My travel wish list

Op vakantie gaan is een van de leukste dingen die je kunt doen. Het kan voor mij eigenlijk niet vaak genoeg, maar helaas laat mijn financiële situatie me het niet toe 😉
Begrijp me niet verkeerd, ik heb niets te klagen. But a girl can dream, right?

Als ik geld genoeg zou hebben waar zou ik dan nog heen willen? Ik besloot mijn lijstje met jullie te delen! Here we go:

1. Peru – Machu Picchu
Schermafbeelding 2014-02-25 om 18.45.51
Dit prachtige oord wil ik ooit bezoeken. Hoog in de bergen van Peru ligt een oude Inca stad die door de spanjaarden nooit ontdekt is. Daardoor is er veel van de Inca beschaving in takt gebleven. Lijkt me zo interessant!

2. Nieuw Zeeland – rondreis
Schermafbeelding 2014-02-25 om 18.44.47
De prachtige natuur trekt me enorm. Erop uit trekken te voet en met bijvoorbeeld een camper lijkt me echt een groot avontuur.

3. Noorwegen – Noorderlicht
Schermafbeelding 2014-02-25 om 18.48.14
In Noorwegen zou ik heel graag de prachtige kliffen bekijken, kanoën op de vele meren en het noorderlicht zien. Dat lijkt me echt heel bijzonder.

4. Thailand
Schermafbeelding 2014-02-25 om 18.49.09
Exotisch, een hele andere cultuur. Het lijkt me fantastisch om je onder te dompelen in de levensstijl van zo’n land. Mijn vriend vind dat niet echt interessant heb ik het idee. Hij ziet zo’n drukke, warme volle stad niet zitten. Maar wie zegt dat je alleen maar steden moet bezoeken? Juist de natuur is daar prachtig. Lijkt me een goede combinatie. Tempels bezoeken, cultuur snuiven, stad bekijken en dan de natuur in.

5. U.S.A. – rondreis
Schermafbeelding 2014-02-25 om 23.37.53
Amerika is zo vreselijk groot. Als je daar een goede indruk van wilt krijgen zul je wel een rondreis moeten maken. Road trip! Ik ben erg benieuwd naar dit land, maar aan de andere kant vind ik ze soms maar bekrompen en simple minder. Maar ik wil me niet  laten leiden door wat ik op tv zie. Ik wil het met eigenlijk ogen zien, zelf voelen en meemaken. Het mooie Maine bezoeken in de herfst, muziek maken in San Fransisco, een feestje bouwen in L.A., zonnen in Florida, de grand canyon bekijken, de Niagra Falls fotograferen. Teveel om op te noemen!

Dan volgen nu nog een aantal steden die ik graag zou willen bezoeken.

1. New York
Schermafbeelding 2014-02-25 om 23.39.47
De stad die helemaal bovenaan mijn lijstje staat. Dit enorme metropool moet ik een keer gezien hebben. Ik zou hier zo een week mee kwijt kunnen zijn. Maar ik zal er niet snel naartoe gaan denk ik. Mijn vriend wordt al onrustig van het idee een week lang in een stad rond te moeten lopen.

2. Kopenhagen
Schermafbeelding 2014-02-25 om 23.43.25
De hoofdstad van Denemarken. Een van de steden die in mijn lijstje staat vanwege de Scandinavische mode die ik geweldig vind. Dat betekent eerst een bulk geld sparen, het is daar sowieso niet goedkoop. En dan spend it big time!

3. Parijs
Schermafbeelding 2014-02-25 om 23.42.19
Ik ben er al een paar keer geweest. Met mijn ouders en afgelopen zomer. Maar toen hadden we maar één dagje en was ik helemaal kapot omdat we de dagen daarvoor al veel te veel musea e.d. hadden bezocht. Dus aan die dag had ik totaal geen plezier beleefd. Heel erg zonde.

4. Londen
Schermafbeelding 2014-02-25 om 23.44.21
Ook hier ben ik al 2 keer geweest, maar het is zo’n fantastische stad dat ik er graag terug wil. Lekker shoppen, musicals bezoeken, wandelen in Hide Park en naar Camden town. Love it!

5. Praag
Schermafbeelding 2014-02-25 om 23.42.50
De stad waarvan gezegd word dat wanneer je de straatverlichting e.d. weghaalt je je nog helemaal in de oude tijd waant. Niets is in de oorlog kapotgeschoten, alle oude gebouwen zijn nog intact. De opera is nog zoals vroeger. De film Amadeus (over het leven van W.A. Mozart) is daar ook opgenomen. Dat zijn zo’n mooie opnamen dat ik er echt heel graag naartoe wil.

Nu ik dit schrijf krijg ik al helemaal zin om weg te gaan. Maar precies over een week stap ik in het vliegtuig naar Dublin/Galway-Ierland dus ik moet nog even geduld hebben!
Krijgen jullie ook al reiskriebels? Of ge je binnenkort op vakantie. Ik ben benieuwd waar naartoe?!

xxx
Lies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s