10 ways to make you feel better

Ondanks het mooie weer van de afgelopen dagen duurt het nog een tijdje voordat het voorjaar begint. Om te voorkomen dat je afzakt in een winterdip (waarover ik al eerder in dit artikel vertelde) heb vandaag 10 leuke tips voor je.
To make you feel better!

are you happy

1. Ga naar buiten
Trek een lekker dikke jas aan, en geniet van de buitenlucht. Continu binnen zitten met de verwarming op standje ‘hoog’ is niet goed voor je. Frisse lucht heb je nodig en doet je goed. Even achter die computer vandaan!

2. Eet gezond
Als je in de winter weinig fut hebt, ga je ook snel ‘gemakkelijk’ eten. Niet doen! Steek even wat tijd in je eten. Het geeft je zoveel meer voldoening als je een lekkere én verantwoorde maaltijd eet.

Tip:
Neem eens een kijkje op de website van Resi, zij heeft al een tijdje een leuke facebookpagina waarop ze regelmatig gezonde en lekkere recepten plaatst. Sinds kort heeft ze ook haar eigen blog: natuurlijkresi.nl
Ze geeft ook hele leuke workshops!

3. Blijf lachen
Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat lachen gezond is en een therapeutisch effect kan hebben. Als je lacht maakt je lichaam endorfine aan. Dit stofje heeft een pijnstillende werking.
In de film Mary Poppins lachen de hoofdrolspelers tijden het nummer I Love to Laugh zo hard dat ze gewichtloos worden. Er zijn zelfs lachtherapieën!

4. Help een ander
Als je een andere persoon helpt met iets, wat dan ook, voel je je meteen beter! We zijn zo met ons zelf bezig. Een groot huis, dure kleding, een mooie auto. Maar we vergeten de basisbehoeften van elke mens. Maslow maakte daarvoor deze piramide.
Vergeet al die materiële zaken (voor een tijdje) en focus je op wat ècht belangrijk is.
maslow5. Beweeg!
Bij 10 minuten beweging per dag voel je je al snel beter. Beweging helpt bij het tegengaan van depressie. Je lichaam maakt endorfine aan. Tijdens het sporten/bewegen moet je misschien afzien, maar het gevoel van voldoening dat daarop volgt is het het zeker waard!
Als je de kans hebt, ga dan buiten sporten. Zo heb je twee vliegen in één klap. Frisse lucht en beweging.

6. Niet vergelijken
Het hoort eigenlijk bij het dagelijks leven. Wat denk anderen van me? Jezelf continu vergelijken met anderen kan een negatief effect hebben op je eigen geluk en je zelfvertrouwen. Focus op jezelf en wat jij hebt bereikt, waar jij goed in bent. Focus je niet op anderen.
Schermafbeelding 2014-02-04 om 18.47.28

Tip:
In een voorgaand artikel heb ik het boek: Feel Good Notes besproken. Een boek waarin je uitgedaagd wordt om 6 weken lang al je mooie ervaringen op te schrijven.

7. Zet geld lager op je lijstje
Volgens onderzoekers Tim Kasser en Richard Ryan, zijn mensen die geld hoog op de prioriteitenlijst hebben staan, vaak eerder depressief en hebben een laag zelfvertrouwen. Hoe meer je op zoek bent naar voldoening in materiële zaken, hoe minder je hem daar zult vinden.

8. Geniet van elk moment
Hoe klein en onbelangrijk het ook lijkt. Geniet van elk moment. Stop met waar je mee bezig bent en kijk om je heen. De zon schijnt, het geluid van spelende kinderen om je heen, ruik eens aan die roos.

9. Neem initiatief op je werk
Hoe gelukkig je bent op je werk hangt af van de mate waarin je initiatief neemt. Wanneer we op ons werk onze creativiteit kwijt kunnen, anderen helpen, verbeteringen opperen of extra taken doen, geeft het ons meer voldoening. Ook geeft het je het gevoel meer in control te zijn.

10. Maak vrienden, koester je familie
Gelukkige mensen hebben vaak een liefdevolle familie en vriendenkring. Een goede relatie waarin je elkaar steunt is ook erg belangrijk. Oppervlakkige relaties zijn leuk, maar daaraan heb je niet genoeg. “We hebben geen vriendschap nodig, maar hechte vriendschap.”

do-more-of-what-makes-you-happyxxx Lies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s