Weekly update #17

Mijn 17e weekoverzicht alweer. Wat gaat de tijd snel! Ik kocht een camera, een paar superstoere sneakers, maakte veel foto’s en moest stapels toetsen nakijken (en dan was de proefwerkweek nog niet eens begonnen).

Maandag was een drukke dag. Ik gaf mijn lessen, de laatste week voor de proefwerkweek moeten er altijd een hoop puntjes-op-de-i gezet worden. Ik maakte kennis met één van de deeltijdstagiaires die het komend half jaar een gedeelte van mijn lessen over zal nemen (altijd spannend!).
In de middagpauze maakt ik een foto van het echtpaar de Groot. Zij hebben maarliefst 13 kleinkinderen op onze school! Daar moesten we even een bloemetje voor regelen. Wat mooi om te zien dat er al zoveel generaties op onze school les hebben gehad.
Schermafbeelding 2014-02-01 om 17.45.04

Aan het eind van de middag snelde ik naar de fotowinkel om de laatste info in te winnen. Ik kreeg van iedereen anders advies en heb er een paar nachten slecht van geslapen. Wat nu als ikke verkeerde keuze maak, zoveel geld… dan moet ik het wel echt zeker weten.
Uiteindelijk wist ik welke keuze ik moest maken. Ik kocht een Panasonic Lumix 6G met een 14-140mm lens, een externe flitser en alle bijbehorende zaken zoals een Sd kaart en extra batterij, een rugzak om het hele spul in op te bergen en nog wat andere dingen.
IMG_2328

’s avonds bij de band kon ik hem meteen uitproberen. Ik moest wel de auto-stand gebruiken. Er zitten zoveel knopjes op het apparaat. Ik weet van de helft niet wat ze doen, maar daar mag ik gelukkig een cursus voor gaan volgen.
De band begint trouwens (eindelijk) echt te lopen. We studeren behoorlijk wat nieuwe nummers in en maken grote sprongen vooruit. We hebben met een beetje geluk al twee optredens in het verschiet. Zin in!
Band foto

Dinsdag is de vergaderdag op school. Ik was rond 18:00 thuis. Helemaal gaar. Ik had een intensieve vergadering gehad over de stagebegeleiding. Mijn stagiair gaf aan maar op één dag te kunnen komen, terwijl er twee tot drie dagen voor de stage staat. Dat bracht natuurlijk een discussie teweeg. Mòet een stagiair echt die dagen aanwezig zijn? Voor een deeltijder is het natuurlijk lang niet altijd gemakkelijk om twee hele werkdagen vrij te maken voor de studie. Maar aan de andere kant, not my problem. Jij wilt studeren, jij moet stage lopen, je regelt het maar. Moeilijk moeilijk.

Op woensdag ben ik na school meteen op de fiets gesprongen. Het was prachtig weer en ik wilde per se een aantal foto’s maken met mijn nieuwe camera. Ik wist dat er in het bos een grote uitkijktoren stond en vanuit daar kun je natuurlijk hele mooie foto’s maken. Het was ijskoud en de wind sneed dwars door je heen. Ik kon in alle haast (wilde geen licht verliezen) mijn handschoenen niet vinden. Dus hop, op de fiets, dan maar zonder handschoenen. Geen goede keuze. KOUD!
Ik moest langer fietsen dan ik had gedacht. Een paar keer twijfelde ik of ik wel op het goede fietspad zat. Maar gelukkig na 15 minuten fietsen, die voelden als een half uur, kwam de toren in zicht.
Het licht begon snel minder te worden dus wilde ik zo snel mogelijk op de toren staan. Maar die 26 meter naar boven klimmen moet je niet op standje race doen. Dus, kalm aan, niet te snel naar boven. Boven aangekomen was het natuurlijk nog veel kouder, want de wind was daar nog harder dan beneden. K-K-K-K-K-Koud! Met paarse vingers maakte ik een aantal selfies en natuurlijk foto’s van de omgeving. Doordat mijn vingers zou koud waren ging dat niet echt prettig. Maar ik had waarvoor ik gekomen was!
P1000183

