Weekly update #13

De tweede week van mijn vakantie is veel te snel voorbij gegaan. Je hebt gewoon even de tijd nodig om te bekomen van veel te veel lekker eten met kerstmis. Voor je het weet staat oudejaarsavond alweer voor de deur! En daarna gaat het snel, de week is zo voorbij.

Afgelopen zondag kwamen onze Duitse kennissen Udo en Karin op bezoek. Het plan was, om die ochtend/middag lekker te wandelen bij ons in de bossen. Na de wandeling zouden we dan bij ons thuis lunchen. De dag verliep iets anders dan gepland. Udo voelde zich die ochtend niet zo lekker, hij was flink verkouden. Dus zijn we naar mijn ouders gegaan en hebben daar samen ontbeten. Daarna zijn Udo en Karin vrijwel meteen naar huis gereden. Jammer, want ik heb ze dus maar heel kort kunnen spreken. En ik zie ze al zo weinig!
Ik ben toen met mijn ouders gaan wandelen, en daarna zouden we de lunch van die middag als avondeten eten. Mijn ouders zouden soep meebrengen. Maar mijn moeder vond dat nogal veel werk. We moesten maar die kant op komen. Zo gezegd, zo gedaan. We hebben die avond dus bij mijn ouders gegeten. Ook lekker.

Pasta Aïoli, nog even gezond.

Op maandag heb ik niet veel spannends gedaan. De boodschappen voor oudejaarsavond moesten gedaan worden. Om 16:00 ben ik met mijn moeder en broer naar Kevelaer gereden. Mijn broer had een Fossil horloge gekregen met kerst. Die moest nog op maat gemaakt worden. Mijn moeder wilde dat graag bij de winkel waar ze het horloge had gekocht laten doen. Dan zou mijn broer eventueel nog een ander horloge uit kunnen zoeken. Ik moest mee voor advies. “Hij luistert beter naar jou”, zegt mijn moeder dan. Natuurlijk was ze de bon voor het horloge vergeten, dus zelfs als mijn broer had willen wisselen had dat niet gekund. Handig!
Die avond aten we (alweer) bij mijn ouders. Thuis hebben we nog even bankzaken afgehandeld en zijn toen niet al te laat naar bed gegaan. Ik was al een paar dagen flink verkouden en kon ’s nachts niet doorslapen.

Dinsdag moest ik constateren dat ik weer een nacht slecht geslapen had. Dat voorspelde niet veel goeds voor die avond. Gelukkig viel het mee. We hebben de hele ochtend in de keuken gestaan om hapjes klaar te maken, olijvenbrood te bakken, toetjes te maken. We vierden oudejaarsavond thuis. Geen gezeur met drukke kroegen en dronken mensen. Samen thuis eten, spelletjes spelen en veel lol hebben.

Dark Rubber Sand: deze kleur wordt het waarschijnlijk

Ik sjeesde nog even op en neer naar Boxmeer. Ik wilde graag een zonnebril van Ray-Ban, type Erika, en ze hadden een bril voor me apart gelegd (bleek in de etalage te liggen). Helaas was het niet de goede kleur. Dus bestelden ze twee kleuren op zicht. Over 2 weken m
ag ik het nog eens proberen.

Om 14:00 uur stonden onze vrienden al op de stoep. Bart moest nog even werken, dus die verdween naar ons kantoor. Yvonne heeft haar hapjes voorbereid. We hebben spelletjes gespeeld en zijn rond 18:00 begonnen aan ons feestmaal. En god wat hadden we veel! We dachten, we maken allemaal kleine hapjes de hele avond door. Dan zitten we niet zo vol aan het eind van de avond. Nou, we hebben de helft niet opgegeten. We aten:


Turks brood met auberginecrème/rode paprikacrème/tzaziki
Zalmbonbon (zalmBOM was echter een betere naam geweest)
Lasagne van courgette
Ham-prei Quiche
Gevulde Champignons
Gevulde tomaatjes
Zelfgemaakte lams-, en kaaskroketten
Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus
Frambozenfeest
(Kaasplankje)
(Olijvenbrood)
(pittige gamba’s)

De gerechten tussen haakjes hebben we dus gelaten voor wat ze waren. Dat paste er echt niet meer bij.

Zoals elk jaar zaten we voor de tv om ‘Dinner for One’ te kijken.
Hilarisch!

We hebben de hele avond gekletst, gelachen en veel spelletjes gespeeld. Het was 00:00 voordat we het door hadden. Buiten viel er niet al teveel te beleven. Er werd wel wat vuurwerk afgestoken, maar de straat was redelijk leeg. Snel weer naar binnen dus, want het regende en het was koud. Daarna nog wat spelletjes spelen, toetje eten en toen ben ik naar bed gegaan. Nadat ik buiten was geweest kwam ineens de verkoudheid in volle hevigheid weer opzetten.

