Wat ik meer zou moeten doen…

20140306-001025.jpg
Soms lig ik in bed te mijmeren over van alles en nog wat. Dingen die ik heb meegemaakt, dingen die zomaar mijn hoofd binnen ploppen. Wat ik later wil doen, wat ik morgen wil doen, wat ik ( vandaag) hád moeten doen. Gewoon vanalles. Vaak bedenk ik me ook wat ik meer en wat ik minder zou moeten doen. Een heleboel ideeën schieten me dan te binnen en het leek me leuk om daar een artikeltje aan te wijdden.

Vandaag ga ik het hebben over dingen die ik mèèr zou moeten doen.

Naar het theater gaan
Ik ben zoveel met muziek bezig dat ik meer op het podium sta dan dat ik in de zaal zit. Op zich niets mis mee. Maar ik vind het toch jammer dat ik niet wat vaker zelf in het theater zit. Een mooie dansvoorstelling bezoeken of een musical. Lekker lachen bij komedie of een heftig toneelstuk bekijken.
Wat houd me tegen? Ja dat vraag ik mezelf ook vaak af. Een van de redenen is de prijs, het is niet goedkoop om naar het theater te gaan. Maar dat is ook een lam excuus, want daarvoor kunnen we gewoon geld vrijmaken. Mijn vriend vind het vaak ook niet echt nodig om naar een voorstelling te gaan, en alleen is ook maar alleen. Ik ga binnenkort eens kijken of we bij het theater in de buurt een jaarabonnement kunnen krijgen. Dan plannen we alle voorstellingen gewoon alvast in!

Sport
Nu ben ik daarmee al op de goede weg, maar de laatste tijd merk ik dat het ietsje afzakt. Wat ik jammer vind is dat ik dat gevoel dat ik ‘moet’ sporten gewoon niet heb. Ik zit echt veel liever op de bank, maar baal wel van mezelf als ik op die gevreesde weegschaal sta. Is er niet een pilletje dat je op magische wijze… Doet afvallen, dacht je zeker. Maar ik wilde ‘meer zin in sporten geeft’ zeggen. Gewoon een pilletje per dag, zodat je om de dag een enorme drang krijgt om te sporten. Een beetje zoals een vreetkick. I wish.

Sparen
Ik ben iemand die mijn geld wel eens dubbel uitgeeft. Niet handig! Daar moet ik echt beter op gaan letten, want daardoor moet ik telkens weer het geld wat ik opzij zet om te sparen terugstorten op mijn lopende rekening. Daardoor heb ik ook geen buffer voor noodgevallen. Ik wil een hele hoop, zoals een shoppingtrip naar New York, maar daarvoor moet ik eerst geld opzij zetten. Ik vind de directe bevrediging, ik wil een item dan meteen hebben, vaak belangrijker dan die op de lange baan. Op dat moment vind ik dat. Maar als ik later terugkijk, baal ik ervan dat ik het geld heb uitgegeven aan iets onnozels als een extra paar schoenen dat ik eigenlijk niet nodig heb.

Genieten van het ‘nu’ en kleine dingen
Ik leef mijn leven en sta soms niet stil bij dingen die eigenlijk best belangrijk zijn in je leven. Maar die neem je voor lief. De dagelijkse sleur komt daarbij ook om de hoek kijken. Elke dag, opstaan, eten, werken, eten, slapen. Je vliegt door de dagen heen en voor je het weet is de week voorbij, terwijl hij aan het begin nog zo oneindig lang leek. Maar die wandeling die je maakte in de zon op zondag, heb je daar wel echt van genoten op dat moment? Of heb je wel eens ik houd van je gezegd en het echt gemeend op dat moment. Vaak is dat zo’n standaard zin die je gebruikt als je elkaar vluchtig tot ziens zegt. “Doei schat, ik moet gaan! love you!” en het antwoord “Ja, ik ook van jou” en weg ben je. Herkenbaar? Bij mij gaat het vaak zo. Hoeveel beter zou je leven zijn als je even stilstaat bij de kleine momenten, dat heerlijke kopje thee terwijl de vogels buiten fluiten.

2 reacties op ‘Wat ik meer zou moeten doen…

  1. Leuk lijstje. Vooral die laatste moet ik ook maar eens gaan toepassen. Ik ben momenteel zo druk bezig met afstuderen dat de week voorbij is voor ik door heb dat hij überhaupt begonnen was. Daardoor vergeet ik er helemaal van te genieten en dat is zo zonde!

    1. Herkenbaar hè? Eerst afstuderen dan maar en dan genieten, of af en toe even stilstaan bij het feit dat dit misschien je laatste periode als student is? Ik zou graag terug gaan maar die tijd. Zo zorgeloos en volop genietend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s