maar ik neem hem toch niet mee naar mijn werk. Ik gebruik hem gewoon thuis. Ik vind het fijn om mijn Chai Latte zachtjes te kunnen rondraaien/schudden zodat niet alle residu naar beneden zakt. Daarvoor is het gewoon handig om een deksel op je glas te hebben.

De Keep Cup is gemakkelijk schoon te houden. Hij is vaatwasserbestendig, en alle onderdelen kun je uit elkaar halen. Op die manier blijft er nergens vuil achter in het deksel.

Ik ben er erg blij mee. De prijs van €23 is misschien vrij hoog voor een beker. Maar dat komt denk ik doordat hij van glas is. Het materiaal is erg duurzaam en degelijk. Ik denk dat deze beker nog heel lang mee gaat!
De prijs van een Keep Cup in maat M van kunststof is €12,60. Dat scheelt toch een hoop of niet?

Drink jij ook vaak een drankje ‘on the go‘?? En denk jij er wel eens bij na hoeveel wegwerpbekers dat zijn??
xxx
Lies

Bron: http://www.keepcup.com

2 reacties op ‘Keep cup: jouw favoriete drankje in een verantwoorde beker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s