Op woensdag, nieuwjaarsdag dus, ben ik rond het middaguur opgestaan. Ik had heel goed geslapen en voelde me prima! We hebben heerlijk luxe ontbeten met allerlei hapjes van de avond ervoor, lekker smeerseltjes, croissants, verse zalm, olijvenbrood, worstenbroodjes.
We planden een weekend om naar Galway (Ierland) te gaan. Het wordt het laatste weekend van de carnavalsvakantie. We moeten even wachten tot iedereen vrij heeft gekregen voor we definitief kunnen boeken. Ik heb er nu al zin in! Ik ben nog nooit in Ierland geweest en het lijkt me echt een prachtig land. ’s avonds hebben we restjes gegeten, ik maakte rode kool salade met rozijnen, blauwschimmelkaas en stoofpeertjes. Dat was echt heel lekker! Al zeg ik het zelf.
We keken maarliefst 3 afleveringen van True Blood. OMG wat is die spannend op het moment! Elke aflevering eindigt zo dat ik per sè de volgende meteen wil kijken! Verslavend gewoon.

Op donderdag heb ik de hele dag gespendeerd met nakijken. Ik had nog een hele bult werk voor me uit geschoven en kon het nu niet langer negeren. Na eerst rustig ontbeten en alle blogs die ik volg gelezen te hebben, ging ik aan de slag. Het heeft me een uur of 5 de tijd gekost om alle filmmateriaal te beoordelen (de interviews uit Keulen) en een V2 toets na te kijken. Om 16:45 hield ik het voor gezien.
Toen heb ik nog wat artikelen getypt en bedacht ik wat we zouden gaan eten. Het werd een pasta met een saus van restjes uit de koelkast. Tomatensaus met spekjes, ui, kappertjes, kastanje champignons en ricotta. De rest van de avond hebben we, aan de beeldbuis gekluisterd, nog wat afleveringen van True Blood gekeken. Ik ben niet al te laat naar bed gegaan, mijn vriend moest gewoon werken, dus die lag er vroeg in.

Yum!

Op vrijdag ben ik de hele dag op stap geweest. We hebben al een aantal jaren in de kerstvakantie een meidendag met mijn moeder, mijn tantes en nichtjes. We kiezen telkens een andere stad uit en gaan daar lekker shoppen, lunchen en dineren. Het is altijd erg gezellig. Deze keer kozen we Venlo, mijn 2 nichtjes moesten nog werken en sloten in de middag bij ons aan. Het was erg gezellig. We hebben allemaal leuke spullen gekocht, including me. Alhoewel ik eigenlijk niet van plan was om geld uit te geven.

Ik kocht in de eerste instantie een jurk van 10-Days. Maar het werd me een beetje opgedrongen door de rest, en ik voelde me er niet echt lekker bij. Toen ik in een andere winkel was had ik een heerlijke top aan, waar ik echt zo verliefd op was, ondanks het feit dat hij niet heel erg bijzonder was. Maar hij zat zo fijn! Dus ben ik de jurk terug gaan brengen en heb ik er de top voor in de plaats gekocht. Dat zou ik normaal nooit doen, maar ik wist dat ik die jurk waarschijnlijk niet zo vaak zou gaan dragen en ik vond het gewoon zonde van mijn geld. Ik kocht ook nog een mooie statement necklace. Daarover meer in een andere post.
We hebben heerlijk gegeten bij ‘bij de buren’.

Mijn tantes aan de lunch 😀
I love verse muntthee
Gezelligheid in de schoenenwinkel
Op zaterdag moest ik mijn vriend naar de huisartsenpost brengen. Hij had de dag ervoor zijn enkel verstuikt bij het squashen. Zijn voet was nu zo dik dat we het niet helemaal vertrouwden. Gelukkig was er niets aan de hand. Niets gebroken en ook geen banden gescheurd. Thank god. Hij moet nu alleen een tijd rust houden. En daar is hij heel goed in… not.
That looks nasty!
Die middag was ik met mijn broer shoppen. Hij had een aantal nieuwe broeken nodig. We kochten in 1 uurtje tijd 2 nieuwe broeken, 2 T-shirts en een spijkerblouse. Hij ging in het pashok staan, en ik kwam met de zooi aanzetten. Dat ging goed en snel. Schouderklopje voor mezelf.

De rest van de middag heb ik rustig aan gedaan. ’s Avonds brachten we een bezoekje aan mijn schoonouders, mijn schoonvader was behoorlijk ziek geweest.

True Blood: Love these series!

En toen waren de twee weken vakantie alweer voorbij. Die tijd is veel te snel gegaan! Nu mag ik me weer voorbereiden op een drukke werkweek met rapportvergaderingen en ouderavonden, i love my job.

Fijne zondag allemaal!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s