YouTube: My favourite video’s

Het internet is niet meer uit ons leven weg te denken. Als ik mijn leerlingen vraag of ze nog wel eens tv kijken, antwoordt meer dan de helft met nauwelijks/nee. Maar uren en uren op YouTube surfen doen ze wel. En daar ben ik ook goed in!

Ik heb voor jullie mijn favoriete video’s, in willekeurige volgorde, op een rijtje gezet.

Pentatonix – Evolution of Music
Deze a Capella vocalgroup maakt echt de gaafste covers! Het ene nummer is nog beter dan het andere. Ik houd hievan! Ongelofelijk wat je allemaal kunt doen met enkel je stem! Eigenlijk zijn er meerdere filmpjes van Pentatonix die ik echt heel erg gaaf vind, maar deze springt er voor mij echt uit. Ik vind het cool dat ze beginnen in zwart-wit en dan na een tijdje overgaan naar kleur!

Pitch Perfect – CUPS
Een cover van de bekende Cup-song, maar dan 4-stemmig! Gaaf gefilmd en echt enorm knap gedaan!

Pixar – For the birds
Zodra ik aan dit filmpje denk, moet ik al lachen. Ik kan me alleen maar voorstellen hoe iemand het gepiep van de vogels heeft ‘ingespeeld’ in een studio door in een of ander stom piepspeeltje voor een hond te knijpen.
Het muziekje is ook gewoon te grappig.

Sutton Foster – Hawaii Song
Sutton Foster is een musicalzangeres die in de USA in een aantal bekende musicals heeft gespeeld zoals Shrek, Antything Goes en Little Women. Ze heeft een dijk van een stem. Ooooh wat vind ik dit liedje grappig. Ik zou hem zo graag zelf eens live doen!

Movie: Red – actiescène
Ik ben eigenlijk helemaal geen fan van Actiefilms, maar Red is een uitzondering. Op de een of andere manier steekt deze film de draak met zichzelf, maar tegelijkertijd is hij steengoed! De hoofdrolspelers zijn ook van een kaliber waar je U tegen zegt. Morgan Freeman is één van mijn favoriete mannelijke acteurs. Het fragment wat je je nu laat zien vind ik echt fantastisch. Hoe vet is dit als je dat echt zou kunnen? En hoe onwaarschijnlijk is het dat je dit echt kunt?

Rachel York – I hate men
Weer een steengoede, en naar mijn mening te onbekende, musical-zangeres uit de USA. In de musical Kiss me Kate zingt ze dit fantastische nummer I hate men. Over waarom mannen zo slecht zouden zijn. Alleen al de manier waarop ze het zingt en speelt. Ik vind het fantastisch!


Sorry voor de kwaliteit, maar deze scene is bijna nergens online te vinden.

Pixar – Carl&Ellie scene
Oh my god. De eerste keer dat ik deze film keek heb ik vreselijk hard gehuild, en telkens wanneer ik hem weer kijk kan ik het niet droog houden. Voor degenen die niet weten waar hij over gaat. Carl is een van de hoofdrolspelers, en deze scene laat in een paar minuten zien hoe zijn leven met zijn vrouw is geweest en wat ze allemaal meegemaakt hebben. De muziek is prachtig en de scene is zeer indrukwekkend. Jammer dat de rest van de film daarbij in het niet valt. Want het eerste half uur vind ik het leukst.

Hallelujah – Kurt Nilsen
Zo’n mooi nummer, misschien de laatste tijd een beetje afgezaagd, maar toch. Deze versie 4-stemmig gezongen blijf ik prachtig vinden.

Drunk guy can’t walk uphill

Deze kan ik jullie ook niet onthouden. Deze man is zo dronken dat het hem gewoon niet lukt om een redelijk platte heuvel op te lopen. Hilarisch gewoon.

Dit waren mijn favorieten van vandaag!
xxx Lies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s