Must See: Dinner for One

In het NRC van afgelopen vrijdag stond tot mijn enthousiaste verbazing een artikel over een tv-programma waar ik al jaren met veel plezier naar kijk. En het duurt maar 10,5 minuut!

De naam van dit oh zo leuke programma is Dinner for one. Ik kijk dit korte filmfragment al sinds ik me kan heugen. Elk jaar op oudejaarsavond staat hiervoor de tv 10 minuten aan. En we lachen ons telkens weer een breuk!

Het filmpje heeft maar twee karakters. Miss Sophie, die haar 90e verjaardag viert en haar Butler James die haar helpt bij het opdienen van het eten. Om haar verjaardag te vieren nodigt Miss Sophie 4 vrienden uit. Er is echter één probleem. Deze 4 mannen zijn jaren geleden al overleden. 
Aan Butler James de eervolle taak om voor alle vier de heren te proosten bij elke gang van het uitgebreide feestmaal. Je kunt je denk ik wel voorstellen hoe James er na een paar toasts bij loopt. En dan ligt die stomme tijger ook nog in de weg.
In Duitsland is dit filmpje veel bekender dan in Nederland of Groot-Brittanie, waar het 50 jaar geleden werd opgenomen. Misschien dat ik het daar ook wel van ken. Mijn ouders hebben ten slotte jaren in Duitsland gewoond. Sinds 1972 wordt het elk jaar opnieuw uitgezonden, dit jaar dus voor de 50ste keer! 
Dinner for one wordt zelfs genoemd in het Guinness Book of Records. Dit is het vaakst herhaalde tv-programma ter wereld. 
Mijn vriend snapt niet waarom ik er elk jaar weer naar kijk, want hij vind het niet zo grappig als ik. Maar bij mij hoort het gewoon bij oudejaarsavond. Ik kan onmogelijk het nieuwe jaar in zonder dat ik Dinner for one heb gezien. Alleen al het oude filmpje, wat wordt uitgezonden in zwart-wit en nooit in kleur is opgenomen!

Dit filmpje zit diep in mijn roots, en ik kan niet meer zonder! 
Bij mij staat op 31 december om 23:35 uur NDR Fernsehen aan. Glas Champagne in de hand, klaar om af te tellen met je besten vrienden om je heen. Geniet ervan!
En voor wie hem nu al graag wil zien, hier vind je hem op YouTube.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s