My new camera

Misschien hebben jullie al eerder gelezen dat ik een nieuwe camera heb. Vandaag stel ik hem officieel aan jullie voor 😉 Ik zal eerst vertellen hoe en waarom ik aan deze beauty gekomen ben. En tussendoor kunnen jullie al de eerste resultaten bekijken.

Twee weken geleden verscheen er op mijn werk een oproep voor een nieuwe sectorfotograaf. Degene die dat eerst altijd deed was namelijk met pensioen gegaan. Dit leek me zo leuk, dat ik me meteen heb aangemeld. Ik wilde sowieso al meer met fotografie gaan doen, ook vanwege mijn blog, maar wist niet precies hoe (en het budget voor een goede camera had ik ook niet zo 1-2-3 liggen).
Het leek me ook handig om dit te combineren met het Social Media Team op school, waarvan ik deel uitmaak. Twee vliegen in één klap dacht ik zo.

In een gesprek met de sectordirecteur kreeg ik te horen dat ik inderdaad foto’s voor school mocht gaan maken, met bijbehorende scholing. Als vergoeding mocht ik zelf een camera uitzoeken. Wauw! En het budget was niet gering.
Dus begon de zoektocht naar camera’s. Geen gemakkelijke want er zijn er veel, heel veel camera’s. Nikon, Canon, Panasonic, Sony…. HELP!
Ik ben begonnen bij het advies inwinnen bij verschillende fotowinkels. Ze vertelden me allemaal iets anders. De ene adviseerde Canon, de ander Panasonic en de derde juist Sony… hmmm. Ik had al verschillende modellen in mijn hoofd. Daarvoor was ik gaan uitzoeken wat andere bloggers (die erg mooie foto’s maakten) voor camera gebruikten.

Ik had twee voorwaarden. De camera moest een flip-screen hebben en je moest er goede filmpjes mee kunnen maken. Na een week lang zoeken, reviews lezen, informatie inwinnen en slapeloze nachten heb ik de knoop doorgehakt. Ik koos voor een camera die in de eerste instantie helemaal niet op mijn lijstje stond. Maar me door Fotodevakman.nl werd aangeraden tijdens een bezoek aan hun winkel in Uden.

IMG_2352

Ik koos de Panasonic Lumix G6. In combinatie met een 14-140mm lens zodat ik lekker allround foto’s kon gaan maken. Met dit objectief kan ik namelijk flink inzoomen. Ik kocht er ook een externe flitser bij, om in donkere omstandigheden goed te kunnen fotograferen (op advies van de verkoper, i.p.v. een hele dure F2.8 lens van €1000,-).

IMG_2353 IMG_2355

De camera is een systeemcamera. Dat wil zeggen dat je geen spiegel in de body van de camera hebt zitten. Daardoor kan de body veel kleiner en compacter blijven. Zo wordt hij natuurlijk ook veel minder zwaar. Aangezien ik niet supersterk ben en kleine handen heb is dit alleen maar handig.
De prestaties van deze camera zijn gelijk aan die van een digitale spiegelreflexcamera.
Na aankoop zag ik dat deze camera bij de Consumentenbond in 2013 de prijs voor beste koop heeft gewonnen (handig!).

IMG_2357

Ik heb hem al meteen goed kunnen testen afgelopen week. Ik fotografeerde voor school de ‘Open Dag’, ik maakte tijdens een wandeling een paar mooie foto’s en op een feest van mijn oom en tante kon ik de flitser goed uitproberen.

P1000709 P1000736

Ik mag binnenkort starten met een cursus zodat ik nog meer te weten kom over deze camera en al zijn functies. Hopelijk kan ik jullie daar binnenkort de resultaten van laten zien!
De cursus start in Februari en bestaat uit 5 bijeenkomsten. 4 daarvan zijn theoriegericht, waarbij we elke keer een opdracht mee naar huis krijgen. 1 dag is een praktijkdag waar we buiten of binnen, afhankelijk van het weer, de theorie gezamenlijk in praktijk gaan brengen. Ik heb er zin in!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s