Sports update

P1010086

Vandaag geef ik een update over hoe het staat met mijn sporten. Vanaf 1 januari had ik het goede voornemen om minstens 2x per week te gaan sporten.

Op dit moment ben ik absoluut niet trots op mezelf want ik heb de afgelopen 3 weken niets aan sport gedaan. Het schema wat ik in de eerste instantie heb bedacht is door een aantal factoren totaal niet haalbaar.

Om te beginnen had ik gepland om op maandag en vrijdag, of woensdag en zondag te sporten. Dit wisselde per week afhankelijk van mijn agenda. Ik had mooi vooruit gepland wanneer ik zou gaan sporten zodat ik er ook echt rekening mee kon houden. In principe ging dit prima.

Wat is er in de tussentijd dan gebeurd? Nou, een van de dingen heeft met school te maken. Ik heb namelijk een sportkaart waarmee ik in Boxmeer maar ook in Uden kan sporten. Dus wanneer ik door de week zou gaan sporten kon ik mooi in Uden gaan, meteen na het werk.
Sinds een maand heb ik een stagiaire op maandag en donderdag. Dat betekent dat ik niet meteen na mijn werk de sportschool in kan duiken. Want dan moet ik lessen nabespreken en mijn stagiair begeleiden. Dus alle maandagen die ik had gepland vallen daarmee weg.

Het sporten in Uden is niet zo fijn. De sportschool daar is veel groter, alle apparaten zijn net iets anders waardoor ik overal naar moet zoeken en alles twee keer langer duurt. Ik ervaar dat als zeer vervelend. Ik wil gewoon het rondje kunnen doen zoals ik dat ook in Boxmeer doe. Dus vind ik het fijner om na mijn werk door te rijden naar Boxmeer ipv in Uden te sporten.

Op vrijdag had ik in mijn hoofd om meteen na het werk te gaan sporten. Lekker gemakkelijk. Maar omdat ik het sporten in Uden dus niet zo fijn vind, merk ik dat ik wel eens oversla. Doorrijden naar Boxmeer zou dan een beter optie zijn, ware het niet dat om de een of andere stomme reden de sportschool daar tussen 13:00-15:00 gesloten is. Wie bedenkt zoiets nou? Op vrijdagmiddag de tent dichtgooien… Dus moet ik dan eerst naar huis en om 15:00 uur toch nog gaan sporten. En vaak heb ik dan geen zin meer, of denk ik: “Ik kan morgen ook wel gaan”.
Schermafbeelding 2014-03-10 om 18.11.58

Ik hoor het je denken, wat een hoop smoesjes. Klopt helemaal, eigenlijk zou dit alles geen probleem moeten zijn als ik het echt zou willen. En daar moet ik flink verandering in brengen. Ik zit daarmee alleen mezelf lekker in de weg. Geen smoesjes meer, gewoon doen! En zodra ik even geen zin heb, bedenken hoe goed het voelt als je toch bent gegaan!

Dus: De komende week heb ik twee sportmomenten gepland. Op woensdag en vrijdag en ik ZAL gaan!
Herkenbaar? Hoe pep jij jezelf op om altijd te gaan sporten? Ik ben erg benieuwd naar je reactie!

xxx Lies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s