10 things i dislike

my dislikesVandaag even geen positief berichtje over dingen waar ik vrolijk van word. Nee, vandaag draaien we de rollen om. Mag ook wel een keer, toch? Vandaag zien jullie dus een lijstje met dingen waaraan ik me vreselijk irriteer, die ik echt haat en niet lekker vind.

1. Mensen die standaard 10km/u onder de toegestane snelheid rijden.
Ik rijd elke dag naar mijn werk. Dat is zo’n 35 km rijden. Gelukkig geen snelweg meer sinds ik uit Nijmegen weg ben verhuisd. Alleen maar b-wegen. Je mag bijna overal 80km per uur. En ik erger me vreselijk aan mensen die dan 70km/u rijden. Grrr, aan de kant!

2. Boerenkool/erwtensoep/zuurkool
Ik ben niet in het goede land geboren qua eten. Ik houd niet van aardappelen/vlees/groenten op zijn Hollands. Boerenkool en erwtensoep zijn gerechten waarmee je me echt niet blij maakt. Bij de gedachten aan zuurkool krijg ik al rillingen. Yuck!

3. Plastic verpakkingen die je niet open krijgt.
Ik had er laatst weer last van. Een batterijenoplader voor de flitser van mijn camera zat verpakt in zo’n gesealde plasticverpakking. Je moet met een schaar dat ding openknippen en haalt daarbij altijd je vingers open aan de scherpe randen. Vervolgens wil het item er nog altijd niet uit en vloekend probeer je dan de verpakking verder open te trekken. Aaaaaaargh!

4. Mensen die enorm competitief zijn.
Ik kan me er zo aan irriteren. Je bent een spelletje aan het spelen. Je kiest een bepaalde zet en iemand anders uit het spel steekt een tirade tegen je af. “Dat zou niet de beste zet zijn, kijk, als je het zo had gedaan…” Echt serieus mensen, waar zijn we nou helemaal mee bezig? Een spel moet toch ‘leuk’ zijn, je gaat er niet dood van als je een keer verliest. Dus wegwezen met je commentaar, ik speel zoals ik dat wil.

Het zit gedeeltelijk in je opvoeding geloof ik. Mijn ouders leerden me dat het totaal niet belangrijk is of je wint, maar dat je deelneemt aan het spel. De ouders van mijn vriend (en ook zeker zijn opa) leerden hem dat hij alles eruit moet halen wat erin zit. Altijd vooruit denken, altijd nadenken en winnen! En dat botst wel eens 😉

5.  Krachtpatsers in de sportschool
Ik zie ze nu regelmatig. Van die jongens die met een clubje bij elkaar. Ze doen niets liever dan in de spiegel naar zichzelf kijken. Ze trainen alleen met zware gewichten. De geluiden die ze produceren wanneer ze moeten bankdrukken zijn die die in een dierentuin thuishoren. Het meest vervelend daaraan vind ik het volgende; een van die knullen is bezig met een gewicht. Hij puft, kreunt en steunt zo hard dat je er niet omheen kunt. Vervolgens laat hij überdramatisch het gewicht op de grond vallen. Daarvan schrik ik som zo erg dat ik bijna van de loopband afval.

6. Mensen die (regelmatig) spelfouten maken.
Ik beweer niet dat mijn taalgebruik altijd perfect is. Maar sommige basisregels zou je toch onder de knie moeten hebben. Op Facebook, twitter en ook op het forum van de vriendengroep. Hoe moeilijk is het om te weten wanneer je word(t) schrijft. Of iemand die zegt “Dat gebeurd nooit” of “Hun hebben dat gedaan”… *zucht*

7. Slechte bediening in een restaurant.
Dit komt vooral omdat ik zelf in de horeca heb gewerkt. En bij mij zijn de etiquetteregels erin geramd. Links inzetten, rechts uithalen. Nooit met lege handen lopen. Kijk altijd om je heen en niet met je blik op je einddoel.
Nu vind ik de manier van inzetten en uithalen nog tot daaraan toe, maar wanneer het personeel niet op je let, of te snel wegloopt of iets dergelijks. Daaraan irriteer ik me het meest.

8. Fietsers die muziek luisteren of met hun telefoon bezig zijn
Dit zie ik erg veel gebeuren wanneer ik ’s ochtends naar mijn werk rijd. Fietsers die zo druk bezig zijn met hun sociale leven op dat onmisbare mobieltje dat ze totaal niet op het verkeerd letten. Daarmee brengen ze zichzelf en hun medeverkeersdeelnemers soms onnodig in gevaar.
Het luisteren van muziek vind ik ook erg gevaarlijk. Daardoor hoor je totaal niet meer wat er om je heen gebeurt. Aangezien veel fietsers de verkeersregels sowieso niet al te serieus nemen, maakt dat de situatie alleen maar erger.

9. Huishoudelijke klusjes
Niet alle klusjes vind ik even vervelend. Maar de badkamer poetsen en afwassen vind ik echt niet leuk. We hebben er thuis ook regelmatig ruzie over. Gewoon omdat ik al chagrijnig wordt als ik eraan denk.
Toen we nog in Nijmegen woonden, was onze keuken op de begane grond. De woonkamer was boven. We konden een week lang onze afwas negeren. We stapelden gewoon alles op. Totdat op zaterdag alle servies vuil was. Dan moesten we een uur lang alles afwassen.

10. Je gewicht/lichaam
Hoe fijn zou het zijn wanneer je gewoon een perfect lichaam zou hebben en er totaal niets voor hoeft te doen. Soms kan ik voor de spiegel staan en me vreselijk irriteren aan wat ik zie. Dat vetrolletje op mijn heupen, mijn brede bovenbenen, mijn dikke neus. Dan kan ik echt balen van mezelf.
Soms heb ik een craving en vreet ik in een moment van verstandsverbijstering een zak chips leeg. Achteraf baal ik enorm van mezelf en denk ik dat het nooit goed zal komen.
Op een ander moment kan ik gelukkig ook heel tevreden zijn, maar het is soms moeilijk om je alleen te focussen op dingen die je wel goed vind aan jezelf.
Vooral omdat het je soms echt niet lukt om altijd gezond te eten. Zeker als je moe bent of weinig tijd hebt.

Herkenbaar? Welke ergernissen hebben jullie? Je mag je uitleven in mijn reacties, gooi alles eruit!

xxx Lies

ps. frustraties van je aftypen werkt heel rustgevend… *zennnnnnn*

2 reacties op ‘10 things i dislike

  1. Haha, veel dingen zijn best herkenbaar…..máár: ik mis je grondige hekel aan mensen die boeren 😀 En een toevoeging van mij: ik heb er een hekel aan als het woord ‘etiquetteregels’ fout word geschreven 😛 *hihi* Als ik zo’n lijstje ging schrijven werd ie eindeloos…. 🙂

    1. Haha inderdaad. Ik heb het net even opgezocht. In het Duits schrijf je Etikette en in het Nederlands inderdaad etiquette. Ik pas hem aan 😉

      Mensen die boeren laten! Ja! Die had er ook nog op het lijstje gekund.
      Hihi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s