Op donderdag had ik het gevoel alsof het al vrijdag had moeten zijn, maar helaas was het nog niet zover. Ik moest bergen so’s, luistertoetsen en leestoetsen nakijken. Dat moest allemaal zo snel mogelijk, want volgende week is de proefwerkweek. Dus dan komt er vrolijk weer een stapel bij. *zucht* Echt, wat dat betreft is het onderwijs vre-se-lijk.
’s avonds kwam we erachter dat onze combi-oven vanaf nu als magnetron door het leven gaan. Maurice wilde een pizza opwarmen, maar de oven bleef koud. SHIT! Hoe irritant is dat! Wij gebruiken de oven echt behoorlijk vaak, dus dat is niet handig. “Waar ligt de bon eigenlijk??” oh oh…
Bij het kijken van Wie is de Mol moest ik mijn mening bijstellen, Tygo is toch niet de mol. Misschien is het te obvious. Maar wie dan wel? Sophie?

Vrijdag was dan eindelijk de laatste werkdag van de week… oh nee! Toch niet. Want op zaterdag is de open dag van school. De dag vloog wel voorbij. Bijna alle klassen hadden proefwerk. Dus ik hoefde enkel te surveilleren. Dat kost niet zoveel moeite, maar is total langweilig. Als je dat een halve dag doet, ben je het snel zat.

Die middag sprong ik in de auto en reed ik naar Nijmegen. Daar begon mijn zoektocht naar een paar Nike Air’s die ik graag wilde. Eigenlijk wist ik van tevoren al dat het een lost cause zou zijn, omdat de Nike’s uit de wintercollectie waren. En die was natuurlijk allang uitverkocht. En ja hoor. Ik kon ze nergens vinden. Ik had wel een paar in een andere kleur gepast, maar vond ze bij nader inzien helemaal niet zo lekker zitten. Het voetbed was erg stug en leek alsof het niet bij mijn voeten aansloot. Dat heb ik ook met Birkenstocks, dat voorgevormde voetbed past niet!
In de laatste winkel COEF, kwam ik leuke Nike Free-runners tegen. Eigenlijk een schoen die bedoeld is om te hardlopen. Maar de kleurtjes spraken me erg aan en het model ook. Niet zo log. Ik paste een maat 40 en ze zaten echt heerlijk! Als een sok om je voeten. Die gingen mee naar huis!
P1000235

’s avonds had ik een feest van mijn oom en tante. Daar experimenteerde ik met mijn camera maar kreeg nog geen gewenst effect. Het grootste gedeelte van de foto’s is onderbelicht, overbelicht of onscherp. Kom maar op met die cursus!

Op zaterdagochtend ging om 08:00 uur de wekker. NEEEEEE, niet op zaterdag! Snel het bed uit en me klaarmaken voor de open dag.
De tijd is voorbij gevlogen. Het grootste gedeelte van de dag maakte ik foto’s. Echt heel erg leuk om te doen. En ik ben best blij met de resultaten moet ik eerlijk zeggen. Van de 486 foto’s die ik maakte zijn er toch een 100 echt leuk. In ieder geval geschikt voor school. Toppie!
P1000540

Volgende week begint de proefwerkweek. Maar ik heb op maandag èn woensdag een vrije dag (kwam toevallig zo uit). Maandag is iedereen vrij, en op woensdag hoef ik niet te surveilleren. Heerlijk! Ik ga met mijn leerlingen naar het Fontys in Eindhoven en breng een bezoekje aan Kamp Vught (altijd indrukwekkend).
Ik heb een repetitie met Los Zand (de band waarbij ik inval voor de zangeres die met carnaval op vakantie is) en ik ga vrijdag uit eten met de Vocals van het 4-Daagse Orkest. Een leuke week! Ik houd jullie op de hoogte!

Fijne zondag!
xxx Lies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s