LOVE: Paul Mitchell – The Conditioner

Vandaag vertel ik jullie iets over mijn favoriete conditioner voor mijn haar. Het is geen nieuw product op de markt en ook voor mij is dit product zeker niet niet. Maar ik heb er nog nooit over geschreven en eigenlijk had ik dat al veel eerder moeten doen.

Ik heb het over The Conditioner van Paul Mitchell.
Dit is een leave-in moisturizer uit de ‘Original’-lijn. Dat wil zeggen, je wast je haar zoals je dat normaal zou doen. In mijn geval gebruik ik de laatste tijd de volume shampoo/conditioner van Aussie. Daarna verdeel je The Conditioner over het handdoekdroge haar. Omdat het een leave-in product is hoef je het dus niet uit te wassen. Ik vind dat heel erg handig, want het scheelt gewoon een hoop gedoe. En ik heb altijd het idee dat een conditioner die je uit moet wassen niet voldoende werkt.

Ik ontdekte dit product in 2006, toen ik in Duitsland woonde voor mijn studie. Ik had in een zeer korte tijd (ik denk 2 weken, ongeduldige ikke) mijn haar van donkerbruin terug naar blond geverfd. Uiteraard vond mijn haar deze agressieve aanpak niet leuk en werd het zeer droog, brak het snel af en was alle glans eraf. In een winkel met kappersproducten schreeuwde ik (bijna letterlijk) om hulp. Welke product kon mijn haar redden?? Ik moest al 15 cm eraf knippen omdat het zo slecht eruit zag.
De man in de kapperswinkel adviseerde me om The Conditioner te proberen. Lekker dik aanbrengen, niet uitspoelen en niet te warm drogen.

Het resultaat was verbluffend. Mijn haar slurpte het goedje op en zag ik meteen een stuk beter uit! Sindsdien ben ik dit product blijven gebruiken. De ene keer meer dan de andere, maar met regelmaat.

De verpakking ziet er prachtig simpel uit. Een lange witte fles met simpele letters. Ik houd van dat minimalistische.
De geur is heerlijk, lekker fris en zacht. Het product is blauw van kleur. Daar schrok ik wel even van, want blauw schreeuwt nou niet ‘natuurlijk product’. Maar dat is het wel!
Het bevat de ingrediënten Hawaiian Awapuhi om de vochtbalans op peil te brengen en is wheat-derived voor een betere haarstructuur en maakt het minder statisch (handig in de winter!).
Het product is op waterbasis. Daarom kun je het ook voor je huid gebruiken. Je kunt het dus niet alleen voor je haar gebruiken, je kunt er ook je huid mee insmeren. En daar wordt hij zo lekker zacht van!

I’m a huge fan!
Telkens als ik dit product gebruik sta ik weer versteld van hoe zacht en gezond mijn haar voelt na gebruik. En dan bedenk ik me, waarom ik dit niet gewoon elke keer gebruik wanneer ik mijn haar gewassen heb! Ik ben weer bijna door mijn voorraad heen, dus ga hem binnenkort opnieuw aanschaffen.

De prijs is niet echt laag. Voor 100ml betaal je rond de €10,-, maar zou je meteen een liter kopen, kost het je rond de €40. Een stuk goedkoper dus!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s