Keukenprinses: Pinterest inspiration

Vandaag heb ik voor jullie een aantal inspirerende foto’s op keukengebied. Ik houd zelf heel erg van inrichting en design. Mijn huis kun je omschrijven als landelijk, rustiek met een vleugje antiek en Scandinavisch. Ik heb geen eenduidige stijl.

Op Pinterest volg ik vooral borden die binnen deze stijl passen. Onze keuken is niet het hoogtepunt van ons huis. Daarop heb ik concessie moeten doen. Hij heeft geen daglicht en ligt in het midden van het huis, daardoor is hij redelijk donker. Ik droom ervan om de bijkeuken bij de keuken/woonkamer te trekken en daardoor één grote mooie open ruimte te creëren. Dat zou betekenen dat we een keuken van 7m lang zouden krijgen mèt licht van buiten! Die droom zal voorlopig nog blijven bestaan want het gaat big bucks kosten willen we dat ook kunnen realiseren.

Toen ik door mijn ‘Pinterest loves’ neusde besloot ik mijn favorieten met jullie te delen. Je zult zien dat mijn smaak behoorlijk rustiek is, maar wel divers. Het varieert van brocante met veel wit, tot stoer, donker en industrieel.

Enjoy!

 Om te beginnen dit mooie plaatje. Wat een prachtige rustieke tafel! Op de achtergrond een mooie keuken zonder bovenkastjes. Zo zou ik het ook graag willen.

Wat een ruimte! Dat plafond is echt fantastisch! De keuken die in de grote koof zit ingebouwd vind ik echt super. Het grote spoeleiland is helemaal top.

Van de keuken in zijn geheel krijg je op deze foto geen goede indruk. Maar de sfeer die van deze foto uitgaat vind ik echt geweldig. Het oude stenen aanrecht, met gebruikerssporen, en de kraan die direct uit de muur komt. Super!

Scandinavisch en rustiek. Gotta love it!

Italiaans en rommelig. Maar erg warm en natuurlijk. Ik houd van hout en vind deze keuken en de sfeer daarom fantastisch.
Wauw! Wat een gave, industriële sfeer. Ik zou graag een keuken hebben met een gegoten aanrecht van beton. Het is hygiënisch en erg gebruikersvriendelijk. Eigenlijk beter dan bijvoorbeeld hout en het ademt dan weer meer dan bijvoorbeeld marmer of een andere hardsteen.

Strak, misschien voor mij iets te modern, maar die poederroze koelkast doet het hem dan voor mij!

Mooie kleuren, natuurlijk met dat hout. Niet te druk en die barkrukken zij helemaal to die for.

Een scheepskeuken lijkt het wel met dat ronde raam. Die vloer is echt prachtig en het licht wat binnen stroomt!
Oké, misschien telt deze niet als keuken. Het is een bijkeuken. Maar die zou er bij mij precies zo uit mogen zien! Veel wit, lekker licht en dan met mooie houten werkbladen en een grote spoelbak. 
Yes please!

Ik ben echt fan van IKEA-keukens. Ik heb al precies in mijn hoofd welke ik zou willen mochten we ooit de keuken aan gaan pakken. Ik kijk ook welke week met veel plezier naar het programma Fix this Kitchen. Wat zou ik het leuk vinden als ik hiermee verrast zou worden! Dare to dream!

Dromen jullie ook van een mooie keuken? 
Of heb je een droomkeuken? 
Ik zie graag foto’s!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s