My morning routine

Ik heb jullie deze week laten zien waar ik altijd mijn make-up doe. Daarbij leek het me leuk om jullie te laten zien welke producten ik elke ochtend gebruik bij mijn ochtend routine.

Een typisch iets, zo’n routine. Elke dag doe je hetzelfde in dezelfde volgorde. En bijna iedereen doet het. Bedenk je maar eens wat jij als eerste doet wanneer je wakker wordt. Waarschijnlijk is dat elke dag hetzelfde. Hoe was je je handen? Ik doe dat altijd op dezelfde manier. Op wat voor manier stap je in de auto? Eerst instappen, riem om, lampen aan, starten?? Of instappen, starten, riem om, wegrijden.

In de ochtend heb ik zo mijn vaste ritueel als ik me klaar maak. Qua producten is die de laatste tijd wel wat uitgebreid. Kijk je mee?

Ik word wakker. Mijn wekker tsjirpt al een half uur. Ik heb een wake-up light van Philips. Die heb ik nodig, zeker in de winter, want anders wordt ik niet lekker wakker. Dan sta ik op en ga ik eerst naar het toilet. Vervolgens ga ik voor de spiegel staan. Douchen hoeft niet want dat doe ik altijd ’s avonds. Ik poets mijn tanden en begin dan met het reinigen van mijn gezicht.

IMG_0039

Ik heb de producten voor de foto even uitgestald. Ik werk van links naar rechts.

IMG_0038

Voor het reinigen van mijn gezicht gebruik ik ’s ochtends Purity made simple van Philosophy. Zo’n heerlijk spul! Het is een 3-1 product dus dat scheelt tijd. Ik gebruik voor het reinigen mijn Foreo Luna. Dit apparaat reinigt je gezicht veel beter dan je met je handen kunt. Sinds ik hem heb gebruik ik hem dagelijks twee keer.
Na het reinigen smeer ik mijn gezicht in met een serum, Idealist van Estee Lauder, en een dagcrème van Clinique (superdefens SPF 20).

IMG_0041

Nadat ik mijn gezicht heb verzorgd ga ik me omkleden. Dan kan de crème even goed intrekken. Dan doe ik mijn haar. Daarna komt mijn make-up. Ik gebruik een foundation van Clinique. Die breng ik aan met een foundationkwast van Sigma. Sinds ik mijn kwasten heb, gebruik ik nooit meer mijn vingers om foundation aan te brengen. Met een kwast gebruik ik veel minder product. Ook kan ik de foundation veel gelijker over mijn gezicht verdelen.
IMG_0040

Dan door met het poeder. Ook deze is van Clinique. Ik breng hem op met een grote kabuki van The Body Shop. Het poeder matteert en heeft een anti-redness effect. Hij werkt echt super en geeft een hele mooie finish. Zeker omdat hij kleurloos is.
Daarna breng ik mijn blush aan (P2) en mascara.

Dit is de basis die ik zo’n beetje elke dag aanbreng. Heb ik meer tijd komt daar ook eyeliner en oogschaduw bij, maar dat geldt niet altijd. Ik heb zo’n 10-15 minuten nodig om dit allemaal te doen. Mijn tijd in bed is me heilig dus het mag allemaal niet te lang duren. ’s avonds neem ik wat meer tijd voor mezelf.

Welk ochtend ritueel heb jij?
Fijne donderdag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s