Weekly update #13

Deze vakantieweek stond natuurlijk ik het teken van kerstmis. En het kerstgevoel begon pas echt toen  onze kerstconcerten van start gingen.

Op de verjaardag van Anneke (zaterdag 21-12) bakte Caroline een bruine chocoladecheesecake met Oreobodem. Ook overheerlijk!

Afgelopen zondag was ons eerste concert. Het werd gefilmd door TV land van Cuijk, spannend dus! Gelukkig zat ons repertoire er goed in en hoefden we ons daar al geen zorgen over te maken. Het podium is door ons zelf aangekleed met mooie kerststerren en berkentakken met lichtjes erin. Het zag er fantastisch uit al zeg ik het zelf. Het was wel een paar uurtjes werk voordat we alles hadden hangen zoals we dat wilden.
Het concert zelf ging super, de zaal zat bomvol, we waren goed bij stem en de celliste die meespeelde had echt een grote meerwaarde voor onze nummer. Zo mooi speelde ze, echt top!

Hoezo georganiseerd?? Onze kleedkamer was een grote puinzooi.
Een kiekje vanuit de coulissen bij de repetitie voor ons kerstconcert.
De mannen van licht/geluid hadden het er maar druk mee 😉
Hoe gaaf is het licht en die sterren! De stoelen staan zoals op onze nieuwe foto’s. 

De reacties in ons gastenboek waren overweldigend. Ik zong het nummer Liebe ist van Nena, en men was daar zo enthousiast over! Ik lees het zelfs terug in een reactie in het gastenboek van Leo en Jeanette. Zo leuk!

Op maandag bakte ik overdag twee witte chocolade cheesecakes voor de kerstdiners.


’s avonds ging het 2e concert weer heel goed. Ook deze avond zat de zaal stampvol en iedereen was laaiend enthousiast. We vierden dit feestje nog even verder bij Roel thuis met chips, cheesecake, gebakken eieren en een hoop lol. Om 03:00 mocht ik dan eindelijk mijn bedje in kruipen en viel ik uitgeput in slaap.

Op dinsdag kon ik uitslapen. Dat was ook wel nodig want zo’n weekend zingen is behoorlijk intensief. Ik merkte het de 3e avond wel aan mijn stem.
Om 13:00 uur werden we weer in het theater verwacht om al onze spullen bij elkaar te zoeken. Lampjes opvouwen en terug in de doosjes proppen. Berkentakken van de lampjes bevrijden, sterren weer opvouwen en alles netjes opbergen voor volgend jaar.
Daarna kregen we te horen wat de opbrengst van onze concerten was. Nou ik mag niet klagen, de enveloppe was heel dik! Maar dat kwam voornamelijk omdat we in briefjes van €10 betaald kregen, haha! We hebben samen nog een drankje gedronken en daarna ging iedereen naar huis om zich  klaar te maken voor de kerstdagen. Wat een fantastisch weekend was het! Ik ben nu al bang voor het grote zwarte gat in januari.
Eenmaal thuis kon ik even bijtanken. Even rust en een aflevering van Revenge (het is zo spannend!). Ik hoefde pas om 16:00 in de hoeven om me klaar te maken voor het eerste kerstdiner met mijn familie. We hebben heerlijk gegeten, het was ouderwets gezellig en de avond was zo om. Je kunt hier en hier lezen hoe mijn kerstdagen waren en welke leuke cadeautjes ik gekregen heb.

Op woensdag (1e kerstdag) zaten we om 11:00 uur bij mijn ouders aan het kerstontbijt.We hebben elkaar cadeautjes gegeven en ook leuke cadeautjes gekregen. Mijn vader hebben we een Sonos Play 1 luidspreker cadeau gedaan. Hij wilde graag een luidspreker voor op de badkamer omdat hij zo vaak in bad ligt. Hij had duidelijk niet verwacht dat hij die zou krijgen, maar hij was er erg blij mee. Mama heb ik de parfum cadeau gedaan die zij ook aan mij heeft gegeven. Ze vond hem zo lekker ruiken toen ze hem voor mij kocht, dat ik hem ook graag aan haar wilde geven. Ik gaf mijn vriend seizoen 2,3,4 van True Blood cadeau. We kijken graag samen tv, maar soms is dat niet gemakkelijk want hij houd niet van romantische films en ik niet van voetbal. Op deze manier kunnen we weer even vooruit.

Om 14:00 uur reden richting Eindhoven om kerst met de schoonfamilie te vieren. De kiddo’s waren allebei een beetje ziekjes (roodvonk) en mijn schoonvader voelde zich ook niet echt goed. Dus was de dag een beetje tam. Ikzelf had het de hele dag al ijskoud (door de vermoeidheid van de afgelopen dagen). We hebben heerlijk gegeten, al was het vrij veel, maar dat mag met kerst.

