Foreo Luna: First impression

Mag ik u even voorstellen aan mijn new best friend. De Foreo Luna!

Na lang dubben, wikken en wegen en kontendraaien heb ik toch niet voor de Clarisonic gekozen. Waarom niet? Omdat ik de Clarisonic erg prijzig vind en daarbij telkens nieuwe borstels moet kopen. De Foreo Luna doet hetzelfde en uit reviews blijkt dat mensen hierover ook erg tevreden zijn en dat hij wat zachter is voor je huid dan dan de Clarisonic. Bovendien is de aanschafprijs (niet goedkoop: €180,-) de enige keer dat je er geld aan uit hoeft te geven. Geen borstels vervangen dus ook een stuk hygiënischer.


Hoe hij werkt:

De Luna heeft een centrale aan/uit knop. Als je hem aanzet begint hij zacht te zoemen. De onderkant, gemaakt van doorzichtig kunststof, geeft licht. In deze stand kun je je gezicht reinigen met de voorkant (met de fijne ‘haartjes’). Hij is waterdicht tot 1m dus je kunt hem gewoon onder de douche gebruiken. 
Let op: Gebruik geen reinigingsproducten die siliconen bevatten (hoe ironisch want hij is van siliconen gemaakt) of grove deeltjes. Geen scrubs e.d. dus. 
Klik je nogmaals op de controle knop dan pauzeert hij. Zo kun je je gezicht drogen en voorbereiden op de volgende stap. Klik je nogmaals dan gaat hij over op een lagere frequentie en kun je de achterkant gebruiken (anti-aging) met de grove ribbels. Deze leg je op de plekken waar zich snel rimpels ontwikkelen. Voorhoofd, mondhoeken, buitenste ooghoeken. Door de lage trillingen maakt je huid siliconen aan waardoor de rimpels zich minder snel ontwikkelen. En het is nog lekker ook!
Klik je voor een derde keer op de knop dan schakelt de Luna zichzelf uit. 
2 standen trilfrequentie:
In de reinigingsfunctie kun je met de + of – knop de trilfrequentie aanpassen. En zijn 2 standen, ik merk duidelijk het verschil tussen de snellere of minder snelle stand. De Anti-agingfunctie heeft ook 2 standen (ook daar een duidelijk verschil). Mocht je geen verschil merken, houd de knop (+/-) dan iets langer ingedrukt, anders gebeurt er niets. Hij geeft ook telkens een lichtsignaal wanneer je een setting verandert.


Eerste indruk:

Toen ik mijn Luna uit de verpakking haalde vond ik hem kleiner en een stuk lichter dan ik had verwacht. Positief! Hij past goed in de palm van je hand en weeg bijna niets. Het siliconen omhulsel voelt heel zacht en de ‘haartjes’ voelen zacht en een beetje stroef tegelijkertijd. Maar dat lijkt me ook de bedoeling want anders reinigt hij je huid natuurlijk niet fatsoenlijk.Uiterlijk + geluid:

Hij maakt weinig geluid als hij ingeschakeld is. Hij heeft een mooie zachtblauwe kleur die hoort bij de Luna voor een gecombineerde huid. Je kunt dus niet kiezen voor een kleur naar keuze. De Luna voor gevoelige huid is wit, die voor normale huid is roze en de gecombineerde huid heeft de kleur blauw. 
Bij de Luna Mini kun je wel een eigen kleur kiezen, maar die maakt geen verschil tussen de verschillende huidtypen en heeft maar één stand.

Opladen:
Als je hem uit de verpakking haalt moet je hem meteen opladen (hij werkte ook niet toen ik hem aan wilde zetten). Ik dacht dat ik een USB-lader zou krijgen, maar hij werd gewoon geleverd met een Europese stekker. Fijn! Als hij oplaadt begint het lampje te knipperen, is hij vol dan brand het lampje continu, zo kun je gemakkelijk zien wanneer hij volledig opgeladen is. Volgens de handleiding zou dit +/- een uurtje moeten duren, maar na 30 minuten was hij bij mij al klaar. Nu moet hij dus 480 beurten meegaan. Dus technisch gezien zou ik hem pas over een half jaar moeten opladen. Ik ben benieuwd!


Op reis:

De Luna wordt geleverd met een zakje waarin je hem kunt vervoeren als je op reis gaat. Je kunt hem ook in de ‘reisstand’ zetten. Dit betekent dat hij niet onverwacht aan kan springen door een bepaalde druk in je koffer. Dit activeer je door de + en – knop tegelijkertijd in te drukken en even vast te houden. Dan gaat het indicatielampje branden en springt daarna uit, nu is hij gelocked. Als je nu op de centrale knop klikt gebeurt er niets. Doe je dezelfde handeling nogmaals, dan activeer je de Luna en is hij klaar voor gebruik. Ook dan knippert er kort een lampje ter bevestiging. Echt super handig!

Ik heb hem nu een paar dagen in gebruik en vind hem heel erg fijn. Maar ik laat jullie over een aantal maanden weten of ik echt verschil merk bij dagelijks gebruik! Ik gebruik hem i.c.m. het 3-stappen systeem van Clinique.

3 reacties op ‘Foreo Luna: First impression

  1. Oh, dat is een fijne review met goede foto’s. Ik ben nieuwsgierig… We zijn een jaar verder na je post, ben je nog steeds zo positief? Ik zit er ook aan te denken om ‘m aan te schaffen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s