Aussie Shampoo+ conditioner: Aussome Volume

Een paar weken geleden kocht ik bij de Etos de Shampoo en Conditioner van Aussie. Ik ging voor de Aussome Volume (ook al heb ik niet echt heel fijn en futloos haar.). Na een aantal keren de shampoo gebruikt te hebben laat ik jullie vandaag weten wat ik ervan vind.

Wat zegt Aussie erover:

Shampoo (300ml):

Forget yoga, this is what we call uplift!

Looking for gravity-defying volume? You’ve come to the right place. This lightweight lovely perks up limp hair and takes it to new and greater heights of, er, height. Your hair will think it’s the star of a TV ad and you’ll feel as uplifted as one of those overly happy yoga hippies. (Do they ever get down?)

After serious volume? Hop to!

Ask any strapping Aussie male and he’ll tell you hops are amazing. (He’ll tell you a lot of things after a glass or two but who’s asking?) We’ve whisked up a few into this nifty formula that reveals voluptuous locks from roots to tips. Cheers to that!

Conditioner (250ml):

Things are looking up.

No really. Call us incurable optimists but we’ve got just the thing to give hair a real lift. (And who couldn’t use one right now?) This lightweight conditioner uplifts hair and leaves you grinning at the results. So why be ‘glass-half-empty’ when you could be ‘hair-gorgeously-full’?

Give fine, limp hair the flick-hop.

What’s the flick-hop you ask? In hair terms it spells the end of a sad, bad relationship with fine, limp hair. This formula, whisked up with extracts of Australian hops, laughs in the face of lifeless locks and turns up the volume and body. Seriously, what a charmer!

Ingrediënten:

shampoo

conditioner

Een bestanddeel van de shampoo is hop. Hop staat erom bekend dat het je hoofdhuid kalmeert.

“Hop bevat zeer veel werkzame stoffen. Er zitten verschillende bitterstoffen in zoals alfazuren en humulonen. Het bevat polyfenolen met fyto-oestrogene eigenschappen. Fyto-oestrogenen behoren tot de bio-identiek hormonen. Voorbeelden van deze polyfenolen zijn: hopeïne of 8-prenylnaringenine en isoxanthohumol. Voorts bevat het flavonoïdenwaaronder quercetine en kaemferol. Hop bevat ruim 20 etherische oliën. Overige stoffen in hop zijn: antiandrogene stoffen, fenolzuren, kaliumzoutenvitaminen van het B-complex, choline, fytosterolen, gammalinoleenzuur, cyanidine, cellulose, pectine, fructose, glucose, aminozuren zoals asparagine en sporen van histamine.”

Uiterlijk:
De flessen zien er redelijk clean uit. Geen poespas maar gewoon een gele of witte fles met een gekleurde dop. Een leuk accent zijn de kleine kangoeroes die in het plastic zijn gedrukt. Het etiket heeft dezelfde kleur als de flessen. De producten worden op een grappige manier omschreven, niet zo stijfjes. Dat vind ik persoonlijk altijd heel leuk. Want ik lees graag de verpakkingen als ik onder de douche sta of in bad lig.

Geur:
Tja, moeilijk te omschrijven. Geen overdreven zoete geur, maar ook niet echt heel zacht. Een beetje kauwgom-achtig. Ik vind hem lekker en telkens als ik hem ruik wordt ik er blij van.

Resultaat:
Bij gebruik van de shampoo merk ik dat mijn haar na het uitspoelen echt vreselijk stroef is. Bij geen enkele shampoo heb ik dat ooit zo extreem gehad. Je komt er dan met je vingers echt niet meer door. Ik vind dit heel erg vervelend. Niet dat ik nu per se met mijn handen door mijn natte haar wil gaan, want dat is nergens voor nodig. Maar zo stroef! Ok, dat betekent dus wel dat hij in ieder geval al het vet wat nog in je haar zat ruit heeft gehaald, maar misschien juist in een te extreme mate. Ik vind het niet lekker voelen in ieder geval.

Na het gebruik van de conditioner is de stroefheid grotendeels weg. Maar ook na het drogen van mijn haar voelt het behoorlijk stroef aan. Misschien dat dit bij wat minder dik haar juist voor extra volume zorgt, maar bij mij niet.

Aanrader?
Ik denk niet dat ik deze shampoo nog eens zou kopen. Hij ruikt heerlijk maar ik heb veel betere shampoo’s gehad. Voor mijn haar vind ik hem niet geschikt. Ik denk erover na om een ander type te kopen om te zien of die mijn haar ook zo extreem stroef maakt, maar ik twijfel sterk of ik mijn geld daar wel aan moet besteden.
Jammer, maar helaas ben ik dus niet echt enthousiast…

Aussie is sinds kort verkrijgbaar bij Etos en kost € 6,99.

(Bronnen: http://www.aussiehair.com/nlhttp://www.etos.nl)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s