Hair brush: Marlies Möller

Vandaag laat ik jullie mijn nieuwe haarborstel zien. Ik kocht hem vorige week en heb hem dus al even goed kunnen testen. Ik moest een nieuwe haarborstel hebben, want mijn oude was echt helemaal op. Het rubber van het kussen liet los en moest ik steeds terugduwen in het frame. Niet handig dus.

Ik had voorheen nooit echt goed nagedacht over het belang van een goede haarborstel. Maar laatst viel het me op dat mijn haar snel afbrak bij het borstelen. Er lagen allemaal korte stukje haar in de wasbak. Niet goed!
Dus ging ik op zoek naar reviews over haarborstels. Eigenlijk vond ik er maar één. De Mason Pearson borstel. De Rolls Royce onder de haarborstels. Cynthia en Mascha schreven er al over (en waren lyrisch), en met hen nog duizenden anderen. Ik vroeg me af of ik nu echt aan een haarborstel moest van 100+ euro. Jeetje, wat een hoop geld.

Ik vroeg me af of er alternatieven zouden zijn. Bij de Douglas kwam ik deze borstel tegen van Marlies Möller. Hij zie er ongeveer hetzelfde uit. Kleine stukjes varkenshaar met een kunststof pinnetje in het midden. Hij kostte de helft van een Mason Pearson en ik besloot hem te kopen (ik moest namelijk echt snel een nieuwe borstel hebben, ik had die van mij die ochtend weggegooid).

IMG_1731

Hij ziet er mooi uit. Hij is gemaakt van hout in een lichte kleur. De naam is in het hout gefreesd, heel simpel en clean. Daar houd ik van. Hij ligt aangenaam in de hand tijdens het borstelen.

IMG_1735 IMG_1734

Ik ben op zich redelijk tevreden met de borstel. Maar mijn haar is vrij dik, of ik heb vrij veel haar. Dus heb ik af en toe het gevoel dat de borstel er niet helemaal doorheen komt. Als ik daarna met mijn vingers door mijn haar ga, merk ik dat ze blijven hangen. Niet helemaal optimaal dus.
Maar mijn haar gaat wel mooi glanzen en krijg veel volume. Als ik op de kop ga hangen en mijn haar doorkam staat het echt recht overeind! Een mooie hoge staart maken is geen probleem. Het haar is dan ook mooi verveeld en trekt niet in van die irritante strengen die overal uitsteken.
Ook na het gebruik van droogshampoo kamt de borstel het residu mooi uit.

IMG_1738 IMG_1739 IMG_1740

Ik denk dat ik deze borstel nog een lange tijd ga gebruiken, want hij lijkt me degelijk gemaakt en voelt solide aan. Misschien dat ik ooit nog eens voor een Mason Pearson kies, maar dan wil ik die eerst uitproberen, voordat ik daar zoveel geld aan uit ga geven.

Wat voor een soort haarborstel gebruik jij?

3 reacties op ‘Hair brush: Marlies Möller

      1. Ik heb hem herondekt denk ik….toen ik m eerst binnenkreeg dacht ik ook meteen: shit, ik heb véél te veel en véél te dik haar hiervoor! Dus ik heb hem toen een beetje links laten liggen….nu heb ik hem toch weer afgestoft en gebruik ik hem vaker, dan maar mijn haar verdelen. Voor mensen met minder en fijner haar denk ik dat hij geweldig is, voor mij….is het stiekem het geld niet waard 😉 Maar je mag hem allicht een keer komen proberen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s