Voorgerecht: Carpaccio,
Soep: Heldere bouillon met champignons
Tussengerecht: Stoofschotel van lam en stamppot met knolselderij
Hoofdgerecht: Hazenpeper met krieltjes, stoofperen, verse appelmoes en rode kool
Nagerecht 1: kaasplankje met een chutney van rode port en vijgenbrood
Nagerecht 2: Witte chocolade cheesecake en soesjes met slagroom/advocaatvulling.

Op donderdag (2e kerstdag) heb ik overdag echt helemaal niets zinnigs gedaan. Ik heb de hele middag blogs zitten typen, naar het kerstconcert van onszelf gekeken (klonk supergoed!) en series gevolgd. Heer-lijk! Mijn vriend moest gewoon werken, maar ik kon het rustdagje wel gebruiken. Niets moet, alles mag. Ik heb tijdens het typen de hele musical Les Miserables kei hard op de nieuwe luidsprekers geluisterd. Zo gaaf!

Woehoe, op TV! Hoe gaaf is dat??

Om 19:00 werden we verwacht bij de Griek in Lobberich. Het is al jaren vaste prik om op 2e kerstdag met mijn familie de kerstdagen afsluiten. Maar dit jaar voor het eerst zonder opa… toch even slikken. We aten weer allemaal voorgerechten, en ze waren zo lekker die avond. Verder at ik zeetong als hoofdgerecht omdat die niet zo zwaar valt. Ik had tenslotte al genoeg gegeten de afgelopen dagen. Het was redelijk druk, maar ondanks dat hoefden we niet al te lang op het eten te wachten.

Vrijdag kwam ik pas om 10:30 uur weer uit bed. Heerlijk! Dat mag als je vakantie hebt. Ik heb de dag voornamelijk op de bank doorgebracht. Muziekje aan, ontbijtje erbij. What more could a girl want? Ik heb uitgezocht welke sportscholen er in de buurt zitten en wat een maandabonnement kost. Ik heb onderzoek gedaan naar wasmachines, want die van ons is desperately aan vervanging toe. Verder hoefde ik alleen nog maar te bedenken wat ik ’s avonds zou gaan eten omdat Mau niet thuis zou komen.
Die middag bracht ik de telefoon naar mijn mijn vriend op het werk, hij had deze thuis laten liggen (lekker handig als je die avond niet meer thuiskomt). Toen ik toch in het dorp was kon ik het niet laten om nog even door alle sale heen te snuffelen. Misschien net zo’n goed plan want ik kocht uiteindelijk een zwart leren jasje. Deze was 50% afgeprijsd (dus heb ik toch maar weer zo’n €200 euro bespaard)! In mijn oh zo mooie leren jasje dat ik 5 jaar geleden kocht zit een winkelhaak op de schouder. Hij kan niet meer zo gerepareerd worden dat je het niet ziet. Dat vind ik echt heel erg, vooral omdat hij zo’n bijzondere kleur heeft. Niemand heeft zo’n jasje. Maar het leren jasje van Ibana zat als gegoten en ook van deze jas ga ik heel veel plezier hebben.
’s avonds ben ik met vrienden wat gaan drinken. Ik bedacht me om het niet al te laat te maken, maar uiteindelijk was het zo gezellig dat ik pas om 03:00 uur in mijn bed lag.

Zaterdagochtend zou ik Mau treffen in Nijmegen. Hij is na het spellen spelen bij zijn broer blijven slapen. Ik had behoorlijk moeite met opstaan, want 6 uur slaap is voor madam hier echt te weinig. ik vergat zelfs mijn croissantjes te eten in alle haast. In Nijmegen gingen we op zoek naar een stel broeken. Mau fietst naar zijn werk en hij verslijt zijn broeken echt mega snel.
Missie van de dag: betaalbare leuke broeken vinden. We slaagden daar waar we eigenlijk altijd slagen. Bij Chasin.  Ze hadden een goede actie (40% korting op de 2e broek, bovenop de saleprijs). We kochten 4 broeken, een donkere, een lichte, een felblauwe en een paars/rode.

Bij de ICI Paris XL kocht ik van Philosophy de Purity Made Simple en liet me adviseren over serums. Ook heb ik een zonnebril gepast van Ray-Ban, de Erika. Zo’n mooi model. Ik denk dat ik die binnenkort ga bestellen, maar ik weet nog niet zo goed in welke kleur. Hij moet op sterkte dus online bestellen vind ik toch niet zo’n goed idee. Wat nu als hij niet helemaal goed is. Of de hoek van de cilinder verkeerd is, of… naja bedenk het maar. Iemand ervaring met online brillen op sterkte bestellen? Ik hoor het graag!
Thuis hebben we nog snel even het huis gepoetst en opgeruimd. Zondagmiddag krijgen we bezoek en dan mag het natuurlijk geen puinzooi zijn.

We aten lekker licht. Verse pasta met knoflook en olijfolie. Dit waren een soort deegtasjes met ham erin. Lekker!
De rest van de avond wilde ik alleen maar op de bank hangen. Slaap-te-kort! *gaap* We keken een aantal afleveringen van True Blood en kropen lekker vroeg onder de wol.

Fijne zondag allemaal!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s