TAG: Musical

Schermafbeelding 2014-05-08 om 19.53.39Deze tag is me op het lijf geschreven. Ik ben helemaal gek van musicals en luister behoorlijk veel musicalmuziek. Zo’n mooi genre! Ik vind het ook erg leuk om deze liedjes zelf te zingen, je kunt er je hele hart en ziel in kwijt. Alle facetten van je stem komen erin naar voren. Let’s go!

Welke musicals heb je gezien?
Jeetje, daar moet ik even onderzoek voor doen… (tik, tak, tik, tak)
Eigenlijk zou ik veel meer musicals gezien moeten hebben. Zeker omdat ik zoveel met muziek bezig ben. Ik heb meer musicalmuziek zelf gezongen dan dat ik de musicals heb gezien. Maar ik ben bang dat ik er misschien ook een paar vergeten ben in het rijtje. Tot nu toe kom ik op:

– Cats
– Chicago (Engeland),
– Evita,
– Joseph,
– Mamma Mia,
– Mary Poppins,
– Miss Saigon,
– Next to Normal,
– Rocky Horror Picture Show (Duitsland),
– Sister Act,
– Sunset Boulevard,
– Tarzan,
– Urinetown,
– Wicked (Duitsland).

Wat was de eerste musical die je zag?
Volgens mij was dat Miss Saigon, die bekeek ik met opa & oma en mijn ouders. Ik was toen een jaar of 11-12 denk ik. Ik kan me er eigenlijk niet heel veel van herinneren. Behalve dat ik de helikopter zo indrukwekkend vond. En het nummer “De laatste nacht” ging nooit meer uit mijn hoofd.

Welke musical heb je als laatste gezien?
Dat is gemakkelijker, dat was Sister Act. We bekeken hem alweer een jaar geleden in de meivakantie. Wat een fenomenale musical is dat! Je stuitert werkelijk de zaal uit. Geniaal gespeeld en vooral heel erg sterk gezongen. En dat kan ik helaas niet altijd zeggen…

464026_370932529685228_319608574_o

Tip: luister altijd eerst de musicalmuziek een paar keer voordat je er naartoe gaat. Zo kun je beter het verhaal volgen, en de nummers zijn veel leuker als je ze al een paar keer gehoord hebt!

Wie is je favoriete musicalacteur?
Dat vind ik een moeilijke vraag. Ik heb eigenlijk niet echt een favoriet. Op dit moment vind ik er niet zoveel goede mannen tussen zitten. Geen enkele man spreekt me aan en laat mijn hart sneller kloppen (met zijn stem dan…)

Wie is je favoriete musicalactrice?
Die heb ik zeker wel! Dat is Willemijn Verkaik. Zij heeft een DIJK van een stem. Niemand kan aan haar tippen, geen wonder dat ze eigenlijk al jaren in het buitenland in musicals speelt. Ze staat nu op Broadway in Wicked! Recentelijk zong ze de Nederlandse stem in voor de Disneyfilm Frozen. Zoveel beter dan haar Amerikaanse rivaal Idena Menzel. Het nummer ‘Laat het los’ (Let it go) is een topper!

Welke acteur/actrice hoef je niet perse te zien?
Pia Douwes, vergane glorie. Ook al zingt ze nog altijd de sterren van de hemel. Ik heb haar altijd al een wandelend lijk gevonden. Sorry Pia.

Welke musical heeft je het meest verrast?
Chicago. We hebben hem een aantal jaar geleden in Londen gezien. Die hele show is zo simpel opgezet. Geen moeilijke setwissels o.i.d. Gewoon de hele cast op het podium en het orkest er ook bij. En dan de hele musical uitspelen zonder decors. Ik vond het geweldig! Natuurlijk kon ik het niet laten om alles mee te zingen, de vrouw naast me vroeg of ik vrij had die avond 😉

Welke musical vond je tegenvallen?
Evita. Op de een of andere manier voelde ik hem gewoon niet. Alles gezongen, ook lange spreekstukken. Dat irriteert me mateloos (behalve bij Les Miserables).

Heb je een musical meerdere keren gezien?
Nee, helaas niet. Wicked wilde ik eigenlijk in Nederland gaan zien met mijn moeder, maar dat is er niet van gekomen. Ik wil haar nu graag meenemen naar Sister Act, maar ook dat staat nog in de planning.

Wat is je favoriete musical nummer en cd?
Mag ik er maar één noemen? Oh wacht eens even, dit is toch mijn tag… ik noem er gewoon twee (of drie)!

Favoriete nummers:
Die heb ik zoveel! Als ik dan echt moet kiezen, dan kies ik iets uit een niet zo bekende musical: Kiss me Kate. Rachel York vertaalt op een geniale manier de rol van Miss Vanessy. Dit is een musical in een musical. Want in deze musical spelen ze het stuk “The taming of the shrew“. Dit gaat over een vrouw die walgt van mannen en zegt dat ze nooit en te nimmer een man zal huwen. Hierover zingt ze het lied: I hate men.
In twee woorden AWE-SOME!!

CD’s:
1. Les Miserables

2. Next to normal
3. Sister act

Van welke musical baal je dat je hem niet hebt gezien?
Les Miserables. Geen enkele twijfel. Ik vind het zo erg dat ik die nog nooit live heb gehoord. In londen draait hij nog, dus als we daar ooit weer heen gaan MOET die bezocht worden!
Oh, en The Lion King, schijnt ook zo mooi te zijn geweest. Toen ik de opening van die musical op YouTube bekeek sprongen me de tranen in de ogen. Zo mooi!

Naar welke musical kijk je uit?
Ik vond de film War Horse erg mooi. Dus ik wil wel graag zien hoe ze die film gaan omzetten in een musical. Qua muziek zal dat denk ik geen hoogvliegen worden, maar qua props en decors moet dat spectaculair zijn. Dat paard…
001-war-horse-musical-dallas-texas

Wat zijn je 5 favoriete musicals?
Moet ik ze echt gezien hebben, of mag ik ze op basis van de muziek maken?? Dan ga ik voor de laatste optie.
1. Les Miserables
2. Wicked
3. Sister Act
4. Next to Normal
5. Kiss me Kate

Wat is je mooiste musical-moment aller tijde?
Dat is een moment waarop ik zelf een van de allerbeste nummers ooit zing. Defying Gravity tijdens het 4-Daagse Orkest in 2012. Ik speelde de rol van Elphaba in een van onze musicalblokken. Ik heb deze performance een keer of 8 mogen laten zien en ik vond het fantastisch om het te mogen zingen met zo’n groot harmonieorkest. De kostuums die voor ons waren gemaakt vond ik echt prachtig!
Wicked
Wil je de tag graag overnemen? Dat kan, deel in mijn comment even een linkje. Ik ben benieuwd naar jullie antwoorden!

♥ Welke musicals heb je gezien?
♥ Wat was de eerste musical die je zag?
♥ Welke musical heb je als laatste gezien?
♥ Wie is je favoriete musicalacteur?
♥ Wie is je favoriete musicalactrice?
♥ Welke acteur/actrice hoef je niet perse te zien?
♥ Welke musical heeft je het meest verrast?
♥ Welke musical vond je tegenvallen?
♥ Heb je een musical meerdere keren gezien?
♥ Wat is je favoriete musical nummer en cd?
♥ Van welke musical baal je dat je hem niet hebt gezien?
♥ Naar welke musical kijk je uit?
♥ Wat zijn je 5 favoriete musicals?
♥ Wat is je mooiste musical-moment aller tijde?

xxx Lies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s