Weekly update #15

Hoi! Deze week heb ik weer een hoop beleefd en redelijk veel foto’s gemaakt. Laten we niet langer wachten…

Afgelopen zondag ben ik de hele middag buiten geweest. Mijn moeder belde me die ochtend om te vragen of ik iets te doen had. Toevallig bedacht ik me 5 minuten daarvoor dat ik wel eens naar mijn ouders kon gaan. Het is echt telepathie ofzo, want telkens als ik denk ik moet mam bellen, hangt ze al aan de telefoon.
We gingen wandelen. Maurice kon niet mee omdat hij nog niet zo goed kon lopen met zijn gekneusde voet. We zijn richting Xanten gereden en hebben daar gewandeld langs een stroompje dat in de Niers uitmondt. Het was zo’n heerlijk weer! Ik heb er intens van genoten en ondertussen veel bijgekletst met mijn ouders (ik kletste meer dan mijn ouders, maar dat zijn ze gewend).

’s avonds hebben we gegeten bij het Gotisches Haus, ook in Xanten. Daar heb ik ook gegeten toen ik er op de kerstmarkt was. We hadden een paar goede kortingsbonnen gekregen toen, en die gingen we nu verzilveren. Ik heb Erdäpfelgröstl gegeten. Een typisch Oostenrijks gerecht. Gebakken aardappels met spek en gebakken ei. Ontzettend slecht voor de lijn, maar machtig lekker!

IMG_2195
Mooi, die kaarsjes!
IMG_2197
Ze hadden in de Dom de kerstversiering nog staan!
IMG_2200
Zo mooi belicht tegen de steeds donker wordende hemel.
IMG_2201
Gothisches Haus
IMG_2207
Erdäpfelgröstl!

IMG_2203 IMG_2204

De volgende ochtend ging de werkweek weer van start. Mijn lessen verliepen vlotjes en de dag was voorbij voor ik er erg in had. Die avond was de eerst
e bandrepetitie van het nieuwe jaar. Ik had er echt zin in. Het is zo ontspannend om een avondje muziek te maken. De nummers zaten er al goed in en het klonk echt super. Zeker om te bedenken dat onze toetsenist er pas voor de tweede keer was! We hebben een mooi lijstje opgesteld voor de volgende repetitie. Met o.a. Euphoria van Loreen. Die lijkt me zo gaaf om te zingen!

IMG_2214
Vroeg uit de veren, ik haat het als het nog donker is wanneer ik naar mijn werk moet…
IMG_2278
Betty’s Bookstore, mijn band.

IMG_2281

Oh ja, we boekten onze vlucht naar Ierland! Daar gaan we met vrienden heen in Maart.

Op dinsdag had ik een lange dag met veel vergaderingen. ’s ochtends heb ik So-tjes gemaakt en nagekeken. Die middag was de eerste plenaire vergadering over de nieuwbouw van de school. We werden actief betrokken d.m.v. onze Ipads met actuele vragen. Onze antwoorden werden dan direct zichtbaar op een scherm. Leuke manier van input geven. De meest gegeven antwoorden werden dan steeds groter weergegeven.
’s avonds heb ik mijn blog overgezet van blogger naar wordpress. Dat had nogal wat voeten in de aarde, want het vormgeven van de nieuwe blog kostte veel tijd. Het overzetten van de gegevens was binnen een mum van tijd klaar.

IMG_2283
Kiekje van de vergadering
IMG_2289
Ik bereikte na een jaar en 3 dagen de 30.000km met de auto. Pfff, zoveel gereden in één jaar!

Woensdag werd ik onuitgeslapen wakker. Ik had de hele nacht liggen malen over de blog en van alles en nog wat. Ik had zo lang achter de computer gezeten dat ik niet goed in slaap kon vallen. Heel vervelend.
De dag ging redelijk snel voorbij. ’s avonds at ik een kleine maaltijd (pasta) en ging ik naar Fitland voor een tweede sportsessie. Het ging prima en ik heb een abonnement afgesloten voor twee maanden. Zo kan ik 2 maanden lang uitproberen of het echt iets voor mij is, en of ik het vol kan houden om 2x per week te gaan sporten.

