Weekly update #21

Elke zondag laat ik jullie weten hoe mijn week is verlopen. Vergezeld van foto’s die ik maakte laat ik per dag zien wat ik heb gedaan.

Afgelopen zondag heb ik vrij weinig gedaan. Ik had geen verplichtingen, laat ik het zo zeggen. Mijn vriend was die dag niet thuis en ik kon dus lekker mijn gang gaan. Al had ik geen auto dus ver van huis kon ik niet gaan. Ik had een opdracht voor de fotocursus en ben daarmee aan de slag gegaan. Het was een prachtige dag dus liep ik het dorp in naar het oorlogsmuseum. In het bos rondom het museum staan een hoop oude tanks en beelden. Daarmee kon ik goed experimenteren. Groot diafragma, kleine diafragma, wat is het verschil? Het lukte vrij aardig, al wilde niet alles meewerken. Ik zette beelden op de foto, maakte foto’s van een wapperende vlag en fotografeerde een voetbalelftal. Snelle sluitertijd, lage ISO waarden. Meestal kwam er wel een redelijk resultaat uit. Maar niet altijd.
P1010316

Op maandag brak de laatste week aan voor de vakantie. Een drukke maar korte week. Het verkorte lesrooster, dat de hele week liep, zorgt altijd voor stresslessen. Die vervloekte zoemer gaat altijd eerder dan je denkt en telkens weer verbaas ik me erover hoeveel je extra kunt doen in die 10 minuten die je normaal meer hebt.
’s middags begonnen de rapportvergaderingen. Mijn klas was als eerste, de tijd schatte ik ruim in en uiteindelijk lukte het me maar net om alle leerlingen binnen de gestelde tijd te bespreken.
’s avonds had ik bandrepetitie. We bereidden ons voor op het optreden in April. Lekker muziek maken en ontspannen.
IMG_2407Dinsdag na de vergaderingen snel naar huis. Eten koken en in de auto naar de tweede les van de fotocursus. Deze keer behandelden we de lichtmeter van de camera wat uitgebreider. Hoe meet de camera het licht en welke instellingen kun je daarbij aanpassen. Erg interessant en ik ben benieuwd of ik het in praktijk kan brengen. In Galway wil ik daarmee graag experimenteren.

Woensdag bestond uit lesgeven, stressen vanwege het tijd tekort en vergaderen. Dan rol je om 17:00 met een vol hoofd de school uit. ’s avonds kon ik gelukkig bankhangen en lekker een filmpje kijken.
IMG_2408– overleg met het SocialMedia-team van school. Leerlingen en docenten werken samen om de Facebookpagina up te date te houden.

Donderdag was de laatste werkdag voor de vakantie. Lekker, want ik had die dag geen vergaderingen. Dus dat betekende dat je met een verkort lesrooster lekker vroeg vrij was. Om 13.35 klonk de verlossende zoemer. VAKANTIE! Ik ben niet meer op school blijven hangen, meteen naar huis! Lekker mijn nagels doen met Senstaionail Babydoll Pink. Een erg mooie kleur. Redelijk transparant maar met een mooie melkachtige roze kleur.
IMG_2422Die avond hadden we allebei geen zin om inkopen te doen en gingen we uit eten. Even snel een pizza eten, dachten we. Maar toen we aankwamen bij het restaurant bleek dit inmiddels een Japanner te zijn. Ja zeg! Toen zijn we maar spareribs gaan eten bij Gossimijne. Ook lekker, maar vrij veel vlees.
Daarna snel naar huis om Wie is de Mol te kijken. Spannend! Ik weet nu echt niet meer wie de mol is. Ik verdenk Tygo nog altijd, maar ook Sophie was aardig dom bezig. En Susan heeft iedereen een vrijstelling gegeven! Kan ook zeker een mollenactie zijn…

Op vrijdag was mijn eerste vakantiedag! Vol energie sprong ik, om 8:45 al, mijn bed uit. Ik moest die dag van 12:00 tot 17:00 uur thuis zijn omdat er een monteur langs zou komen om onze oven te repareren. Die ochtend heb ik de hele benedenverdieping schoon gemaakt. Dat was ook wel nodig. Stofzuigen, spinnenwebben weghalen, dweilen, opruimen, oven schoonmaken. Een productieve ochtend.
Om 15:00 uur stond de monteur voor de deur, hij verving de ventilator die kapot was en was binnen 20 minuten weer weg. Ik ben toen snel in de auto gesprongen naar de Hunkemöller voor ondergoed (logisch natuurlijk, want wat koop je anders bij de Hunkemöller).
Daarna snel boodschappen doen en terug naar huis. Ik maakte tortellini uit de oven, want dat kon eindelijk weer! Daarna snel naar de kapper, ik moest echt geknipt worden. Eigenlijk wilde ik dat helemaal niet, want het begon net weer wat langer te worden. Maar het was echt stro, dus het kon niet anders.
De rest van de avond keek ik naar Breaking Bad. Wat is dat toch een goede serie.

Op zaterdagochtend moesten we cadeautjes regelen voor de verjaardag waar we die dag nog naartoe moesten. Lekker laat, zoals altijd. Die middag haalden we bij mijn ouders de gloednieuwe auto op om die vervolgens vol te laden met meubels. Daarna reden we naar de verjaardag in Geldrop, na de verjaardag reden we door naar Nijmegen. Daar laadden we de meubels weer uit ben vrienden van ons. Daarna lekker de stad in, gezellig eten en wat voorbereidingen treffen voor onze reis naar Galway!
IMG_2409De vooruitzichten voor Galway zijn echter niet zo leuk… Hopelijk valt het allemaal wel mee als we daar zijn. Er staat natuurlijk net voor de dagen dat wij daar zijn slecht weer op ’t programma.

De komende week is het hier carnaval. Daar heb ik dit jaar nou echt geen zin in, dus ik ben nog aan het bedenken wat ik dan ga doen. Veel winkels e.d. zijn gesloten vanwege carnaval dus dan ligt veel stil. Hopelijk is het weer goed, dan kan ik mooi fotograferen en wandelen. Op woensdag vlieg ik dus naar Ierland t/m zondag. Ik schrijf mijn artikelen vooruit dus er zal elke dag iets te lezen zijn op mijn blog. Hopelijk lukt het me om tussendoor was updates en leuke foto’s te posten.

Fijne zondag allemaal!
xxx Lies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s