New: Galway Jacket

P1010119
Laat ik nou schoenen hebben die precies dezelfde kleur paars hebben als de jas! Hoe toevallig. En ook mijn paarse bril (die ik niet draag op de foto) past er erg goed bij 😀

Zoals jullie al eerder hebben gelezen ga ik binnenkort een paar dagen naar Galway, Ierland. Ik ben nu al bezig met het maken van een checklist van wat er allemaal mee moet in de koffer. Omdat we alleen met handbagage reizen heb ik niet al teveel ruimte en gewicht, dus moet ik goed afwegen wat ik wel en niet meeneem.

Probleem:
Mijn checklist begint al goed vol te raken en ik ben bang dat niet alles gaat passen. Een van mijn grotere zorgen was welke jas ik mee moest nemen. Het regent natuurlijk veel in Ierland en we gaan in Maart dus het kan alle kanten op met het weer. Wat moet ik dan meenemen?

De opties:
– Ik heb een warme jas gevoerd met dons. Die is lekker licht, maar niet waterdicht en hij is kort. Dus wanneer het hard waait en écht nat is, is die niet goed genoeg.
– Dan heb ik mijn fijne warme jas van Moscow. Die heeft een binnenvoering met schapenvacht dus hij is heerlijk warm. Maar hij is totaal niet waterdicht. Ook is hij behoorlijk zwaar. Niet handig als je daarmee het vliegtuig in moet. Dus ook deze keuze is niet echt ideaal.
– Dan heb ik een aantal leren jasjes, maar die voelden echt niet aan de Galway-eisen.
– Ik heb nog een regenjas die ik in de zomer met backpacken gebruik. Hij is wind-, en regendicht maar veel te dun. En persoonlijk vind ik die veel te sportief en dan komt mijn ‘ijdele ik’ om de hoek kijken en vertelt me dat ik met die jas niet de hele 5 dagen rond wil lopen.

Conclusie:
Ik heb geen geschikte jas!

Oplossing:
Laatst was ik met mijn moeder in Goch voor een shopping spree. We gingen vooral voor de beauty-producten en de boodschappen. Aan het einde van de dag kwam we langs een sportwinkel en ik kon het niet laten om even naar binnen te lopen. Misschien hadden zij in de uitverkoop nog wel een mooie jas hangen. Er was nog één rek met jassen. Ik plukte alle maten eruit die ik paste en sleepte ze de paskamer in. Er zat een hele mooie bruine jas tussen van The North Face, hij zat zo lekker, was heel erg licht, maar niet waterdicht… Next!
Toen paste ik een zwarte, lange jas van Icepeak. Het was een maat 40. Hij zat heel lekker en was wind- en waterdicht. Licht gevoerd dus niet te warm maar zeker ook niet te koud. Het enige wat me tegenhield was de maat. Hij sloot niet helemaal mooi aan bij mijn rug. Dat stoorde me, want dan weet ik dat ik hem niet vaak ga dragen.
Mijn moeder was erg enthousiast over de jas en paste hem zelf. Bij haar zat hij eigenlijk beter dan bij mij! Om een lang verhaal kort te maken, mijn moeder heeft de jas gekocht. Zo kon ik hem lenen voor Galway en zou zij hem gebruiken om in te wandelen. Mooie oplossing toch?

P1010129

Thuis aangekomen kon ik de jas niet uit mijn hoofd zetten. Ik ging op internet op zoek naar het merk en type (daarvoor moest ik eerst mijn moeder bellen). Ik vond hem bij Zalando in de goede maat (38). Maar in het zwart was hij al uitverkocht. In het paars, zij noemden het Berry, was hij er nog wel. Op hoop van zegen, dat de kleur zo zou zijn als op het plaatje, heb ik hem besteld. De volgende dag kwam hij al binnen. En laat hij nou precies passen en de kleur was prachtig. Mooi donker van kleur, niet te opvallend. Niet te meisjesachtig. Just perfect!

P1010128

Ik heb hem sinds ik hem heb gekocht elke dag aan. Ik ben er heel erg blij mee. Hij is licht, simpel maar mooi en lekker warm. Helemaal geschikt om mee te gaan naar Galway. Wat vinden jullie ervan?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s