Travel: The Galway Experience

Nog 3 weekjes en dan zit ik middenin de carnavalsvakantie. Ik heb er zo’n zin in! We gaan namelijk een paar daagjes op vakantie. 5 dagen om precies te zijn en Galway, Ierland is onze bestemming. We vliegen van Eindhoven naar Dublin, blijven dan één nacht in Dublin. We reizen de volgende dag, met de bus (in 2,5 uur), door naar Galway.
We gaan samen met een ander stel Bart & Yvon. Bart is een goede vriend van Maurice en hij heeft tijdens zijn studie een dik jaar in Galway gewoond. Maurice is er dus al een keer geweest tijdens St. Patricks day om Bart te bezoeken. Ook voor Yvon is het natuurlijk niet de eerste keer dat ze naar Galway gaat. Maar voor mij wel!

Ierland stond al een behoorlijke tijd hoog op mijn vakantielijstje. Het lijkt me zo’n vreselijk mooi land, de mensen lijken me erg vriendelijk en de muziek vind ik fantastisch. Ik stel me voor dat we daar mooie wandelingen gaan maken, pubs bezoeken met livemuziek en lekker gaan eten.
Ik heb natuurlijk al wat research gedaan over verschillende bezienswaardigheden aldaar. Vandaag neem ik jullie mee en laat ik jullie zien wat ik graag wil gaan doen.

Ligging/cultuur:
Galway (70.000 inwoners) ligt in het westen van Ierland aan de kust. Het is een studentenstad die je zou kunnen vergelijken met Nijmegen of Maastricht. Er wordt nog veel Gaelic gesproken en de inwoners houden tradities en cultuur en taal graag in ere. Er worden jaarlijks drie muziekfestivals gehouden; het Galway Early Music Festival, de Galway Sessions met traditionele Ierse muziek en het Galway Jazzfestival. Jammergenoeg zijn wij niet op het juiste moment in Galway om een festival mee te kunnen maken.
Galway werd in de middeleeuwen groot door de handel die in handen was van 14 machtige koopmansfamilies. De meeste van die families stamden af van de Noormannen.

The spanish arch:
De stadt ligt aan de monding van rivier de Corrib. The spanish arch (1854) werd gebouwd om de kaden van de stad te beschermen als verlenging van de stadsmuur. Deze muur wil ik graag bekijken.
Schermafbeelding 2014-02-11 om 19.58.12

Columbus memorial:
Aan de oostkant van de rivier vind je een groot beeld van Columbus. Men zegt dat Columbus vanuit Galway zijn reis over zee begon en daarbij ontdekte dat er aan de andere kant van de big pond ook nog land was.
Monument marking the "spot where Christopher Columbus came to Ga

Stadswandeling:
Galway is een oude stad met een rijke geschiedenis. Tijdens een wandeling door de stad krijg je veel historische kenmerken te zien. Zoals de St. Nicolas Church en de Cathedral of Our Lady Assumed into Heaven and St Nicholas (1965). De St. Nicholas Church stamt uit 1320 en werd door de jaren heen steeds verder uitgebouwd.
Galway_Cathedral_Exterior_compressedBunratty Castle ligt ten zuiden net buiten de stad. Hier zou ik graag een rondleiding volgen en daarna een wandeling maken in het Folk Park waarin het kasteel ligt. Het Folk park is een open lucht museum waarin een 30-tal huisjes liggen die je mee terug nemen in het Ierse leven van vroeger.
bunratty_castle Bunratty_Castle_RoomNatuurgebied Connemara: 
De Fransen schreven er zelfs liedjes over. Dit prachtige natuurgebied ligt vlakbij Galway. Ik wil graag een auto huren om in dit mooie gebied een mooie wandeling te maken. Hopelijk laat het weer het toe. Het symbool voor de Connemara zijn The twelve Bens (de twaalf bergen). De hoogte bergtop is 730 meten. Dat moet te doen zijn, we lopen in de zomer een stuk meer hoogtemeters dan dat.
Benbaun

The Aran island ferries:
Met deze veerboot kun je de Aran eilanden bezoeken. Ze staan bekend om hun grillige klifs, mooie flora en fauna en oude ruïnes uit de middeleeuwen. Ik zou ze graag bezoeken, maar weet niet of we daar tijd voor hebben. Hopelijk wel!

Seaside:
Aangezien Galway in een baai ligt zou ik ook graag een wandeling maken langs de kustlijn. Dat zou toch moeten lukken dacht ik zo. Onze B&B ligt ook aan het water.

Op Pinterest vond ik ook nog een aantal mooie plaatjes. Hopelijk is het in het echt net zo mooi als op de foto’s! Ik kan in ieder geval niet wachten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s