Musthave: Leather Jacket

Ik ben helemaal gek op leren jasjes. Ik zou er het liefst mijn hele kast mee vullen, maar snap ook dat dat misschien een tikkeltje overdreven is. Ik heb een aantal leren jasjes in mijn bezit, sommige draag ik echt heel veel. Andere wat minder.

Mijn favoriete leren jasje heeft helaas zijn beste tijd gehad. Ik kocht hem 5 jaar geleden. Hij is van Dept. Het is een biker-model. Scheve rits, bruin/grijs leder, rood/oranje ritsen. Echt een heel stoer ding. Ik kan me nog goed herinneren dat ik hem echt zo mooi, maar veel te duur vond. Hij moest €250,- kosten. Ik heb net zo lang gewacht tot hij voor 50% in de winkel hing.
Toen ik zag dat mijn maat er nog bij hing werd ik gek! Ik moest zelfs geld lenen van een vriendin om hem ter plekke te kunnen kopen. Ik was zo bang dat hij anders weg zou zijn als ik nog langer moest wachten.
Ik heb er jaren plezier van had en hem echt heel veel gedragen, toen weer een tijdje minder. Dat is het mooie van leren jasjes. Ze blijven in de mode.

Helaas heeft mijn jasje een winkelhaak op de rechterschouder. Ik heb geen idee hoe die er is gekomen, maar ik was er kapot van toen ik het zag. Ik baalde zo erg! Dat kan natuurlijk nooit zo gerepareerd worden dat je het niet kunt zien. Ik ken mezelf, dan ga ik hem dus niet meer dragen.
Ik moet een manier verzinnen om hem toch nog een tweede leven te geven. Ik houd jullie op de hoogte. Jullie ideeën? Ze zijn welkom!

Afijn… back to topic.
Ik was bij mijn favoriete winkel (La Vie in Boxmeer). Zij verkopen ook veel jasjes en blazers. Nu de gehele wintercollectie voor 50% afgeprijsd was snuffelde ik tussen al hun leren jasjes.
Ik heb ze allemaal uitgeprobeerd, de meesten vond ik niet mooi. Maar één jasje, van Ibana, trok mijn aandacht. Hij is zwart, en redelijk basic. Niet teveel poespas, heel draagbaar dus. Meteen toen ik hem aantrok voelde ik dat hij van hele goede kwaliteit was. Het leer was soepel, vormde zich goed naar mijn lichaam en zat als gegoten. Oh jee… wat nu?

My leather jacketDe verkoopster zag dat ik aan het twijfelen was. Het jasje was zwart, en dat draag ik niet altijd. Het zou toch zo leuk zijn als de jas bij mijn bruine Sendra laarzen zou passen. Daarop kwam de verkoopster met een mooie, lange, dikke, gebreide, bruine sjaal van Drykorn. Deze combinatie stond zo leuk! Ik was verkocht. Aangezien het leren jasje nu voor de helft was kon ik het nog net voor mezelf verantwoorden.

Thuis pas zag ik dat het jasje nog veel meer leuke details heeft dan ik dacht. Op de achterkant zitten zwart matte studs. Niet opzichtig en ordinair. Net genoeg om het jasje iets stoerder te maken. En daar houd ik van. De ritsen zijn ook matzwart en redelijk grof. Aan de zijkanten zitten rijgveters, die ik op het randje vind. Ik houd niet zo van rijgveters i.c.m. leder.
De jas heeft geen opstaande kraag, hij is mooi plat, met een ronde hals. Zo kun je hem goed combineren met een sjaal. Je kunt hem helemaal dichtritsen. Rits je hem half dicht dan kun je de twee helften wat naar buiten openslaan en creëer je een stoere revers.

Ik ben hier echt heel erg blij mee. Een heel mooi jasje van goede kwaliteit. Zeer draagbaar en tijdloos. Hier ga ik veel plezier van hebben.

Heb jij ook een favoriet kledingstuk waar je niet zonder kunt?

2 reacties op ‘Musthave: Leather Jacket

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s