Weekly update #11

Deze week was het aftellen geblazen. Nog 3 daagjes tot de vakantie… nog 2 daagjes tot de vakantie… even volhouden nog!

Op zaterdagmiddag zijn we dus (voor de 3e keer!) naar een kerstmarkt gegaan. Deze keer in Xanten. Ik had de smaak helemaal te pakken, ik vind het zo gezellig! Xanten is een stuk kleiner dan Aken of Keulen en daardoor was de kerstmarkt een stuk gemoedelijker. Niet zo vreselijk vol, maar des te gezelliger. We liepen een rondje, dronken Glühwein met Amaretto en Heisser Hugo (warme vlierbessensap). We deelden een overheerlijke Flammkuchen (met ui en ham) om niet teveel te eten voordat we uit eten zouden gaan.
Eén van de stalletjes verkocht echt schaapsvachten en daar ben ik zo’n fan van. Ik had er thuis al twee en kocht er nog een derde bij. Maar deze is bruin en de andere zijn blank. Alleen al de geur, je ruikt gewoon het schaap nog, dus zeker een teken dat hij echt is. Ik was even bang dat hij thuis heel erg zou ruiken, maar dat is gelukkig niet zo.
We aten bij het restaurant ‘Gotisches Haus’ aan de markt. Deze heeft een traditionele Oostenrijkse keuken dus ik at Käsespätzle, zo lekker! Dat eet ik normaal alleen als ik op vakantie ben. Daarna hebben we nog even een frisse neus gehaald door een rondje te wandelen en zijn toen weer naar huis gereden. Wat een heerlijke avond.

Indruk van de Weihnachtsmarkt in Xanten. Lekkere Flammkuchen!
Nog meer lekker eten!
Rode Uiensoep, Käsespätzle en wildschotel.

Op zondagochtend heb ik rustig aan gedaan. Beetje bloggen, rustig eten en spullen bij elkaar zoeken voor het eerste kerstoptreden van dit jaar. Om 12:00 werd ik opgehaald en begon de lange reis naar St. Anthonis (wel 10 hele minuten). Die middag konden we voor het eerst ons nieuwe kerstprogramma draaien. Het was erg leuk, alhoewel de zaal totaal geen kerstsfeer had. De opkomst was niet bijster veel, maar de mensen die aanwezig waren vonden het fantastisch. We hadden die middag concurrentie van een koor uit de regio met een zeer succesvol kerstconcert. De de organisatie die ons had ingehuurd had daar denk ik niet echt goed bij stil gestaan. Afijn, wij konden ons programma testen en het ging super!

Op maandag begon de laatste week voor de kerstvakantie. Leerlingen beginnen dan al onrustig te worden en ik merk dat ik dan snel ongeduldig wordt. ‘Ook ík ben toe aan vakantie hoor’; zeg ik dan tegen mijn kiddo’s. Ik moest nog zoveel nakijken dat ik mijn zanglessen ’s avonds heb verzet. De hele avond heb ik achter mijn bureau gezeten. 
Mijn nieuwe schapenvel – in het donker naar huis –
bijna 30.000 km gereden in een jaar – Foreo Luna is binnen!

Zo verliepen ook de woensdag en de donderdag. Met als enige leuke afwisseling de pakjes die binnenkwamen. Ik heb de knoop doorgehakt en de Foreo Luna besteld bij bol.com. Hij was al na 1 dag binnen terwijl er 3-5 werkdagen levertijd voor stond. Verrassing dus! Meteen uitgeprobeerd en ben er tot nu toe enorm over te spreken. Wil je er meer over weten? Klik dan (hier).

Culturele activiteiten bestaande uit sjaals breien voor het goede doel – Kerstconcerten zij uitverkocht!
De Glossybox van December is binnen – Dit zat erin!

Op vrijdag brak dan eindelijk de laatste dag aan voor de vakantie. Deze dag geen lessen maar een kerstmarkt waarbij de leerlingen geld inzamelen voor het goede doel EduKans. Ikzelf deed ook goed mee. Mijn klas heeft kratje gestapeld tegen een aantal docenten. Het docententeam is genadeloos afgeslacht. We haalden €261,- op voor het goede doel. Daarna heb ik met een leerling uit een andere klas een ‘battle’ gezongen net zoals ze dat bij The Voice doen. We zongen Make you feel my love van Adele. Het ging supergoed maar ook hier kon ik de strijd niet winnen ;).
Na nog wat geld te hebben uitgegeven aan veel te vette etenswaar ben ik naar huis gegaan.

VAKANTIE!
De voorbereidingen moesten getroffen worden voor komend weekend. Kleding uitwassen, apparatuur klaarzetten, teksten doornemen. Ik had er zo’n zin in, helemaal vrolijk en vol goede moed het weekend in. Ik kon gelukkig ’s avonds rustig aan doen, geen generale repetitie of wat, gewoon relaxen en ontspannen op de bank. Even bijtanken voor een drukke week!

Op zaterdag ging het drukke weekend dan eindelijk van start. Om 11:00 verzamelen in het theater waar onze (uitverkochte!!!) concerten worden gegeven. Spullen opbouwen, de zaal versieren en van top tot teen in kerstsfeer brengen. De generale repetitie meteen daarna. Bedenken wie waar gaat staan en afspreken wie welke stukken van onze rode draad vertelt.
Daarna snel wat eten en door naar Eindhoven voor ons 2e kerstconcert. Deze is niet door onszelf georganiseerd, dus daar hoeven we niets verder zelf voor te regelen. Wat wel heel erg top is, is dat we al 2 keer ons programma hebben kunnen zingen voordat we het op ons eigen concert gaan doen. Dan zit alles er goed in en kan er minder misgaan! Bij het concert in Eindhoven maken we deel uit van een programma waaraan meerdere groepen meedoen. Leuk!

Op zondag begint dat de grote dag, het eerste deel van ons eigen kerstconcert! Omdat ik weet dat ik dit weekend nauwelijks tijd ga hebben om te bloggen heb ik dit deel vooruit geschreven. Ongelooflijk, er is alweer een jaar voorbij en wij mogen dat vieren met een uitverkochte zaal! Ik kan echt niet in woorden uitleggen hoe goed dat voelt. Én, het concert wordt weer gefilmd!!! Net zoals vorig jaar zullen er op de zondag camera’s aanwezig zijn van een lokale omroep die ons concert in 2 delen gaat uitzenden tijdens de kerstdagen. Zo kunnen de mensen die niet aanwezig kunnen zijn toch nog van ons genieten.

Volgende week zal ik vertellen hoe het is geweest!

Fijne zondag allemaal!
En voor diegenen die vanavond of morgen komen, tot straks!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s