Weekly update #20

Elke zondag laat ik jullie weten hoe mijn week is verlopen. Vergezeld van foto’s die ik maakte laat ik per dag zien wat ik heb gedaan.

We beginnen zoals altijd bij afgelopen zondag. Ik had een hele dag niets wat ik ‘moest’ doen. Heerlijk, ik had de dag ervoor vreselijke last van hooikoorts dus lag ik vroeg ik bed. Ik heb uitgeslapen tot 10:30 uur, tot mijn moeder me wakker belde. “Ga je mee wandelen?” Natuurlijk! Ik typte snel nog een paar artikelen die online moesten en ben toen in de auto gesprongen. Die toetsen die nog nagekeken moesten worden zou ik dan daarna wel corrigeren. Fotocamera mee, zo kon ik mooi oefenen voor de cursus.

We hebben heerlijk gewandeld en besloten aansluitend uit eten te gaan bij de Griek. *Proefwerken bye bye*…
IMG_2394– lekker gezond ontbijten! De yoghurt moest er nog overheen natuurlijk.

Op maandag gaf mijn stagiaire haar eerste les. Verder gaf ik zanglessen en hadden we repetitie met de band. Binnenkort hebben we, na een hele lange tussentijd, ons ‘eerste’ optreden in de nieuwe samenstelling. Daar heb ik onwijs veel zin in, we hebben al te lang niet meer op t podium gestaan.

Dinsdag was een drukke dag. Veel vergaderingen op het werk een hele lange to-do lijst en ’s avonds de eerste les van de fotocursus. De cursus volg ik samen met 3 anderen. De eerste les was vrij theoretisch. We hebben geleerd over de driehoeksverhouding diafragma-sluiterijd-ISO. Een soort van rekenles nu ik erbij nadenk. Een beetje sluitertijd hier, een toefje diafragma daar en om het af te maken een druppeltje ISO om zo de perfecte samenstelling te vinden. Vrij ingewikkeld eigenlijk.
Ik heb die dag geen seconde stil gezeten. Toen ik ’s avonds thuis kwam moest ik ook nog het woensdagartikel schrijven omdat me dat op maandag niet gelukt was.
IMG_2399

Op woensdag kwam de deadline voor het invoeren van de cijfers steeds dichterbij. Dus  na mijn werk geen sport (nou ja, ik zelf niet, maar wel naar de 10 km kijken) maar meteen nakijken. Die avond kreeg ik een berichtje van een vriend van me dat zijn relatie op de klippen was gelopen en hij nergens heen kon. Dus hebben heeft hij die nacht bij ons geslapen. Daarmee was meteen de hele avond gevuld.
IMG_2398

Op donderdag moest ik ’s ochtends nog de laatste toets nakijken en alle cijfers invoeren, gelukkig is het allemaal gelukt. Alle cijfertjes zitten in de computer en ik kon weer even ademhalen. Ik was rond 17:00 thuis van mijn werk. We aten we nasi en om 18:45 werd ik opgehaald voor de laatste repetitie met de band voor het inval-optreden op carnavalsmaandag. De repetitie ging prima, en toen ik thuis kwam hebben we nog even op de bank gezeten en daarna snel naar bed.
IMG_2401– toch leuk die ROOM: for thought app. Hij laat je op de vreemdste momenten een foto maken van wat je aan het doen bent. Hier draai ik net een lokaaldeur op slot.

Op vrijdag merkte ik dat deze drukke week zijn tol begon te eisen. Ik was doodmoe en had de grootste moeite om mezelf op tijd op mijn werk te krijgen. Gelukkig heb ik op vrijdag maar een halve dag. Na het lesgeven werkte ik mijn to-do lijst voor die dag af en ging ik snel naar huis. Omkleden, sporten! Het ging klote, ik was zo moe dat ik totaal geen puf had om mezelf op te peppen en even dat extra zetje te geven. Boos en gefrustreerd stampte ik terug naar mijn auto. Thuis snel douchen en naar mijn ouders. Even afleiding zoeken. Ik ging met mijn broer foto’s maken op een viaduct over de snelweg. Lange sluitertijd en wachten maar (niet echt handig zonder camerastatief trouwens). Dat geeft echt een leuk effect op de foto, al die lichtstreepjes. Het enige nadeel, het waaide en het was ijskoud. Na 15 minuten voelden we allebei onze handen niet meer. Snel terug naar huis dus.
P1010256’s avonds keek ik met mijn vader The Duchess (met Keira Knightley). Nou ja, de eerste 20 minuten hebben we samen gekeken, daarna werd pap weggekaapt door een vriend om wat te gaan drinken. Ik heb dus in mijn eentje de film afgekeken, ik vond hem best aardig. Mijn broer was wel thuis, maar die was bezig zijn spullen in de auto te pakken, hij ging de volgende ochtend op wintersportvakantie. Ik ben zo jaloers!

Van zaterdag op zondag heb ik heel slecht geslapen. Mijn vriend was een avondje met collega’s weg en zou ’s avonds thuiskomen. Om 03:15 werd ik wakker en was hij er nog steeds niet! Dus liep ik naar beneden om mijn telefoon te zoeken. Misschien was er wel iets gebeurd. Blijk ik een berichtje te hebben dat hij de laatste trein had gemist en daarom bij een collega bleef slapen. Handig… daarna heb ik niet meer goed kunnen slapen en heb ik de hele nacht liggen draaien.
Die ochtend had ik de eerste repetitie met de 4-daagse vocals. Het was gezellig en we gaan leuke nummers zingen. Ik voelde me niet optimaal door het gebrek aan slaap van die nacht en de drukke werkweek. Ik heb de rest van de dag op de bank gehangen en vrij weinig meer ondernomen. Even rust tussen de drukke afgelopen week en de drukke week die nu nog gaat komen.

Volgende week heb ik rapportvergaderingen. Dat betekent dat ik van maandag t/m woensdag elke dag van 13:00 tot 17:00 op mijn kont moet zitten en mijn advies uitbrengen over mijn leerlingen. Dat lange zitten (op een harde stoel) gaat me nooit zo goed af. Ik sta liever voor de klas. Gelukkig begint vanaf komende vrijdag de carnavalsvakantie! Nog even bikkelen!

Fijne zondag!
xxx Lies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s