Donderdag was een lange dag, ik was blij dat ik naar huis mocht. Met een flinke stapel correctiewerk, dat wel.
Ik kon mijn nieuwe zonnebril op gaan halen. Daar was het echt weer voor. Het waaide en was al donker en de motregen wilde ook niet wegblijven. Maar de zonnebril is binnen! Op naar de zomer!
IMG_2290

Verder hebben we een heerlijk relaxte avond gehad met lekker eten en Wie is de Mol?. Toen we in bed lagen, bedachten we ons dat we de wasmachine nog niet ontkoppeld hadden. Er zou de volgende dag een nieuwe bezorgd worden. Dus wij weer naar beneden om de machine van de kraan te halen. Dat was iets lastiger dan we dachten want het kraantje wilde niet dicht! Resultaat: een grote natte teringzooi en een hoop stress. Hoofdkraan dicht gedraaid, dweilen, vloeken. We hebben voor de zekerheid de hele nacht de hoofdkraan dichtgelaten. Ik was bang dat ik anders de volgende ochtend een zwembad zou aantreffen op de beneden verdieping.IMG_2291
Vrijdagochtend was gelukkig alles nog droog.
Die dag werd de as uitgestrooid van opa. Het was een mooie dag en de zon begon te schijnen toen we het bos inliepen.
Daarna hebben we bliksembezoek gebracht aan Kevelaer. Mijn vader wilde daar graag een nieuwe hoed kopen (Stetson). Die van hem is vorige week, toen we uit eten gingen, gestolen. Er bleef een andere hoed liggen dus we denken dat die persoon, al dan niet opzettelijk, de verkeerde hoed mee heeft genomen. Helaas heeft hij zich sindsdien niet gemeld bij het restaurant. Afijn, mijn vader kocht een mooie nieuwe hoed en kreeg daar een knalrode Baret bij cadeau. Die mocht ik hebben! Rood is eigenlijk helemaal niet mijn kleur maar hij stond best leuk.

’s avonds zijn we met de hele familie uit eten gegaan, bij de welbekende Griek in Breyel. Het was een mooie afsluiting van de dag, closure, zoals de Engelsen dat zo mooi zeggen.
Oh ja, en ondertussen werd thuis de wasmachine bezorgd! Mijn schoonouders waren zo lief om hem in ontvangst te nemen terwijl wij niet thuis waren. Gelukkig is er niets misgegaan en is de machine goed aangesloten.

IMG_2292
stap 1
IMG_2293
stap 2: lekker ontbijten met yoghurt, kaki, banaan en rozijnen!
IMG_2294
Een kiekje van de Griek ’s avonds
IMG_2295
Mijn vriend mocht de hoed van pap ook even passen 😉

Zaterdagochtend had ik mijn derde afspraak bij Fitland. Ik mocht deze keer mijn rondje zelf lopen, de instructeur liep enkel mee om te kijken of ik alle oefeningen goed uitvoerde. Dat ging prima en na een uurtje stond ik weer buiten, met mijn pasje, ready to go. Ik voelde me prima en het sporten ging super. Volgende week ga ik eens een kijkje nemen bij Fitland Uden. Dat ligt 5 min van mijn werk en daar zal ik ook regelmatig gaan sporten na mijn werk.
De rest van de middag heb ik verschillende wasjes gedraaid. Wow, die handdoeken waren ineens wit! Haha, de oude wasmachine kon echt geen heet water meer produceren volgens mij. Verder werkte ik vooruit voor de blog.
’s avonds had ik nog geen plannen… Maurice was ’s middags al weg met de auto. Hij ging de hele dag spelletjes spelen bij vrienden in Nijmegen. “Of ik meewilde??” No thanks, i’ll pass.

IMG_2296
Ready to go! @Fitland

Dit was mijn week!
Volgende week staat er niet heel veel in de planning. Natuurlijk ga ik vanaf nu 2 keer per week sporten, maar daarmee hoef ik jullie niet telkens lastig te vallen. Verder heb ik ouderavonden op dinsdag en kom ik vrijdag weer met de Angels bij elkaar. Na de kerstdrukte is het tijd om te evalueren en vooruit te blikken naar wat er allemaal gaat gebeuren op muzikaal gebied in 2014! Zin in!

Fijne zondag allemaal!
xxx Lies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s