Mijn goede voornemens

Met een nieuw jaar komen nieuwe voornemens. Je blikt terug op een jaar wat voorbij is gevlogen en bedenkt je of je al die goede voornemens van het vorige jaar wel waar hebt gemaakt. Eigenlijk vind ik het maar onzin, want na een paar weken vol goede moed van start te zijn gegaan zwakt het snel af. Vaak staan er in mijn lijst jaar na jaar dezelfde dingen.

Afijn; ik ga tóch een lijstje opstellen. Ik heb me beperkt tot 3 onderdelen, het moet natuurlijk wel haalbaar blijven. Het heeft totaal geen zin om een hele waslijst op te stellen die je toch niet kunt nakomen. Kort maar krachtig, dit zijn mijn goede voornemens.

1. Beweging:

  • Een abonnement nemen op een sportschool in de buurt.
  • Minstens 2 (tot 3) keer per week sporten.

Ik wil graag gezond leven en er goed uitzien en dat komt (bij mij althans) niet vanzelf. Ik jojo wat af door het jaar heen. In de zomer gaat het vaak goed. Ik eet gezond en niet teveel. Ook ga ik regelmatig hardlopen. Maar zodra het te warm/koud/winter is houd dit op. Ergens moet ik een regelmaat vinden die ik ook kan behouden, no matter what! No more excuses, gewoon doen. Mijn vriend gaf al aan samen met mij te willen gaan sporten, wat ik erg fijn vind, want hij is dan mijn stok achter de deur.

2. Geld

  • Minder impuls-aankopen doen.
  • Meer sparen.
  • Als ik dan kleding koop, mooie setjes samenstellen waar ik langer van kan genieten.
Dit wordt een hele uitdaging. Ik geef graag geld uit, alhoewel ik er zeker niet altijd gelukkiger van wordt. Ik heb me voorgenomen om een soort van mentaal lijstje te maken. Een lijst met dingen die ik allemaal zou willen kopen. Daarna stel ik mezelf de volgende vraag; ‘Heb ik het echt nodig?’ Is het antwoord ja, koop ik het. Is het antwoord nee, dan laat ik het liggen. Mocht ik aan het eind van de maand nog geen geld uitgegeven hebben dan mag ik 1 item van het lijstje alsnog kopen. Mocht ik dat dan al niet meer nodig vinden (omdat die opwelling dan al voorbij is), dan spaar ik het geld voor de volgende maand. 
3. Beauty
  • Meer aandacht besteden aan gezichtsverzorging
  • Mijn make-up elke dag verwijderen
Ik ben lui. Ik wil er graag mooi uitzien, maar ’s avonds niet de moeite nemen om alle make-up van mijn gezicht te halen. Resultaat: een onzuivere huid, een vuile kussensloop en irritatie. Dat gaat vanaf nu anders. Ik heb geïnvesteerd in een goede reiniging, foundation, dagcrème, nachtcrème een goede kwastenset. Dan moet ik er dus ook rekening mee houden dat ik mijn huid goed verzorg wanneer dat nodig is. Ik ben niet meer de jongste en het is gewoon nodig. Ik deed mezelf ook nog de Foreo Luna cadeau dus niets staat me meer in de weg (behalve mezelf dan). 
Wat zijn jullie goede voornemens?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s