Films die ik keek

Vandaag zet ik de films die ik recentelijk heb gekeken op een rijtje. Sinds ik Netflix heb, voornamelijk voor de series, kijk ik ook regelmatig films. Het werkt echt zo goed, nooit problemen, nooit slechte kwaliteit.

Voordat ik een film ga bekijken check ik meestal eerst IMDB.com. Deze website geeft de films een cijfer gebaseerd op het aantal mensen dat de film heeft beoordeeld. Altijd een goede manier om te bepalen of de film goed is.

Safe Haven:Safe-Haven-movie-1Mooie romantische film. De hoofdpersoon, Katie, is op de vlucht en komt daarbij terecht in een klein vissersdorpje. Ze settelt zich daar en wordt verliefd op een knappe jonge weduwnaar met een dochtertje (Alex). Op het moment dat haar verleden haar in wil halen wordt Katie gered door Alex. Er zit een leuke twist aan het eind van de film, maar ik verklap natuurlijk niet wat dat is. Daarvoor moet je hem zelf gaan kijken.
IMDB: 6,7

The cider house rules:
Cider House Rules
Deze film heeft twee oscars in de wacht gesleept. Beste mannelijke bijrol en best writing. Ik vond het een mooie film. Maar als je van de actie bent, hoef je deze niet te kijken. Prachtige scenes, mooie plaatjes en een goed verhaal. Ik houd ervan. Charlize Theron speelt een van de hoofdrollen en ik vind haar fantastisch dus dat is geen straf.
De film gaat over een jongen, Homer. Hij is wees en wordt opgevoed in het weeshuis door de dokter aldaar. Die leert hem alle kneepjes van het vak. Maar voor Homer is het weeshuis niet genoeg en hij neemt het besluit om de wijde wereld in te trekken.
IMDB: 7,4

Dear John:
dear_john02Ik heb tranen met tuiten gehuild bij deze film, alhoewel het verhaal nou niet echt heel sterk is. Het gaat over een stel dat verliefd wordt op elkaar. Savannah en John ontmoeten elkaar in de zomer. Maar John moet terug het leger in en ze besluiten elkaar te schrijven. Savannah leert ondertussen de autistische vader van John steeds beter kennen. Hoe het eindigt zal ik niet verklappen. Een behoorlijk drama, deze film. Maar ik houd ervan.
IMDB: 6,2

Cold Mountain:
cold-mountain-wallpaper-cold-mountain-12374796-1024-768
Deze film heeft het allemaal. Om te beginnen spelen Jude Law (kwijl), Nicole Kidman èn Renee Zellweger in de film. Beter kan al niet. En het verhaal goed. Een soldaat (civil war) probeert thuis te komen om zijn geliefde weer te zien. Ondertussen volgen wij de vrouwen die met pijn en moeite een boerderij op Cold Mountain draaiende proberen te houden. De een een verwens nest, totaal niet gewend aan fysiek werk, de ander een boerenmeid zonder manier die van aanpakken weet. Wat een mooie film.
IMDB: 7,2

Haar naam was Sarah:
haar-naam-was-sarah1
De verfilming van het gelijknamige boek. Ontroerend en heftig. We volgen de journaliste Julia die op het spoort komt van een verhaal uit de tweede wereld oorlog in Parijs 1942. De Joodse Sarah verstopt haar broertje in een kast wanneer haar familie wordt opgehaald door de Franse politie. Na lange tijd een een hele reis komt Sarah weer terug in het huis, maar je kunt wel raden wat voor een drama zich daar afspeelt.
IMDB: 7,5

Identity:
Identity
Elf mensen worden door een hevige storm samengebracht in een motel ergens midden in de woestijn: een man met zijn, als gevolg van een ongeluk, zwaar gewonde vrouw, haar kind, een chauffeur met zijn ‘ride’ (een uitgerangeerde actrice), een prostituee, een pas getrouwd stel, een agent die een gevange vervoerd en de manager van het motel. Ze lijken er veilig de nacht door te kunnen brengen maar al snel beginnen er mensen te sterven…
Ik vond de film best spannend en tot het einde heb je niet precies door hoe de vork in de steel zit. Althans, ik niet.
IMDB: 7,3

Zo dit was hem voor vandaag. Veel kijkplezier!
xxx Lies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s