Weekly update #16

Deze week is langzaam en vermoeiend geweest. Vooral door het gebrek aan slaap. Dit is ook een van de redenen waarom er deze week op twee dagen geen artikel online is gekomen. Ik kreeg het er niet ingepland en heb dus ook vrij weinig foto’s gemaakt. Sorry! Ik mis mijn vrije vrijdag!

week #16

Op maandag startte de week eigenlijk wel oké. Ik merkte niets van de blue monday en de dag was eigenlijk zo voorbij. Ik heb op maandag ook niet al teveel lessen, dus kan ik rustig opstarten. Die avond gaf ik zangles en mijn leerling deed het erg goed, dus ook daarover kon ik alleen maar tevreden zijn.

Op dinsdag had ik een lange drukke dag. Veel vergaderen in de middag, toetsen ontwerpen (en dat alleen al duurde een 1,5 uur) en ’s avonds ouderavonden van 18:30 uur tot 22:15. Tussendoor ben ik op school gebleven omdat het geen zin heeft om heen en weer te rijden vanwege de afstand. De ouderavonden verliepen eigenlijk prima. Maar zo’n avond is erg intensief. Zo intensief dat ik sinds die nacht geen enkele nacht fatsoenlijk meer heb kunnen slapen. Mijn hersenen draaien maar door en door. Of ik nu tv kijk, een boek lees, rustig mijn make-up verwijder het heeft allemaal geen zin. ’s nachts draai ik continu en ’s ochtends wordt ik gebroken wakken.

Woensdag was dus geen fijne werkdag. Aan de het einde van de dag ging ik sporten in Uden bij Fitland. Ook dat ging helemaal niet goed (maar achteraf gezien snap ik wel waarom). Er stonden daar echt andere apparaten, dus ik moest overal naar zoeken. Het hardlopen lukte niet fatsoenlijk, ik kreeg kramp en moest af en toe stoppen. Dus toen ik thuis kwam was ik nog vermoeider dan ik al was en behoorlijk gefrustreerd dat het sporten niet lekker liep.

Op donderdag moest ik me mijn bed uitslepen, na weer een gebroken nacht. Er kwam geen einde aan de dag, en ik was helemaal kapot.
Een leuk nieuwtje tussendoor: Ik kreeg te horen dat ik voor school foto’s mag gaan maken. Een soort schoolfotograaf maar dan niet degenen die de jaarlijkse pasfoto’s maakt. Meer werk voor de website en de schoolkrant e.d. Een moeilijke selectie ging er niet aan vooraf. Ik was de enige die me ervoor op had gegeven. Wat krijg ik ervoor? Een hele goede camera, die ik zelf mag uitzoeken. Leuk!
’s avonds zijn we een hapje gaan eten bij Brasserie Effe in het dorp. Ik kon er niet echt optimaal van genieten omdat ik best wel moe was, maar het eten was heerlijk! Zwaardvis met een tomatenchutney en Maurice at Bief met rode wijnsaus.

Vrijdag (normaal mijn vrije dag, maar dit schooljaar dus even niet) moest ik me er echt toe zetten om op te staan en aan het werk te gaan. Weer een slechte nacht. Mijn hoofd voelde alsof het klem had gezeten in een bankschroef.
Die middag ging ik op onderzoek uit naar een geschikte camera. Ik ben in 2 winkels geweest en kreeg totaal verschillende adviezen. Handig! Want een leek als ik, kan daar natuurlijk niet veel mee. De ene raadde me Canon aan, de ander Panasonic. De ene een systeem camera, de ander een spiegelreflex.
Die avond had ik, na een maand de Angels niet gezien te hebben, de eerste vergadering van het nieuwe jaar. Met lekkere hapjes en agenda in de aanslag hebben we tot in 2015 repetities vooruit gepland. Er staan een aantal leuke optredens op het programma!

Ook zaterdagochtend kreeg ik de kans niet om uit te slapen. Die dag bezocht ik met mijn broer het Grafisch Lyceum in Rotterdam. Hij wil daar een jaarcursus Audio-Video gaan volgen. Wat een leuke MBO opleiding zeg, al die grafische dingen! Ik dacht nog bij mezelf, Lies, misschien heb je wel een verkeerde keus gemaakt toen jij de kans had. Ook fotografie bijvoorbeeld. Zo gaaf!
We brachten op de terugweg een bezoekje aan Nijmegen, daar kwamen we toch langs. Ook daar heb ik in twee winkels informatie gevraagd voor de camera. Ook hier kreeg ik andere adviezen. Zucht… Nu weet ik het eigenlijk nog niet zeker. Er zijn drie opties tot nu toe:

1. Panasonic Lumix G6 (systeemcamera, dus zonder spiegel)
2. Canon 700D (spiegelreflex)
3. Canon 70D (spiegelreflex, maar dan echt heel erg goed, en eigenlijk bove budget)

Ik heb nog geen idee, maar ik ga denk ik deze drie opties op school bespreken en kijken wat zij ervan zeggen. Daarna ga ik me verdiepen in fotografie cursussen, want die mag ik ook gaan volgen! Echt heel erg leuk!

De komende week is het iets rustiger, op gebied van ouderavonden e.d. En hopelijk dus ook wat meer slaap. Vandaar dat ik dit artikel ook niet te lang meer maak, het is nu 21:58 uur en ik moet hoognodig naar bed.

Fijne zondag allemaal!
xxx Lies

Een reactie op “Weekly update #16

  1. Als ik als fotografe een tip mag geven qua camera keuze: Koop een spiegelreflexcamera. Aangezien je schoolfoto’s mag gaan maken, cursussen mag gaan volgen, zou ik absoluut een spiegelreflex aanraden. Hier zijn toch net wat meer opties bij om een ideaal plaatje te maken (ook buiten de school). Als je uiteindelijk jezelf meer wilt verdiepen in fotografie, (wat ik opmerk uit je artikel) ben je beter af met een spiegelreflex en heb je uiteindelijk meer plezier van!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s