My make-up spot

Een plek waar zich elke dag ongeveer hetzelfde ritueel afspeelt is mijn make-up spot. Het leek me leuk om te laten zien waar ik altijd sta op het moment dat ik mijn make-up e.d. in orde maak.
Elke ochtend begin je er en je sluit je dag daar af (het bed even niet meegerekend).
Hoe belangrijk is die plek eigenlijk? Je moet alles binnen handbereik hebben. Goed licht is erg belangrijk, anders wordt het niets met de make-up. Ik vind het ook erg fijn als er een wasbak in de buurt is. Want ik was meerdere keren mijn handen bij het gebruik van verschillende producten.
Ik vind het heerlijk om ’s avonds even de tijd te nemen om de dag te overdenken terwijl ik mijn make-up eraf haal en mijn gezichtsproducten gebruik. Dat geeft een soort closure, waardoor je niet de hele nacht lang ligt te malen.
’s Ochtends moet het ritueel niet al te lang duren. Opstaan, gezicht reinigen, tanden poetsen, make-up erop en gaan met die banaan! Alle tijd die ik langer in bed kan blijven liggen is me heilig.
Ik laat jullie vandaag zien waar ik mijn make-up en mijn haar doe. Om te beginnen bij de badkamer. Ik sta eigenlijk altijd als ik mijn make-up doe simpelweg omdat ik geen plek heb om te zitten.
 De badkamer is vrij klein, maar er zit alles in wat je nodig hebt. Een vrij kleine wasbak, een grote spiegel met goed licht erboven.
 Rechts naast de wasbak staat een klein smal kastje waarin we alle producten bewaren die je zo in de badkamer nodig hebt. En dat is eigenlijk best wel veel! Het kastje puilt uit van de producten en moet nodig opgeruimd worden. We hebben elke 1 plank waarop onze eigenlijk producten staan. Ik heb plank 1, daaronder heeft Maurice zijn spullen staan. Dan volgen er nog twee verdiepingen waar de grotere producten staan die niet op onze planken passen. Ook staat er een verbanddoos e.d.
 De (verzorgings)producten die ik dagelijks gebruik staan bovenop het IKEA-kastje. De bovenkant van het kastje heeft een soort klapsysteem dat je open kunt klappen, in het deksel zit een spiegel. Die gebruik ik nooit.
 Hoezo een Clinique meisje…
  Mijn zeer fijne Sigma kwasten staan ook bovenop.
 Dan een andere ruimte. Namelijk de logeerkamer. Daar staat ook een wasmeubel van IKEA. Deze wasbak is veel grote en eigenlijk fijner dan de wasbak in de badkamer. Maar het licht in deze ruimte is niet zo goed als op de badkamer. De kamer ligt wel op het zuiden, dus op een zonnige dag stroomt het licht binnen.
 De spiegel hing er al toen we het huis kochten en ik heb hem maar laten hangen. Het lampje wat erbij zit is erg handig. In de kast rechts van het wasmeubel liggen alle handdoeken en beddengoed.
In het wasmeubel heb ik al mijn haarproducten staan en nog wat rommel die niet in de badkamer past.
Hier föhn ik mijn haar altijd. De badkamer heeft geen stopcontact. Hier is ook meer ruimte.
 Links naast het wasmeubel staat nu nog een oude dekenkist die binnenkort weggaat. Ik wil hiervoor in de plaats eigenlijk graag een mooie kast waarin ik nog meer producten kwijt kan. Door de stopcontacten is er niet al teveel ruimte, dus ik weet nog niet zo goed wat ik daar neer moet zetten. Een hoge of een lage kast. Iemand een goed idee?
Dit was mijn kijkje in de ‘make-up keuken’ zullen we maar zeggen. Ik ben nog niet helemaal tevreden met de situatie zoals die nu is. Vooral in de logeerkamer moet ik nog iets bedenken. Alle ideeën zijn welkom!
Waar maken jullie je op? Ik ben erg benieuwd!

Follow my blog with Bloglovin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s